Sanne de Kramer en haar liefde voor kat Linny en hond Sky

"Een huis zonder dieren is geen huis voor mij. Het maakt het zoveel gezelliger."

Blog Dennis van Plateringen
25-07-2022

Maandambassadeur Sanne is één van die mensen die zichzelf spontaan aanmeldde om zich een maand in te zetten voor de tweedekansdieren op onze site. En daar heeft ze een goede reden voor. Sanne reist veel voor haar werk en ziet op haar bestemmingen veel zwerfdieren. Deze honden en katten op straat raken haar zo diep en zeker omdat ze weet wat een fijn leven haar eigen lieverds, kat Linny en hondje Sky, hebben. Verhuisdieren wilde graag alles weten over Linny en Sky en Sanne deelde vol passie wat deze gezellige huisgenootjes voor haar betekenen.

Wat wil je direct delen over Linny en Sky?

Veel mensen vinden hun eigen dier het leukst. Maar Linny is echt de allerleukste kat! Dat zien veel mensen ook en soms gaan zij op zoek naar een eigen kat. Dan waarschuw ik, want ‘een Linny’ kom je echt maar eens in je leven tegen. Sky is niet per se de leukste hond die er is, maar ze is wel ontzettend grappig. Linny is nu vijf jaar in mijn leven en Sky vier en ze zijn beide meeverhuisd toen ik op mezelf ging wonen.

Heb je ze overgenomen van een eerder baasje?

Ik heb Linny (in haar paspoort Tiger Lynn) en Sky sinds dat ze jong waren. Sky heb ik ontdekt in Bulgarije en ze was er slecht aan toe. Ik heb een zwak voor zielige dieren en die wil ik redden. In het geval van Sky zorgde dat achteraf best voor veel stress en mijn moeder en ik hebben enorm veel kosten gemaakt bij de dierenarts. Maar toch… het zijn de best besteedde duizenden euro’s ooit. Ze doet het nu gelukkig heel goed en staat vrolijk in het leven! Linny kwam uit een nestje en werd vaak gepest door haar broertjes. Natuurlijk kon ik niets anders doen dan haar in mijn leven nemen.

Wat is het meest bijzondere aan Linny en Sky?

Sky heeft op jongere leeftijd maanden doorgebracht in een kliniek en daardoor konden wij haar niet echt opvoeden en socialiseren op dat moment. Maar het is alsof Sky zichzelf heeft opgevoed en later door Linny toen ze eenmaal echt in huis was. Sky weet precies wat wel en niet mag. Linny is super zachtaardig. Sky daagt haar regelmatig uit om te spelen door te bijten in de staart en dat accepteert ze gewoon. Linny gaat dan vaak mee in het spel. Als ze er echt klaar mee is, gaat ze bovenop Sky zitten zodat ze geen kant op kan, haha!

Kat Linny van Sanne de Kramer liggend op haar rug op de bank

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Een huis zonder dieren is geen huis voor mij. Het maakt het zoveel gezelliger. Linny en Sky zijn altijd blij als ik ze weer zie en daar word ik ook supervrolijk van.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Sky kan niet zonder mij en eigenlijk ook niet zonder mijn moeder. Ze is altijd bij mij in de buurt, ook als ze losloopt. Linny gedraagt zich eigenlijk meer als een hond en Sky meer als een kat. Linny luistert heel goed naar haar naam en reageert op commando’s. Sky springt graag op tafel en klimt de krabpaal in. Het is ook niet uit te leggen aan Sky dat de kat wel op tafel mag en een hond niet. Dus we nemen het meestal maar voor lief.

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Sky heeft zichzelf leren apporteren en dat vindt zij een leuk spelletje. Ook kan ze minuten lang op twee pootjes lopen en tegelijkertijd rondjes draaien. Ze leert heel snel en is ontzettend slim. Linny doet geen trucjes. Voor Linny had ik ooit een voerpuzzel gekocht om haar te laten hersenwerken, maar uiteindelijk at Sky alle snoepjes op.

Hondje Sky op de bank in huis bij Sanne en Bryan

Wat kun jij leren van Linny en Sky?

Ze stellen mij vooral op de proef. Ik heb best wat geduld nodig met die twee, haha! Verder lijken ze eigenlijk wel op mij. Ik ben vaak vrolijk en zij ook! Sky heeft soms even ‘me space’ nodig en dan moet ik haar de ruimte geven. Dat is best lastig als bezorgde dierenmoeder.

Voelen zij jouw emoties aan?

Die voelen ze heel erg goed aan. Als ik verdrietig ben, liggen ze rustig samen bij mij. Iets wat normaal niet gebeurt, omdat Sky graag de aandacht wil als ik met Linny knuffel. Op zo’n moment weet Sky gewoon dat ik ze allebei even nodig heb en is er rust.

Hoe is de band tussen je vriend Bryan en die twee?

De band tussen die drie is supergoed. Sky kan echt een pain in the ass zijn; ze is druk, rent achter iedereen aan en is ook nog eens erg selectief in wie ze leuk vindt. Bryan vindt ze ook zo grappig samen! Hij is eigenlijk niet echt een kattenmens en een beetje bang voor ze, maar we moeten Linny optillen om haar bij haar eten te zetten. Zouden we ‘eten’ roepen in huis, dan is de kans groot dat Sky haar voor is. Het heeft maanden geduurd totdat Bryan Linny durfde oppakken, maar nu zijn ze supergek op elkaar!

Vriend Bryan van Sanne met hond Sky in Rotterdam

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Eigenlijk mogen ze alles. We hebben een ronde eettafel en ze schuiven zelfs aan bij het ontbijt. Dat heeft vast te maken met het eten op tafel, hahaha! Toch geven we haar hun eigen eten. Mijn moeder is ook gek op Sky en kookt zelfs speciaal voor haar. Ze woont in hetzelfde gebouw als wij en Sky gaat regelmatig op bezoek bij haar. Ik denk zelfs dat Sky mijn moeder zelfs leuker vindt dan ik, maar dat ik oké.

Hoe combineer je je werk Linny en Sky?

Mijn vriend Bryan is dj en producer. Hij kan soms voor ze zorgen als ik bijvoorbeeld een shoot heb. En anders zorgt mijn moeder of vaste oppas Els voor Sky. Els heeft meestal ook twee of drie andere honden in huis en maakt heerlijke, lange wandelingen. Het heeft Sky ook socialer gemaakt richting andere honden en nu beleeft ze veel plezier aan haar soortgenootjes.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Mensen zouden meer bewust moeten zijn dat er veel dieren zijn die een tweede kans verdienen. Het kan verleidelijk zijn om voor een puppy te kiezen, maar dat geeft niet meer zekerheid dat er een goede match is. Veel mensen hebben tijdens de eerdere corona-periode massaal puppy’s aangeschaft waarvan nu weer afstand wordt gedaan. Zo triest. Adoptie is eigenlijk een betere optie in deze tijd.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik zet me graag in voor alle dieren en ben heel gevoelig voor jullie website. Regelmatig kijk ik zelf op Verhuisdieren voor mijn opa en oma, omdat zij graag een oudere labrador goede laatste jaren willen geven. Ik stuur alle honden door die ik tegenkom. Ieder dier verdient een perfect thuis met een gouden mandje. Jullie doen mooi werk en daarom help ik graag een maand als ambassadeur. Heel leuk om te doen en laten we hopen op nóg meer matches!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren