Wat is de beste mand voor je hond of kat?

Wil je een huisdier aanschaffen? Denk dan goed aan alle spullen die je nodig hebt, zoals dierenvoeding, snacks, speeltjes en natuurlijk een mand! Een comfortabele plek waar je huisdier goed tot rust kan komen, is immers ook erg belangrijk. Het kan echter best moeilijk zijn om een goede mand te vinden die bij jouw huisdier past, want er zijn zoveel manden en kussentjes waar je uit kunt kiezen. In deze blog geven we tips om de beste mand voor jouw hond of kat te vinden. 

Gastbloggers Ivonne Mullink
14-09-2019

De beste mand voor jouw hond

Welk model hondenmand kies ik?

Ligt jouw hond het liefst helemaal opgekruld in zijn mand? Dan is een mand met een dikke, zachte rand het beste model voor jouw hond. Je hond zal hier lekker comfortabel en knus in kunnen liggen. Ligt jouw hond liever languit en/of op zijn rug? Dan is een kussen een betere optie. Neemt je hond continu verschillende slaaphoudingen aan? Dan is een mand zonder harde rand een aanrader.

Welk formaat hondenmand kies ik?

Het formaat van de hondenmand moet afgestemd worden op jouw hond. Om er achter te komen hoe groot de hondenmand precies moet zijn, kun je je hond opmeten in zijn slaaphouding en daar ongeveer 10 cm bij op tellen. Aan de hand van deze afmeting kun je vervolgens de geschikte hondenmand voor jouw hond kiezen. Vergeet ook niet op de lengte van de poten van je hond te letten. Wanneer je hond korte pootjes heeft, is het raadzaam om een mand te selecteren die niet al te hoog is. Anders komt hij met moeite of zelfs helemaal niet bij zijn slaapplekje.

Welke hondenmand kies ik voor mijn puppy?

Als je een puppy hebt, is het verstandig om een kleine en knusse mand te kopen. Dit weerspiegelt het geborgen 'nestgevoel'. Het nadeel van het kopen van een mand speciaal voor je puppy, is dat je pup er snel uit kan groeien. Denk van tevoren dus goed na of je een passende mand of een mand op de groei wilt kopen. Daarnaast moeten puppy’s ook nog veel leren. Het is dus mogelijk dat de hondenmand vies wordt en/of kapot gaat. Een mand van kunststof is daarom het meest geschikt in de opvoedperiode. 

De geschikte mand voor jouw kat

kattenmand

Welke model kattenmand kies ik?

Hoewel het lijkt of katten overal kunnen slapen, houden zij het meest van een warme en comfortabele ondergrond om op te liggen. Al helemaal als dit een vensterbank is, zodat zij tegelijkertijd lekker naar buiten kunnen kijken. Als je kat dit fijn vind, is een radiatorhangmat misschien wel interessant.

Ook vinden ze het fijn om ergens bovenop te liggen, zodat ze goed op alles neer kunnen kijken. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken met een hoge krabpaal. Deze krabpaal kun je desgewenst nog aankleden met een kussen of een dekentje.

Ligt je kat liever ergens verscholen en uit het zicht, zoals in een kast of lade? Dan past een gesloten kattenmand meer bij jouw kat.

Welk formaat kattenmand kies ik?

Net als bij honden, moet je letten op de grootte van je kat bij het uitzoeken van het geschikte formaat kattenmand. Meet je kat op van kop tot staart en tel hier ook weer enkele centimeters bij op. De meeste katten nemen tijdens het slapen allerlei verschillende posities in. Het is daarom aan te raden om een kattenmand met een zachte rand aan te schaffen, zodat je kat hier goed in kan bewegen.

Wij hopen dat deze tips je goed op weg helpen met de selectie van een geschikte mand voor jouw hond of kat!

Deze blog is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Discount4pets.nl.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.