Opleiding Buitenlandse Hond

Verhuisdieren vindt het heel belangrijk dat de honden die vanuit het buitenland naar Nederland komen de beste start krijgen die mogelijk is. Daarom werken wij samen met Buitenlandse Hond InZicht. Deze organisatie heeft nu een opleiding ontwikkeld voor iedereen die vrijwillig of professioneel met honden uit het buitenland werkt.

Nieuws door onze redactie
08-10-2022

De professionals die bij de opleiding aangesloten zijn, hebben stuk voor stuk veel ervaring en kennis van De Buitenlandse Hond. Eerder maakte Verhuisdieren al twee prachtige magazines boordevol belangrijke informatie over de Buitenlandse Hond met dit team.

Verhuisdieren promoot de opleiding 'Specialisatie buitenlandse hond - Dé praktijkgerichte opleiding' die Marleen en Suze, de initiatiefnemers van Buitenlandse HondInZicht, hebben ontwikkeld, dan ook graag. Natuurlijk kost de opleiding geld. Verhuisdieren, maar ook Buitenlandse HondInZicht verdient niets aan de opleiding; deze is puur kostendekkend opgesteld. 

Diploma = Betrouwbaarheid

Iedereen met een diploma van deze opleiding, beschikt over dezelfde kennis en hanteert het zelfde wenproces, gedragstherapie en normen en waarden bij de zorg voor deze honden. Zo ontstaat er een professioneel en betrouwbaar netwerk van mensen die feilloos weten wat een hond uit het buitenland nodig heeft.

Omdat wij denken dat het elke stichting ten goede komt als een afgevaardigde deze opleiding volgt, ontwikkelen wij een soort keurmerk. Als een persoon binnen de stichting deze opleiding heeft gevolgd, krijgt de stichting een keurmerk op zijn pagina waarmee betrouwbaarheid en professionaliteit zichtbaar wordt voor de gebruikers van Verhuisdieren.

Elke stichting die via Verhuisdieren de opleiding volgt, krijgt een extra online sessie met Marleen en Suze om jouw stichting een extra boost te geven.

Meer weten over de opleiding

Buitenlandse Hond InZicht

Zowel Marleen als Suze geven op de Huisdierenschool een cursus, respectivelijk Hersenwerk met je hond en Goede start met je hond. Daarnaast hebben Ingrid Timmermans en MIchel Berendsen meegewerkt aan de Verhuisdierenmagazines De Buitenlandse Hond.