'Verhuisdieren matchte mij aan de juiste hond!'

Jacqueline ving chihuahua's op die afkomstig waren uit de broodfok. Maar telkens als een hondje dan geadopteerd werd, huilden de harten van haar en haar kinderen. Ze besloot op zoek te gaan naar een hondje voor haar eigen gezin... Verhuisdieren hielp een handje mee.

Succesmatches Maaike van Poelje
15-06-2019

"Toen mijn moeder mij vertelde over Verhuisdieren, dacht ik in eerste instantie, wat verzinnen ze toch allemaal! En nu ben ik zelf degene die aan anderen deze stichting adviseert om een huisdier te vinden. Wat ben ik blij dat ik jullie heb ontdekt! Ik heb ervaren hoe ontzettend fijn het is om aan het juiste dier gekoppeld te worden. Hondje Eef is nu twee maanden bij ons, maar het lijkt al veel langer.

Zelf een hond adopteren

Vijftien jaar lang heb ik chihuahuas opgevangen, hondjes die in de broodfok waren gebruikt. Ik diende als tussenstation voor ze weer naar een nieuw baasje gingen. Hartstikke fijn om te doen, alhoewel je natuurlijk wel schrijnende gevallen tegenkomt. Er zitten hondjes tussen met gedragsproblemen. Iedere keer dat zo´n beestje weer herplaatst werd en bij ons weg ging, brak het de harten van mijn kinderen.

Op een gegeven moment heb ik daarom besloten dat het mooi was geweest. Ik wilde een hond voor onszelf. Het werd een staffordpup. Een schat van een dier, maar hoe groter en ouder hij werd, hoe sterker en onbesuisder. Zijn onstuimigheid werd te veel voor mijn zoontje, dat ging gewoon niet samen. Met pijn in mijn hart heb ik besloten hem te herplaatsen. Uiteindelijk heb ik iemand voor hem gevonden die ook een pitbull had, die persoon paste beter bij hem dan wij. Tranen met tuiten heb ik gehuild hoor, maar ik moest gewoon eerlijk zijn naar mezelf en naar de hond.  

Verhuisdieren doet voorselectie

Dat vind ik zo goed aan Verhuisdieren. Je kunt heel genuanceerd invullen wat je wel en niet wilt en ook wat je een dier zelf te bieden hebt. Wanneer je dat serieus en eerlijk doet, en jezelf dus niet mooier voordoet dan je bent, dan rolt er op een gegeven moment een succesmatch in je mailbox. Misschien ontvang je niet zo snel of zoveel matches als je zou willen, maar uiteindelijk zit je ultieme succesmatch er wel bij!

Eva, zo heet ons hondje officieel, maar wij noemen haar Eef of Eeffie. Ze komt uit Mallorca. Ze kon niet meer bij haar oude bazinnetje blijven omdat haar dochter ziek was geworden en haar man met Parksinson 24/7 zorg nodig had. Ze had simpelweg geen ruimte meer voor een hondje in haar leven. Ze vond het moeilijk haar af te staan, maar ik kon echt merken dat het haar alleen maar ging om het welzijn van de hond. Ze wilde niet eens adoptiegeld aannemen.

Eef was onze succesmatch

Meteen de eerste nacht ging het al goed. Eef heeft zich zo snel aangepast aan haar nieuwe situatie! De kinderen zijn dol op haar. Wanneer er kleine nichtjes en neefjes op bezoek komen, gaat ze direct op haar ruggetje liggen, om te laten zien dat ze hen niks zal doen. Ze likt dan driftig hun handjes af, heel lief.

Succesmatch verhuisdieren

Ze kan rustig mee naar het voetbalveld. Eef is helemaal zindelijk, dat is voor mij wel belangrijk omdat ik op vier hoog woon. Ik kan haar niet zomaar even in de tuin laten. Ik loop met haar om negen uur in de avond het laatste rondje en dat vindt ze prima. Daarna komt ze met haar dekentje aan en nestelt ze zich bij me op de bank.

Hond mee naar het werk

Hoe ze deel uitmaakt van ons leven? In de ochtend neem ik haar mee wanneer ik de kinderen naar school breng, daarna vergezelt ze me naar mijn werk waar ze helemaal gewend is. Ze weet zelfs al wanneer we iets bij de koffie krijgen. In de namiddag gaan we met haar naar het hondenpark en kan ze lekker spelen. In het begin vond ze het spannend aan de lange lijn. Hard blaffend liep ze dan mee. Ik heb een week of drie iedere dag met haar geoefend met zo´n ´Cesar Milan´ riem. Dat werkt perfect. Het geblaf is met meer dan de helft afgenomen.

Ik vind het belangrijk dat je, wanneer je een hond wilt, de moeite moet nemen om de hond te lezen en begrijpen. Lichaamssignalen leren herkennen. Het gebeurt nog vaak dat mensen een hond wegdoen omdat ´de hond het niet goed doet´. Niets is minder waar. Als een hond zich onwenselijk gedraagt, komt dat altijd door de mensen. Zo is het en niet andersom."

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.