Terugblik Verhuisdieren op 2021

We blikken terug op een bewogen jaar...

Nieuws Van onze redactie
22-12-2021

Corona

In plaats van dat het coronavirus zou indammen, was het virus meer dan ooit aanwezig in 2021. Dit heeft ontzettend veel impact gehad op de huisdierenbranche. Nog nooit namen zoveel mensen een hond of kat in huis, maar liefst meer dan 400.000 meer dan in voorgaande jaren! Natuurlijk zagen wij dit ook terug in een enorme toename in het gebruik van Verhuisdieren.nl. Sinds de zomer van 2021 konden we elke maand meer dan 1000 succesmatches per maand noteren; iets waar we ontzettend blij mee zijn natuurlijk! 

De Huisdierenschool

Dit leidde er ook toe dat met name hondenscholen overbelast raakten. Enorme wachtlijsten ontstonden er voor de puppytrainingen en eigenaren die hulp zochten bij gedragsproblemen kregen vaak nul op rekest. Het brein van Femke van Verhuisdieren draaide direct overuren: hier moeten we iets aan doen. En zo ontstond het idee om samen te gaan werken met de beste dierenexperts en een online platform te lanceren, waar mensen onbeperkt terecht kunnen voor online cursussen.

Het zaadje voor de Huisdierenschool was geplant. Eigenlijk zijn we in 2021 grotendeels bezig geweest met het optuigen van dit waanzinnig mooie platform. We legden contacten met de fijnste en beste dierenexperts, namen de meest gave video-cursussen met hen op en bouwden de Huisdierenschool.nl. We zijn van start gegaan met acht cursussen, maar dat worden er komend jaar een stuk meer... Vanaf nu kan iedereen altijd aan de slag met een gedragsprobleem of met het versterken van zijn of haar relatie tot zijn dier. 

Magazine Buitenlandse hond

We lanceerden niet alleen de Huisdierenschool om baasjes en hun dier te helpen naar een fijne band samen. Eerder dit jaar publiceerden Verhuisdieren haar eerste echte magazine: De Buitenlandse Hond. Ook dit magazine is tot stand gekomen met de meest fantastische experts die nuttige tips delen en handvatten geven aan baasjes die even niet weten wat ze met hun dier aan moeten. Het magazine is nog steeds online te bekijken en te bestellen

Influencers

We kregen in 2021 niet alleen hulp van dierenexperts... Ook een aantal van de maandambassadeurs van instagram heeft zich belangeloos ingezet voor het welzijn van onze dieren. Toen in de coronaperiode heel veel dieren geadopteerd werden, werd een deel daarvan - helaas - ook weer afgestaan. We sloegen de handen ineen en kwamen tot een mooie video waarin de boodschap 'adopteren is niet voor even, maar voor een heel dierenleven' prachtig naar voren komt. De video staat bovenin deze blog.

Regelgeving import buitenlandse hond

Iedereen weet dat Verhuisdieren de buitenlandse straathond een warm hart toedraagt. Wij zijn een platform voor stichtingen die op een nette en verantwoorde wijze deze dieren een tweede kans gunnen in Nederland. In april van 2021 kondigde het ministerie van Landbouw echter aan dat de illegale hondenhandel aangepakt moest worden en dat de regelgeving voor het importeren van dieren flink aangescherpt zouden worden.

Helaas betekende deze aangescherpte regelgeving dat het voor veel stichtingen ondoenlijk zou worden om nog zwerfdieren naar Nederland te krijgen. Verhuisdieren is samen met andere betrokken partijen voor deze stichtingen op de bres gesprongen. We maakten een persbericht en een video waarin de pijnpunten goed naar voren kwamen. Ook zijn we inmiddels in gesprek met het ministerie en uitvoerende instanties en lijkt het erop dat de soep niet zo heet gegeten wordt als dat die wordt opgediend. Fingers crossed!

Bedankt!

Uiteraard wil Verhuisdieren alle dierenliefhebbers die ons platform een warm hart toedragen ontzettend bedanken. Elke dag krijgen we zoveel fijne berichten binnen van geslaagde succesmatches of opgeluchte baasjes die een fijne nieuw thuis voor hun dier hebben gevonden. Ook danken we de ambassadeurs van 2021 die hun Instagram account een maand lang in het teken zetten van alle dieren die nog een fijn thuis zochten en voor de inzet van een paar van deze ambassadeurs om mensen erop te wijzen dat een adoptiedier niet voor even is, maar voor een heel dierenleven.

Wij kijken uit naar 2022. Jullie ook? 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren