Overzicht acties dierenhulp Oekraïne

Het is hartverscheurend wat er nu gebeurt in Oekraïne. Voor mens en dier. Omdat we als Verhuisdieren het beste willen voor alle dieren, hebben we verschillende acties verzameld waarmee jij en wij het verschil kunnen maken. 

Nieuws Redactie Verhuisdieren
01-03-2022

We hebben meerdere initiatieven opgenomen in deze blogpost, omdat we niet voor één partij willen kiezen. Zo kun je zelf bepalen op welke manier jij mogelijk de Oekraïense dieren in nood helpt.

Bericht van de Nederlandse Voedsel en WarenAutoriteit voor de import van. dieren vanuit Oekraïne: 

De NVWA geeft aan coulant te zijn met dieren uit Oekraine, het gebied is echter een risicogebied voor Rabies! Vervoer wordt alleen getolereerd indien de vervoerder een vervoersvergunning heeft voor de betreffende diersoort. Dieren dienen bij aankomst in Nederland direct te worden aangemeld bij de NVWA en door een dierenarts te worden voorzien van chip, Europees dierenpaspoort en alle entingen die nodig zijn. Vervoeren van dieren zonder vergunning kan extreem duur uitvallen en zorgt voor nog meer ellende voor de dieren. Iedere vervoerder dient een afschrift van de originele vervoersvergunning in het voertuig mee te nemen.

Hulp voor dieren uit Oekraïne

Vrijwel alle grote dierenorganisaties in ons land hebben zich de afgelopen dagen verenigd in het platform Hulp voor dieren uit Oekraïne. Vrijwilligers proberen hulpvraag en aanbod bij elkaar te brengen en te coördineren, zodat de hulp op de juiste plaatsen wordt ingezet. Zoals verschillende stichtingen die werken met transportbedrijven die belangeloos dieren willen vervoeren. 

Meer informatie

Stichting VIER VOETERS

Deze stichting heeft wereldwijd collega's ter plaatse die hun best doen dieren in nood te helpen. Zo ook gelukkig in Oekraïne. Zij helpen asielen, maar ook beren in een berenpark. 

Meer over deze actie en doneren

House of Animals

Deze stichting zet zich in voor dierenwelzijn en dierenrechten in Nederland. House of Animals roept mensen op om te doneren aan Sirius, de grootste dierenopvang van Oekraïne in de stad Kiev. Op dit moment zijn bij Sirius 3.000 honden en katten opgevangen en je helpt om te doneren voor voer. Met de donaties proberen zij ook andere asielen te helpen waar zij kunnen.

Meer over deze actie en doneren

Stichting Zilver/Stichting Dierennood

Zilver staat in contact met een opvang Shelter Friends in Oekraïne. Hier verblijven ruim 600 honden en katten die tot op heden nog niet gered kunnen worden uit dit land. De aantallen lopen dagelijks op en er is extra voer nodig. Steun wordt geleverd in de vorm van geld, zodat de dieren gevoed kunnen worden en hout gekocht kan worden om de opvang warm te stoken.

Lees meer en doneer aan stichting-zilver.eu

Lees meer en doneer aan dierennood.nl

Stichting Animal in Need

Animal in Need herplaatst dieren uit het buitenland via Verhuisdieren. Zij staan in contact met rescuers in Roemenië en Polen en leveren voer aan bij de grenzen van Oekraïne. Ook zetten zij transporten op waar mogelijk en regelen zij opvang voor de Oekraïense dieren.

Meer over deze actie:

Doneren:

Bezoek animalinneed.com

Stichting WereldAsielen

wereldasielen

Deze stichting richt zich op verschillende landen en helpt zwerfdieren lokaal. Zij staan in contact met verschillende opvangcentra en helpen op allerlei manieren waar zij kunnen. Donaties worden besteed aan voer en het ontdekken of er mogelijkheden zijn voor transport.

Meer over hun acties:

Doneren:

Bezoek wereldasielen.nl

Beeld header: House of Animals