Wat doe jij met je huisdier tijdens de vakantie?

De vakanties zijn begonnen! Lekker er op uit met het gezin. Het héle gezin of…? Ja, meestal wel, want maar liefst de helft van de Nederlandse hondeneigenaren neemt zijn viervoeter mee op vakantie! Dit blijkt uit een enquête die gestuurd is naar mensen die hun huisdier vonden via Verhuisdieren.nl.

Nieuws Nienke Oort
13-07-2023

De hond mag mee!

Bij Stichting Verhuisdieren waren wij aangenaam verrast over de uitkomst op de vraag wat de hondeneigenaar met zijn huisdier doet tijdens de vakanties. Meer dan de helft van de 3.000 respondenten gaf aan de hond mee te nemen op vakantie! Deze baasjes nemen bijvoorbeeld de auto/camper/caravan in plaats van het vliegtuig of gaan in Nederland op vakantie in plaats van een verre reis te maken.

Meer dan 10% gaat niet op vakantie en de overige respondenten geven aan dat de hond de ene keer wel mee kan en de andere keer niet. Vooral als mensen een vliegvakantie boeken, blijft de hond thuis.

De honden die thuisblijven worden meestal bij vrienden of familie gebracht tijdens de vakantie (46%). Ongeveer een kwart neemt iemand in huis om op de viervoeter te passen en nog een kwart brengt zijn hond naar een pension.

De kat blijft lekker thuis

Bij katten ligt het iets anders. Bijna 60% van de 2300 respondenten laat de kat lekker thuis met een bekende oppas. Overige opties (allemaal tussen de 6-8%) zijn: niet op vakantie, betaalde oppas aan huis, naar een oppas toe brengen of naar een pension.

Record: Kat Ollie bezocht al 24 landen!

De meeste katten blijven het liefst in hun eigen vaste territorium. Maar kater Ollie niet! De rode kanjer van 5 jaar oud heeft al 24 landen bezocht en heeft daarmee een prachtig record op zijn naam staan: de kat die het meeste landen bezocht! Dat doet hij met zijn baasjes Chantal (freelancer bij Verhuisdieren) en Lucas en hond Lefka in hun camper. Je leest hier het hele verhaal van kater Ollie.

Oplossing voor de vakantie?

Kan jouw kat of hond niet mee op vakantie? Verhuisdieren matcht ook oppasdieren met mensen die het juist leuk vinden om tijdens de vakantie op een dier te passen. ‘Via Verhuisdieren is echt iemand te vinden die het leuk zou vinden om op jouw hond of kat te passen terwijl jij op vakantie bent!’

Oppasdier vinden

Aanmelden als oppas