Milo

Verhuishond

ZWOLLE

6 jaar

Reu

Middel (35-70 cm)

15-01-2022


Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier?

Maak een zoekprofiel aan

Omschrijving

Wij zoeken een goed thuis voor onze lieve Milo. Milo is een gezonde, gecastreerde reu van een gemengd ras (kruising Am.Bulldog), komt oorspronkelijk van Bonaire en is, naar schatting 5 a 6 jaar oud. Zowel wijzelf als onze hond hadden onmiddellijk een klik met Milo; Milo is aanhankelijk, knuffelig, speels (beetje lomp ook), enigszins eigenwijs en wil het graag goed voor je doen. Hij blaft niet, tenzij er iemand voor de deur staat en is in eerste instantie wat wantrouwend naar bezoek; hij heeft dan wat tijd en ruimte nodig om aan ze te wennen. Als Milo zich op zijn eigen moment veilig kan gaan voelen, geeft hij jou en je bezoek daarna alle liefde en loyaliteit. Milo is dol op gezelschap, zijn knuffeltjes, andere speeltjes en complimenten en beloningen. Milo kan goed enkele uren alleen zijn en is volledig zindelijk.
Buiten kan Milo goed aan de lijn lopen. Af en toe wil hij wel even in de lijn gaan hangen en aangezien het een brok spierbundel en gewicht is, is het belangrijk dat je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staat. Milo heeft tijd en steun nodig om vertrouwen te krijgen in zijn nieuwe omgeving en de honden in de buurt. Hij kan van zich laten horen, maar met een goede aanpak is hij daar goed in te trainen. De handvatten daarvoor kunnen we je meegeven.
Milo kan in de auto, mits hij niet vast zit, is onze ervaring.

Over de hond Milo

gemengd am. bulldog
Doneren aan verhuisdieren
Overig

Algemene info

Reu
Ja
Kortharig
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kan niet met kinderen
Onbekend
Ja
Ja, een paar uurtjes
Ja
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Gemiddeld
Ja
Ja
Nee
Nee
Ja
Ja

Feiten

Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Ja
Ja

Toelichting

Waarom zoeken wij nu een nieuwe plek voor Milo? Wij adopteerden Milo van een eigenaresse die hem vanuit een asiel in Bonaire had meegenomen naar Nederland. Milo heeft op Bonaire maandenlang vastgeketend aan een andere hond rondgezworven en gezien zijn littekens nogal wat meegemaakt. De trauma’s die Milo daar heeft opgelopen lijken hem soms parten te spelen. Los van dat hij tijd nodig heeft om vertrouwen op te bouwen hebben we ook gemerkt dat hij in situaties die hij moeilijk vindt (of niet overziet misschien) uitvalt. Niet naar zijn baasjes, maar naar onze andere hond. Dit heeft met dominantie niet zoveel te maken, maar met een reflex waarvan onze andere hond dan de dupe is. Dit is voor ons voldoende reden om voor hem te zoeken naar een plek zonder andere hond en veiligheidshalve ook zonder jonge kinderen. Of Milo met katten overweg kan is me niet bekend. Milo heeft een consequente, rustige eigenaar nodig met een zachte maar duidelijke hand.
Gezien de situatie en de veiligheid voor onze andere hond hebben we besloten Milo toch af te staan en moet dit ook op korte termijn. Voorlopig houden we onze honden uit elkaar als we er niet zijn.
Middels deze omschrijving hopen we een asielplaatsing te voorkomen en zelf een thuis voor hem te vinden. Mocht je meer informatie willen, geef dan je interesse aan voor contactgegevens.
Kristel

Om te kunnen zien of je met dit dier matcht, maak je eerst een zoekprofiel aan en word je supporter.

Zoekprofiel aanmaken

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.