Terminaal baasje getroost met herplaatsing via Verhuisdieren

Karin: "Het is gek; ik ga dood, maar we hebben hard zitten huilen om het lot van de katten."

Succesmatches Nienke Oort
20-11-2018

Soms komen we op Verhuisdieren heel verdrietige profielen tegen. Voor broer en zus Hugo en Cato (3) werd dringend een nieuw thuis gezocht omdat baasje Karin zeer binnenkort komt te overlijden...

DRINGEND EEN HUIS GEZOCHT:
In verband met naderend overlijden, ben ik dringend op zeer korte termijn op zoek naar een liefdevol huis voor mijn twee katten Cato en Hugo. Het zijn zus en broer, ruim 3 jaar oud, gechipt en gesteriliseerd en graag wil ik ze samen geplaatst hebben', zo luidde de profieltekst.

Hartverscheurend en het duurde dan ook niet lang voor deze link viraal ging op social media en zelfs bij Hart van Nederland belandde. 

Hugo

Succesmatch voor Hugo en Cato

De opluchting was dan ook groot toen de redactie van Verhuisdieren deze week een melding van een succesmatch kreeg voor Hugo en Cato! We besloten toch even te bellen met Karin, het ongeneselijk zieke baasje. 

"Het gaat mij vreselijk aan het hart dat ik de dieren moet herplaatsen; zij zijn de dupe van deze situatie. In eerste instantie wendde ik mij tot het asiel in Ede, maar zij gaven aan geen plek te hebben. Zij trokken zich het lot van mij en Hugo en Cato enorm aan dus dachten ze met mij mee voor een oplossing. Toen kwam Verhuisdieren als optie naar boven. En dat vind ik echt een geluk bij een ongeluk", vertelt Karin.

Nu hoefde zij haar lievelingen niet achter te laten in een asiel! "Het was natuurlijk wel belangrijk dat we snel een geschikt nieuw thuis zouden vinden. En dat is meer dan gelukt. Twee mensen hadden via alle kanalen die ze maar konden bedenken, dus via Verhuisdieren, Facebook en mail contact met mij opgenomen. Zij hadden drie maanden geleden afscheid genomen van hun kat en wilden niets liever dan Hugo en Cato een nieuw en warm thuis bieden. Ik was zo opgelucht!" 

Verdriet iets verzacht

Het mooiste van de herplaatsing via Verhuisdieren is dat de katten nu nog zo lang het kan, bij Karin kunnen blijven. "De nieuwe baasjes geven aan dat ik mag laten weten wanneer ik er klaar voor ben ze over te dragen. Als het lukt ga ik ook nog even kijken bij het nieuwe thuis van Cato en Hugo maar ik begrijp dat ze in een fantastische bosrijke omgeving terecht komen. Beter hadden ze het niet kunnen treffen en dat maakt het verdriet echt een heel stuk dragelijker. Het is gek; ik ga dood, maar we hebben hier heel hard zitten huilen om het lot van de katten", vertelt ze. 

Het nieuwe baasje van Hugo en Cato, Toussaint, was direct verliefd op broer en zus toen ze de noodoproep voorbij zag komen. "Maar ik vind het ook heel fijn dat we zowel voor de katten als voor Karin iets kunnen betekenen. Karin mag alle tijd nemen die ze nodig heeft; wij wachten rustig op de komst van Hugo en Cato", laat zij weten.

Als Verhuisdieren zijn we heel blij dat we het verdriet van Karin een heel klein beetje kunnen verzachten door voor haar katten een succesvolle match gevonden te hebben. We wensen Karin en haar naasten ontzettend veel sterkte toe in deze laatste fase van haar leven. En Cato en Hugo natuurlijk nog een heel fijn leven bij hun nieuwe liefdevolle baasjes. 

Cato

VERHUISDIEREN STEUNEN?
Verhuisdieren is een ANBI stichting en kan bestaan dankzij donaties en nalatenschappen. Wil jij Verhuisdieren steunen en mensen als Karin zo helpen een fijn thuis te vinden voor hun lieveling? Bezoek dan onze pagina over nalatenschap.