Onafscheidelijk kattenkoppel Lilly en Loki brengen Muis levensvreugde

‘Toen ik veel te vroeg afscheid moest nemen van mijn oude katje, had ik daar enorm veel verdriet van. Ik overwoog serieus om nooit meer een andere kat te nemen, ik wilde dit verdriet niet nog eens ervaren. Wat ben ik blij dat ik het toch heb gedaan en dat zo Lilly en Loki mijn leven zijn binnengekomen. Ik heb er al zoveel voor teruggekregen, mijn levensplezier is weer terug!’

Succesmatches Maaike van Poelje
19-02-2022

Muis: ‘Ik ben echt een kattenmens, al van jongs af aan. Ik vind honden ook geweldig, maar mijn levenssituatie - ik woon in een appartement en ben regelmatig weg - is op dit moment niet zo ingedeeld dat ik een hond kan hebben. Dus die hond komt later wel, wanneer ik een huis met een grote tuin heb, bijvoorbeeld.’ Muis’ ongechipte aanloopkatje Johann was al een oudje, maar hij overleed veel sneller dan ze had gewild. De leegte die hij achterliet was voor Muis niet alleen zichtbaar maar ook heel voelbaar. ‘Wanneer ik thuiskwam en de lege plek zag waar hij normaal altijd lag, dan voelde ik gemis. Dat ging heel diep. Op een bepaald moment besloot ik om die leegte toch weer te willen vullen.’

Twee dierprofielen linken

Muis was al lang fan van de site Verhuisdieren.nl, ze keek er regelmatig op en maakte voor de lol wel eens een zoekprofiel aan om te zien welke dieren er met haar zouden matchen. ‘Toen ik besloot om voor een nieuw dier te gaan, was het logisch om dat via Verhuisdieren te doen. Heel bewust koos ik voor een jonger dier om de kans op een snel afscheid te verkleinen, dat zou me te moeilijk zijn. Bovendien wilde ik twee katten hebben, zodat ze niet alleen zouden zijn wanneer ik bijvoorbeeld een dag van huis ben. Ik wist dat je dat in je zoekprofiel kunt aangeven, dan word je gematcht met profielen van dieren die samen herplaatst worden. Grappig genoeg sprak eerst het profiel van Lilly me aan, maar zij werd als poes alleen aangeboden. Daarna kwam het profiel van Loki voorbij. Omdat de teksten en de profielen erg overeenkwamen, had ik het vermoeden dat ze toch bij elkaar hoorden, maar zo stonden ze dus niet op de site!

En ja hoor, mijn voorgevoel was juist. Toen ik contact maakte met de eigenaar van Lilly bleek dat Loki ook van haar was. En bovendien het broertje van Lilly! Zij wist niet dat je twee dierprofielen aan elkaar kunt linken, anders had ze dat zeker gedaan. Gelukkig was ik oplettend geweest, want daardoor is zij meteen doorgegaan met mij als kandidaat. De andere mensen die contact hadden gemaakt, kwamen alleen voor Lilly, maar zij wilde juist dat Lilly en Loki samen konden blijven. Dus dat kwam heel goed uit.’

Persoonlijk contact en goede afspraken

‘Ik ben samen met mijn vriend de katjes gaan bezoeken, ze waren toen nog maar zes maanden oud. Tijdens dat bezoek vertelde de eigenaar veel over ze, het verhaal achter de herplaatsing en over hun karakters. Ik vind dat erg fijn, om op die manier dat stukje persoonlijk contact te hebben met de oude eigenaar. Dat is voor mij echt een voordeel van Verhuisdieren.nl. Het ging verder ook allemaal heel ontspannen en zonder haast. We konden eerst nog op vakantie gaan, het was geen probleem dat de katjes nog wat langer bij haar bleven. Ook maakten we de afspraak dat ze gesteriliseerd zouden worden voordat wij ze overnamen. Dat was om diverse redenen praktisch een stuk gemakkelijker. Ik heb die kosten later aan haar terugbetaald. Twee dagen nadat we terug waren van vakantie, zijn we ze gaan halen. Toen was ik er ook helemaal klaar voor! En ja, vanaf het eerste moment liep het helemaal top, ze voelden zich meteen thuis.’

Nieuwe energie

Zoals Muis de leegheid voelde na het heengaan van Johan, zo voelt ze de aanwezigheid van Lilly en Loki nu. Wanneer ze thuiskomt, zelfs als ze hen niet meteen ziet, voelt ze hoe hun energie de ruimte vult. En ja, overhoop gehaalde plantenbakken spreken natuurlijk ook voor zich! ‘De vorige eigenaar had me dat soort verhalen wel verteld, maar het is toch anders wanneer je dat zelf ervaart. Ik kan er wel om lachen.

Ik vind het heerlijk te zien hoe gek deze twee katjes op elkaar zijn. Ze kunnen heel zoet samen slapen en tegen elkaar aanliggen, maar ook kunnen ze als twee wervelwinden achter elkaar aan rausen door het huis. Het is heel bijzonder te zien hoe blij ze zijn met elkaar. Ze zijn natuurlijk nog erg jong: hun eigen karakters zijn zich nog aan het vormen. Heel leuk om die ontwikkeling te kunnen zien.’

Broer en zus zijn helemaal gewend aan hun leven binnenshuis. Vanaf hun geboorte zijn ze gewend aan een binnenleven dus het appartement van Muis is voor hen een prima plek. Zelfs wanneer het raam openstaat, zitten ze er maar korte tijd voor. Al snel kiezen ze daarna weer voor een rondje spelen in het huis. ‘Ik hoop dat ik nog heel lang plezier van ze mag hebben, ze hebben mijn leven nu al enorm verrijkt!’