Wil jij deze zomer op deze dieren passen?

Eindelijk, de zomer staat voor de deur! Een periode waarin veel mensen hun welverdiende vakantie boeken. Maar wat doe je dan met je trouwe huisdier? Meenemen misschien, maar daar wordt niet elke hond of kat blij van. Gelukkig zijn er verschillende andere opties, zoals een pension of dierenoppas. 

Blog Redactie Verhuisdieren
21-05-2024

Soms is er iemand in de buurt of familie die wel evenop een huisdier wil passen of is er een pension in de buurt waar de hond of kat zich erg thuis voelt. Voor dat laatste moet je tegenwoordig wel ver vooruit plannen. Veel hondenpensions zitten namelijk al tot 2025 (!) vol.. 

Daarom kiezen veel baasjes tegenwoordig voor een dierenoppas! Een fijne plek, een vast gezicht en voor de oppasser zelf heel leuk om tijdelijk een huisdier te hebben om lekker mee te knuffelen of wandelen. Meer weten over een oppas vinden voor je huisdier? Dat lees je op deze pagina.

Dankzij een dierenoppas kan een baasje met een gerust hart op vakantie, dat is natuurlijk wel wat waard. De vergoeding kan variëren, zolang het voor jou en het baasje maar goed voelt. Als dierenoppas krijg je gemiddeld rond de € 7 tot € 15 per dag. Met overnachten erbij is het vaak wat meer.

Een oppashond of oppaskat: waar let je op?

Heb je - bijvoorbeeld op onze site - een match gevonden met een leuke oppashond? Waar moet je dan op letten voor en tijdens de grote logeerpartij? Dit zijn onze tips:

  • Vergoeding voor jou als dierenoppas. Spreek een bedrag af dat voor jou en het baasje goed voelt. Vaak ligt het bedrag ergens tussen de € 7 en € 15 per dag. Met overnachten erbij loopt deze prijs vaak nog op. 

  • Maak goede afspraken. Veel huisdieren houden van hun gewoontes. Het kan ze veel stress besparen om zo veel mogelijk hun dagelijkse routine te blijven volgen. Maak dus afspraken over hoe vaak de kat natvoer krijgt, zijn bak wordt verschoond of waar de hond graag een rondje wandelt. 

  • Veilige omgeving. Een hond of kat waarvan het baasje op vakantie gaat, kan nog weleens de neiging hebben om op zoek te gaan naar zijn baasje. Let daarom, thuis of op de oppaslocatie, extra goed op open deuren en ramen. Of doe een veiligheidstuigje om tijdens het uitlaten. Als een kat uit logeren gaat, dan is het ook absoluut beter dat de kat binnenblijft. Je kat chippen is natuurlijk iets dat wij ook altijd aanraden.

  • Ongedierte. Je ontvangt liever geen dier inclusief ongedierte. Zorg daarom dat het baasje de hond of kat preventief behandeld heeft tegen vlooien, teken en wormen. 

  • Stress verminderen. De allerlekkerste snacks meekrijgen of een paar kledingstukken met de geur van het baasje kunnen stress verminderen. Zo kan zowel het baasje als het dier stressvrij genieten van de vakantie!

Zin en tijd om op te passen deze zomer? Deze leukerds zoeken nog een oppas:

Maud uit Utrecht

Maud (3) heeft een hartje van goud, maar is wel een tikkie eenkennig en wat onzeker! Haar favoriete hobby is snuffelen en met haar baasjes doet ze aan agility. Ze vindt andere honden, katten en kinderen een beetje spannend. Heb jij de laatste week van juli of de eerste twee weken van augustus een rustig plekje voor deze lieverd?

 

Puk uit Assen

Puk (1) is een levendig en lief hondje. Ze houdt van knuffelen en vindt kinderen leuk. Tijdens het uitlaten wil ze vaak aangehaald worden door mensen. In het bos en op plekken waar het mag, hoeft Puk niet aangelijnd te worden. Heb jij in september een fijn tijdelijk huis met tuin voor Puk?

Cheetos, Nona en Nano uit Veenendaal

Cheetos, Nona en Nano zijn lieve binnenkatten. Nano woont met zijn beide ouders en is heel speels. Papa-kat Cheetos zit heel graag voor het raam naar buiten te kijken. Mama Nona, komt naar je toe voor aandacht, maar ligt ook graag rustig in haar mandje. Vanwege vakantie en verbouwing zoeken deze drie prachtige katten van 12 juli tot 23 augustus naar een logeeradres?

Guus uit Zwolle

Guus (3) is een heel lieve en sociale hond. Natuurlijk is hij soms een tikkeltje eigenwijs of heeft hij bananen in zijn oren. Hij kan goed opschieten met honden van zijn eigen formaat en groter. Guus loopt goed mee aan de riem en kan onder voorwaarden zelfs los lopen. Heb jij in juni tijd om op Guus te passen?

Sofie uit Utrecht

Sofie (2) is zeer sociaal en vindt mensen, kinderen en de meeste honden leuk. Ze is altijd vrolijk, blij en heeft genoeg energie om te spelen. Op straat is ze soms wat onzeker en onbekende gebieden kan ze spannend vinden. Ze luistert goed, maar is zoals een echte teckel op zijn tijd wat eigenwijs. Wil jij in augustus op Sofie passen als haar baasjes weg zijn?

Simba uit Hoofddorp

Simba (9) is een echte boxer en kruipt het liefst bij je op schoot, is springerig en kan bij nieuwe gezichten erg druk doen. Ze houdt van aandacht, maar kan ook goed even alleen zijn. Haar knuffels zijn belangrijk voor haar en die showt ze maar al te graag. Heb jij tijd om deze boxer wat liefde en zorg te geven in augustus?

Lees hier hoe je in contact komt met de baasjes van deze dieren of vind een oppashond of oppaskat bij jou in de buurt!