Twaalf jaar oude kater Gijs, zonnetje in huis bij Leoni

Leoni (31 jaar) koos bewust voor een ouder dier. Intuïtief voelde ze aan dat dat goed was en ook verstandelijk wist ze waarom. ‘In de eerste plaats voelt het fijn om een ouder dier nog een paar mooie laatste jaren te kunnen geven. Ten tweede is het karakter al helemaal gevormd dus weet je precies wat je in huis haalt. Bovendien heb ik geen idee hoe mijn leven er over een paar jaar uitziet, dus hoe kan ik dan commitment geven aan een jong dier dat nog jaren voor zich heeft? Nee, geen kitten voor mij. Ik raad het iedereen aan om een ouder dier te adopteren!’

Succesmatches Maaike van Poelje
20-11-2021

Weten wat je wilt

‘Ik stond op het punt om te gaan verhuizen en kwam erachter dat huisdieren waren toegestaan in het pand waar ik heen zou gaan. Ik voelde mij een beetje eenzaam in die periode, dus het idee om een kat te adopteren kwam al snel bovendrijven. Een vriendin van me had een succesmatch via Verhuisdieren, zodoende kwam ik bij de site terecht.

Ik wist heel goed wat ik wilde: een wat oudere en rustige binnenkat. Nadat ik eerst op een paar andere katten had gereageerd, zonder resultaat, kwam Tijger - zo heette hij toen nog - voorbij. Hij was al eens via Verhuisdieren geplaatst maar zat niet op zijn plek bij Maaike, de eerste adoptant. Vandaar dat ze hem opnieuw via de site aanbood.

De beschrijving van zijn eerste profiel klopte echter helemaal niet meer. Hij was inmiddels veranderd in een heel ander dier. Hij had wondjes, zag er slecht uit en vertoonde ander, schuw gedrag. Ik ging ervan uit dat de oorzaak daarvan lag in de mismatch, niet in hemzelf. De ‘slechte’ berichten over zijn gedrag en zijn gezondheid schrokken mij dus niet af.

Ik reisde af naar zijn verblijfplaats in Dordrecht. Ook al verstopte hij zich toen onder de bank, ik heb hem toch meegenomen. Ik vertrouwde erop dat het wel goed zou komen met hem.

In de auto was hij rustig, hij heeft geen enkele keer gemiauwd. Het leek wel alsof hij opgelucht was om weggehaald te worden. Ik nam hem mee naar binnen in mijn appartement en zette het deurtje van de transportkennel open. Hij stapte eruit, liep rond en voelde zich meteen goed. Dat was duidelijk af te lezen aan zijn lichaamstaal. De eerste nacht sliep hij al bij me in bed. Alles voelde goed aan onze match, vanaf het eerste moment was het dikke mik.’ 

Saaie kat? Heerlijk!

Leoni is ontzettend blij en dankbaar met Gijs in haar leven. ‘Hij is rustig, stelt weinig eisen, loopt me achterna wanneer ik er ben en verder hoeft hij niet zoveel. Je zou hem zelfs saai kunnen noemen, maar voor mij is hij juist ideaal. Hij slaapt voornamelijk, het liefst in de zon. Hij houdt van knuffelen en ligt ’s nachts lekker tegen mijn bovenlijf aangekruld. Gijs is tevreden met wat ik hem te eten geef en wanneer ik de deur naar de galerij openzet kijkt hij alleen voorzichtig om het hoekje. Hij vindt het prima om lekker binnen te blijven, daar voelt hij zich veilig.

Zodra ik thuiskom, komt 'ie mij even gedag zeggen. Wanneer ik bezoek heb, komt hij er wel altijd bij. Dat vindt hij erg gezellig. Laatst kwam hij, tijdens mijn verjaardag, op schoot zitten bij mijn moeder.

Speeltjes vindt hij soms ook leuk. Gijs is echt het perfecte gezelschapsdier voor mij.’

Leoni is erg enthousiast over het adopteren van een ouder dier. ‘Ik kan het echt iedereen aanbevelen en ik zal het een volgende keer zeker weer doen!’

Van mis- naar succesmatch

Gijs luisterde eerst naar de naam Tijger. Leoni wilde hem een eigen naam geven, maar zorgde ervoor dat de klank hetzelfde bleef. Zo was het niet te verwarrend voor hem.

Gijs onderging ook uiterlijk een kleine transformatie. Hij zit nu letterlijk en figuurlijk beter in zijn vel. Hij is weer lekker dik, zijn vacht is mooi en glanst gezond. Het contact met eerste adoptant Maaike bleef goed. Leoni hield haar op de hoogte van Tijgers positieve verandering.

Toen Tijger/Gijs net bij Leoni aankwam. Inmiddels is het weer een lekkere dikkert met een gezonde vacht!

‘Aan de ene kant steekt het me een beetje dat het nu wel goed met hem gaat, maar aan de andere kant ben ik heel blij voor hem’, gaf Maaike heel eerlijk aan. ‘Hij zit bij jou gewoon veel beter op zijn plek!’

Ze bestaan: mismatches en succesmatches. Tijger/Gijs kent ze allebei!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren