Verhuisdieren helpt KNGF zoeken naar puppypleeggezinnen

Verhuisdieren wil graag álle dieren helpen aan een fijne match. Vandaar dat wij een samenwerking aangegaan zijn met KNGF Geleidehonden om deze prachtige stichting te helpen bij het vinden van fijne puppypleeggezinnen voor hun pups.

Nieuws Van onze redactie
07-05-2022

Jaarlijks worden er bij KNGF Geleidehonden ongeveer 200 pups geboren. Zij hebben allemaal een goede start nodig in een huiselijke omgeving om later de mooie en verantwoordelijke taak van blindengeleide-, assistentiehond, buddyhond autisme of PTSS te kunnen dragen. Voor al die pups worden fijne puppypleeggezinnen gezocht die een jaar lang voor deze knapperds willen zorgen.

Een jaar lang puppypleeggezin

De puppypleeggezinnen halen ‘hun’ puppy bij de moederhond op als deze 7,5 week oud is. Zij dragen dan de zorg voor deze kleine viervoeters en met hulp van KNGF-instructeurs brengen zij de pups de eerste beginselen bij voor hun taak als zij straks volwassen zijn.

De pups gaan terug naar school in Amstelveen als zij ongeveer 14 maanden oud zijn. Daar gaat hun opleiding echt beginnen. Dan wordt ook besloten welke carrière elke hond krijgt. Eenmaal voldoende opgeleid matcht KNGF de hond weer aan de best passende baas die een hulphond kan gebruiken.

Impulsief een puppy aanschaffen

Verhuisdieren wil graag voorkomen dat mensen impulsief aan een puppy beginnen. Dus dit zou een uitgelezen kans zijn om uit te proberen of het hebben van een hond iets voor jou is. KNGF geeft wel aan dat het opvoeden van hun pups nogal verslavend kan werken, dus je bent gewaarschuwd ;-)

Natuurlijk is daar dan na dat jaar het onvermijdelijke afscheid, maar je weet in elk geval zeker dat de hond zeer goed terechtkomt en een fijn en actief leven tegemoet gaat. En jij bent een ervaring rijker of je graag zelf een hond wilt of niet….

KNGF Geleidehonden maakt daarom plaatsprofielen aan op onze website om zo puppypleeggezinnen te vinden. Natuurlijk moeten de puppypleeggezinnen van KNGF wel aan bepaalde eisen voldoen, dus de selectie is wel wat anders dan normaal bij Verhuisdieren. KNGF verzorgt de selectie.

Benieuwd naar welke pups er binnenkort een huisje voor een jaar een zoeken? Check dit profiel dan maar eens

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren