Manuk

Stichting

Oppashond

Woonplaats

Leerdam

Leeftijd

3 jaar

Laatste update

13-04-2024

Oorsprong van dier

Portugal

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Manuk is een prachtige, zachte, gevoelige en zeer aanhankelijke, lieve reu. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden maar vindt dat ook erg spannend als het een niet bekend persoon is. Hij hecht zich enorm aan zijn familie, op dit moment woont hij bij een gastgezin in Portugal. Weglopen zal hij dan ook niet zo snel, hij vindt het heerlijk dicht bij je te zijn. Dat komt ook omdat hij niets gewend is en bang is voor alles wat hij niet kent. Hij was een kettinghond op een verlaten plek en niet erg goed behandeld. Desalniettemin is Manuk heel zachtaardig, hij doet geen vlieg kwaad en gaat de zaken die hem angst bezorgen simpelweg uit de weg.
Hij leert met een zachte hand heel erg snel en went ook snel aan nieuwe mensen. Op straat is hij erg bang, dus wij zouden Manuk graag plaatsen bij iemand met een grote tuin of erf in een rustige buurt zodat hij niet op straat uitgelaten hoeft te worden. Omdat Manuk zich zo sterk hecht zal een andere hond in huis ook erg helpen. Hij trekt zich nu ook erg op aan de hond van het gastgezin.
Manuk kan goed met de kat in het gezin, maar dat is een heel rustige kat die zich niet van de wijs laat brengen. Of hij met alle katten kan weten wij niet zeker, maar we kunnen altijd beter testen.
Wij kennen Manuk heel goed omdat hij in een gastgezin in Portugal verblijft, daar woont hij midden in het bos en is er erg op zijn plek. Hij loopt altijd los. Helaas kan dit gastgezin hem niet houden omdat zij veel reizen en daar kan Manuk niet mee mee.
We zoeken een gastgezin in Nederland dat Manuk op wil vangen zodat hij daar kan wennen aan allerlei omstandigheden en uiteindelijk geadopteerd kan worden. Het is noodzakelijk dat dat in een rustige buurt is en dat er niet veel drukte is in het gezin. Als hij eventueel door het gastgezin zelf geadopteerd kan worden is dat natuurlijk helemaal geweldig.
Wij zullen in nauw contact staan en het gastgezin bijstaan waar nodig.
Manuk is gecastreerd, heeft alle vacinaties up to date en hij komt met veiligheidstuigje en riem.
Wij brengen onze honden altijd zelf met het vliegtuig naar Nederland, ze hoeven dus niet een hele lange reis over de weg te maken en worden begeleid door één van onze vrijwilligers.

Oppashond Manuk

Ras
kruising

Periode

  Wensen

  Ervaring
  Ja, graag
  Referenties
  Nee, niet noodzakelijk
  Vergoeding
  Nee, ik zoek een vrijwilliger

  Thuissituatie

  Katten
  Ja
  Honden
  Ja
  Kinderen
  Ja
  Hond uit buitenland?
  Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
  Huisdierenbijsluiter

  Tips

  Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

  Tips bij adoptie

  Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

  Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

  Zoekprofiel aanmaken

  Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

  Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar