Luntik

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Amsterdam

Leeftijd

5 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-70 cm)

Laatste update

12-08-2022

Oorsprong van dier

Rusland

Contactgegevens

Ben je uitgesnuffeld en wil je serieus opzoek naar een huisdier? Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent

Omschrijving

Luntik: sociaal, waaks en speels
Prachtige Luntik is alweer vijf jaar en in de bloei van zijn leven. Hij is fantastisch ingeburgerd en heeft zich ontwikkeld tot een goede waakhond van de familie; buiten de deur een super speelkameraad voor elke hond groot of klein die hij tegenkomt.

Waaks
Luntik is waaks (voor eigen volk lief). Niemand kan stiekem over je erf of landgoed lopen. Luntik hoort en ziet alles. Ben je dus op zoek naar een hond met een waaks karakter: misschien is Luntik de juiste hond.

Houding tov andere honden:
Prima, hij speelt graag met andere honden, groot of klein maakt voor hem niet uit. Luntik speelt tijdens de wandelingen in het bos en op het strand met groot enthousiasme met alle honden. Hij is sociaal met zijn soortgenoten. Met elke hond kan Luntik goed overweg. Dus reeds een leuke hond aanwezig is geen probleem.

Houding tov katten: Geen ervaring mee; op straat rent hij er achter aan.

Luntik wandelt fijn aan de lijn mee. Zowel het huidige vrouwtje als de baas kunnen makkelijk met hem de straat over. Voor Luntik zoeken we een rustige baas met ervaring want Luntik is een gevoelige hond en kan spanning snel oppakken. Een nieuw baasje die zin heeft om met prachtige Luntik samen een band op te bouwen, samen aan de slag te gaan. Luntik is een zelfstandige hond die soms behoefte heeft aan een rustige plek waar hij zich kan terugtrekken.

Waar zou Luntik het beste passen?
Luntik past het best bij iemand die duidelijk maar rustig communiceert. Spelenderwijs kun je heel veel met hem bereiken! Veel ruimte en natuur, hondenvriendjes en zeker niet al te veel spontaan in- en uitlopend bezoek. Luntik is het wonen in huis gewend, slaapt los en sloopt niks. Het is niet de bedoeling dat hij buiten in een kennel terecht komt. Luntik is heel aanhankelijk aan zijn gezin en komt graag knuffelen. Voorkeur woonomgeving: Een huis met ruimte en tuin.

Het beste uit twee werelden: waaks op eigen terrein, sociaal buiten zijn eigen territorium. Het is heerlijk om met hem op pad te gaan. Luntik ging tot deze zomer ook altijd mee op vakantie; auto geen probleem. Luntik heeft afgelopen jaren diverse cursussen gevolgd en het is een slimme jongen. Kriebelt het bij het lezen van bovenstaande tekst? Zin om met Luntik verder de wandelingen en vakanties samen aan te gaan?

Meer weten over deze knapperd? Luntik is te bezoeken in Noord Holland. U bent van harte welkom. Stuur een bericht en de huidige eigenaars van Luntik beantwoorden graag vrijblijvend al uw vragen en/of kunnen samen met u een kennismaking inplannen.

Luntik kan goed alleen zijn (niet in een bench). Sloopt niks.

Verhuishond Luntik

Ras
Kruising
Adoptiekosten
275-475
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-70 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 5 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Reden herplaatsing
Vanwege de komst van een baby in de familie is na lang wikken en wegen besloten een nieuw thuis voor Luntik te gaan zoeken. Niet omdat de huidige familie bang is dat Luntik de baby/kleuter wat zou aandoen, maar gezien zijn beschermend karakter maken ze zich zorgen over het gedrag van Luntik naar het bezoek toe. Voor eigen familie is Luntik geweldig, daarom is deze beslissing niet makkelijk genomen.

De adoptiebijdrage voor Luntik is 395,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die uiteraard gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Luntik heeft een Europees paspoort en is volledig op orde met zijn vaccinaties.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing dier vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar