Toller Moos leidt beach life na succesmatch

Heidi en Lodewijk vonden via Verhuisdieren in Moos hun ultieme succesmatch. De duck toller is nu zo’n vijf maanden bij hen en Moos ontpopt zich tot de ideale vierpotige huisgenoot. Moos is de eerste hond van Heidi en Lodewijk.

Succesmatches Van onze redactie
10-03-2023

“Oprecht hebben wij een lot uit de loterij; de beste hond die wij ons maar konden wensen. Dat zegt iedereen over zijn of haar hond maar bij ons is het echt ;)

Moos en ik hebben samen al verschillende cursussen gedaan. Hij blijkt echt ontzettend slim te zijn en leert heel snel. Gelukkig hebben we hem ook het overmatig blaffen tijdens het spelen met de bal goed af kunnen leren! Na drie weken blafte hij al heel veel minder. Als je maar consequent blijft... Sommige trekjes blijven maar ieder mens of dier heeft wel eens wat, toch?

Heerlijk wandelen

Moos en ik gaan vijf keer per week een lange ronde maken door bos, duin en over het strand. Op het metersbrede strand kan Moos dan heerlijk achter de bal aanrennen. Dit vindt hij heerlijk. Dat is echt zijn favoriete bezigheid. Eigenlijk willen we dit het liefst dagelijks doen, maar omdat we het geen gewoonte willen maken, doen we het twee keer per week niet. Dan lopen we samen door de wijk een lange ronde. Ook geniet hij van zijn vroege ochtend- en de avondwandelingen met mijn man Lodewijk.

Beach boy Moos

Toen wij Moos kregen was hij 10.4 kilo, aan de lichte kant. Maar kijk hem nu! Met 12.5 kilo perfect op gewicht en een echte topatleet. Een Beach boy, een topper!

In het begin vond Moos de zee maar iets geks en iets engs. Maar inmiddels is hij niet meer te stoppen en vindt hij zwemmen in de zee geweldig! Moos is echt de wereld aan het ontdekken en het is prachtig om daar getuige van te mogen zijn. Binnenkort gaat hij mee op vakantie; benieuwd hoe hij dat allemaal vindt!

Moos is vandaag vijf maanden bij ons en we hopen met heel ons hart dat wij hem nog minstens tien jaar bij ons mogen hebben. Wat houden wij enorm van deze kleine toller, die ook zoveel liefde teruggeeft.”

@tollerminimoosie op Instagram