Zomervakantie: zoek jij nog een oppas voor je hond of kat?

Soms is het gewoon even fijn om op vakantie te gaan en je even niet bezig te hoeven houden met je hond of kat. Maar ja, wie laat je dan voor je harige vriend zorgen? Je wil natuurlijk wel dat hij in goede handen achterblijft. Via Verhuisdieren kun je een fijne oppas zoeken en je aanmelden als dierenoppas!

Nieuws Chantal Antheunisse
09-06-2023

Uit logeren, een pension of dierenoppas

Gelukkig zijn er verschillende opties voor jou en jouw huisdier. Soms is er iemand in de buurt of familie die eventueel op jouw beestje wilt passen of heb je een pension in de buurt waar de hond zich erg thuis voelt. Voor dat laatste moet je tegenwoordig echter ver vooruit plannen. Brancheorganisatie Dibevo liet namelijk aan Hart van Nederland (2023*) weten dat de pensions in de zomer en meestal eigenlijk al tot en met de kerstvakantie volgeboekt zijn. De drukte is de laatste jaren explosief toegenomen. Als je een plekje in het pension wilt bemachtigen, moet je bijna eerst een plekje voor jouw viervoeter boeken en dan pas een eigen vakantie. 

Al alternatief kun je denken aan een dierenoppas. Er zijn zat mensen die het heerlijk vinden om juist tijdens de zomermaanden tijd te spenderen met een huisdier. Op deze pagina kun je wat meer lezen over hoe je een oppas voor jouw hond tijdens de vakantie kunt vinden.

Het oppassen gaat beginnen; waar let je op?

Stel je voor dat de ultieme match tussen oppashond en oppasbaasje is gevonden. Waar moet je op letten voor en tijdens dat de grote logeerpartij gaat plaatsvinden? Wij hebben een paar tips verzameld!

  • Vergoeding voor de dierenoppas. Een dierenoppas zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kan, dus een kleine vergoeding kan geen kwaad. Een vergoeding kan enorm variëren en je moet ervoor zorgen dat het voor jullie beiden goed voelt. Een professionele dierenoppas kost gemiddeld rond de € 7,00 tot € 15,00 per dag. Met overnachten erbij loopt deze prijs vaak nog op. 

  • Maak goede afspraken. Of het nu de buurvrouw is die je al jaren kent of niet, het blijft erg belangrijk om goede afspraken te maken. Veel huisdieren houden van gewoontes. Het kan hen veel stress besparen om zo veel mogelijk hun dagelijkse routines te blijven voortzetten. Maak dus afspraken over hoe vaak jouw kat natvoer krijgt, zijn bak wordt verschoond of jouw hondje graag een rondje wandelt. 

  • Veilige omgeving. Een hond of kat waarvan het baasje op vakantie gaat, kan nog weleens de neiging hebben om op zoek te gaan naar het baasje. Let daarom, in het eigen huis of het tijdelijke oppashuisje, extra op open deuren en ramen of een veiligheidstuigje tijdens het uitlaten. Als de kat uit logeren gaat, dan is het ook absoluut beter dat de kat binnen blijft. Je kat chippen is natuurlijk iets wat wij altijd aanraden.

  • Ongedierte. Je ontvangt liever geen telefoontje van je oppas dat hij of zij met een huis vol vlooien zit. Zorg daarom dat je je hond of kat preventief behandeld hebt tegen vlooien, teken en wormen. 

  • Stress verminderen. Ook stress zoveel mogelijk te vermijden, voordat je op vakantie gaat, kan de gezondheid van jouw beestje goed doen. Zo kun je bijvoorbeeld al ruim van tevoren je tas inpakken, maar dan niet direct vertrekken. De allerlekkerste snacks meegeven om aan te knagen of een paar kledingstukken met jouw geur achterlaten, kunnen ook stress verminderen. Zo kom niet alleen jij zonder stress terug van je vakantie, maar jouw dier ook.

Deze dieren zoeken nog een oppas: 

 

 

 

 

 

 

 

Buddy uit Enschede

Buddy is een lieve speelse bulldog, die het liefst de hele dag tegen je aanligt op de bank. Deze sociale en speelse hond kan met andere honden en kinderen vanaf 12 jaar. Heb jij augustus een plekje voor deze lieverd?

 

 

 

 

 

 

 

Richie uit Veenendaal

Richie (1) is erg aanhankelijk als hij je heeft leren kennen. Hij is nog jong, dus zoekt iemand die graag veel met hem speelt en knuffelt. Bij wie of wie komt bij deze lieverd logeren in juli en augustus?

 

 

 

 

 

 

 

Alex uit Woerden

Alex (1) is een jong pomeriaantje! Hij is heel erg lief en stil, dus een makkie om op te passen. In principe kan hij met andere honden, katten of kinderen. Heb jij van 6 juli tot 15 augustus tijd om op Alex te passen?

 

 

 

 

 

 

 

Jaerke uit Venlo

Jaerke (9 maanden) is een jonge speelse beagle. Hij is vriendelijk naar kinderen en andere honden, maar heeft wel af en toe zijn rust nodig. Hij maakt graag langere wandelingen en kan prima een paar uurtjes alleen zijn. Wil jij op Jaerke passen als zijn baasjes in juli en augustus op zomervakantie zijn?

Wil jij op een dier passen?

Lijkt het jou leuk om op een hond of kat te passen tijdens deze zomer? Kijk dan hoe je je aan kunt melden!

Oppasdier zoeken

Zoek jij een oppas voor je dier?

Ben jij op zoek naar een fijne oppas voor je hond of kat? Maak dan een profiel voor je dier aan en wie weet vindt je de beste oppas ooit!

Aanmelden als dierenoppas