Vivian Reijs over haar liefde voor honden Ben & Pepper

"Ben en Pepper zijn echt onderdeel van de familie. En ze zijn altijd blij!"

Blog Redactie Verhuisdieren
24-01-2023

Vivian Reijs is gediplomeerd orthomoleculair/hormoonexpert, biohacker vanuit de visie klinische Psycho Neuro Immunologie, spreker en auteur van de bestsellers Herstel je hormonen en Help, ik val niet af! Ze is moeder van Day en James. Vivian is gek op haar honden Pepper en Ben. Deze maand helpt zij dieren aan een nieuw thuis.

Wat wil je direct delen over Pepper & Ben en heb je hen overgenomen van een eerder baasje?

Pepper is een hele bijzondere hond, super lief en gezellig en is al 13 jaar bij ons. Pepper heb ik gekocht op Marktplaats, iets wat ik nu niet meer zou doen. Gelukkig heeft het bij Pepper goed uitgepakt. Hij stond op Marktplaats met de tekst “overgebleven in het nest, omdat hij scheel is”. Dat vonden mijn dochter Day en ik zo zielig en toen hebben we hem opgehaald. Toen wij thuis kwamen bleek Pepper iets meer dan scheel te zijn. Hij was namelijk blind aan één oog en doof aan één kant, maar hij kan er goed mee leven. Inmiddels ziet hij nog slechter en hoort hij amper meer iets. En loopt tegen veel dingen aan. Maar Pepper is een soort van onverwoestbaar. Hij leeft nog steeds gelukkig. Ben hebben we pas negen maanden. Hij is een hele lieve en fijne hond. Echt een aanvulling op ons gezin. 

Wat is het meest bijzondere aan Pepper & Ben?

Pepper heeft al veel overleeft, van in een wak zakken tot aan chocola eten. Pepper lijkt overal altijd weer uit te komen, ondanks zijn handicap. Ik roep altijd “De 9 levens van Pepper”. Ik denk dat ik ooit nog een boek over hem ga schrijven. Ben is pas net in onze familie en is een heerlijke goedzak. Hij is inmiddels 35 kilo en wil het liefst nog steeds op schoot. 

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Ik ben er mee opgegroeid en zou nooit meer zonder willen. Ben en Pepper zijn echt onderdeel van de familie. En ze zijn altijd blij!

Doe je ook andere dingen met hen naast knuffelen en aaien? 

Wij wandelen heel veel en ik laat ze lekker spelen. Dat is voor mij de meest ultieme manier van ontspannen. Lekker de bossen in. We wonen er vlakbij en wandelen daar elke dag. Pepper en Ben zijn totaal verschillende honden. Ze spelen niet samen. Pepper is er te oud voor en denkt “laat mij met rust”.  Maar ze doen het goed samen. Ze brengen een hoop vreugde in huis. Mijn zoontje James ligt uren met Ben en Pepper op de bank. Dan ligt Ben het liefst op zijn schoot. Erg gezellig! Alleen is Ben 1,5 keer zo zwaar dan James is. 

Vivian Reijs Verhuisdieren Ambassadeur

Voelen ze jouw emoties aan? 

Ja, ik denk van wel. Pepper iets minder, omdat hij oud aan het worden is en een ander type hond is. Maar Ben voelt mijn emoties heel erg aan. Ik hoef maar een traan te laten of hij staat al bij me. 

Wat vinden eventuele huisgenoten van Pepper & Ben? 

Mijn dochter Day en zoontje James zijn dol op beide. Ben en Pepper zijn de eerste die ze gedag zeggen als ze thuiskomen. En verder hebben wij geen andere huisdieren. We hadden een geweldig lieve poes, maar zij is vorig jaar doodgebeten door een hond. Dat was een grote nachtmerrie en traumatisch voor Day en James. Wij zagen het gebeuren.

Hoe ver gaat jullie grens in huis? 

Ze mogen op de bank. Althans dat mocht Pepper altijd en daarom dacht ik bij Ben: dan mag jij dat ook! Dus we liggen ’s avonds gezellig met z’n allen Netflix te kijken. 

Vivian Reijs Verhuisdieren Ambassadieren

Hoe combineer je je werk met Pepper & Ben?

Ik laat ze altijd in de ochtend samen flink uit als ik James naar school heb gebracht. En net voordat ik James weer ga halen, doe ik altijd alleen een flinke ronde van dertig minuten met Ben. Pepper kan namelijk niet meer zo snel en die trekt alleen een lange ochtendwandeling. Ik heb het geluk dat ik eigen ondernemer ben en dus veel thuiswerk of mijn eigen tijd goed kan indelen. Mijn vriend doet wel altijd de avondronde. Dat vind ik zo fijn, want dan hoef ik in de avond de kou niet meer in.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik vind dat ieder dier een goed thuis verdiend. En er zijn zoveel lieve fijne dieren op zoek naar familie. Dat gun ik de dieren en de mogelijke baasjes ook, want wat een plezier en liefde brengen ze mee! Ik kan nooit meer zonder.