Kira

Verhuiskat

Woonplaats

Tiel

Leeftijd

9 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

24-11-2022

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Kira is een kat van het bengaalse ras. Ze heeft de uiterlijke kenmerken van de bengaal alleen is ze vrij klein voor een bengaal. Verder heeft ze ook een aantal gedragskenmerken. Ze is nog steeds speels, maar ook erg territoriaal. Dit was in ons vorige huis geen probleem, ze kwam af en toe in de tuin waar zij niet uit kon en waar geen andere katten in kwamen. Bij onze huidige woning zit een zeer grote tuin, waar ze ook uit kan. In onze tuin en daarbuiten lopen veel andere katten. Ze vecht vaak met andere katten en komt dan ook wel eens met verwondingen thuis. Haar territoriale karakter komt hier erg naar boven. Daarnaast is ons gezin de afgelopen 3,5 jaar uitgebreid met 2 kinderen. De kinderen vind ze maar niks. Ze brengt daardoor veel tijd buiten door. Buiten heeft ze het vervolgens heel druk met het afbakenen van haar territorium. We zien en merken aan haar dat dit alles bij haar voor veel stress zorgt. Waar ze eerder heel aanhankelijk was en bijna elke avond op schoot zat is ze nu schrikkerig en zien we haar soms een hele dag niet. Wanneer ze wel een binnenkomt loopt ze met een grote boog om onze kinderen heen. Ze zal de kinderen nooit kwaad doen, maar ze hun onvoorspelbaarheid en luidruchtigheid zorgt ook weer voor stress bij Kira. Door stress en waarschijnlijk ook om haar territorium af te bakenen plast ze tegen en in het huis. We kunnen helaas de factoren die voor stress zorgen bij haar niet wegnemen en zijn daarom tot het verdrietige besluit gekomen om een ander huisje voor haar te zoeken.
We zoeken een huis met een kleine afgebakende tuin, waar ze wel naar buiten kan, maar waar ze geen andere katten tegenkomt en waar ze de tuin niet uit kan. Daarnaast wonen er in het huis bij voorkeur alleen volwassenen of oudere kinderen en staat er geen gezinsuitbreiding op de planning. Kira woont hier samen met een andere kat. Ze waren vroeger wel echt maatjes en lagen samen in een mandje, maar tegenwoordig tolereren ze elkaar, maar zoeken ze elkaar niet op. Met honden gaat kira sowieso niet samen.

Verhuiskat Kira

Ras
Bengaal
Adoptiekosten
50-75
Reden herplaatsing
Kan niet met kinderen

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Nee
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja

Toelichting

Kira ervaart in ons huis veel stress omdat ze buiten veel andere katten tegen komt, zowel in onze eigen tuin als daarbuiten. Ook vind ze onze (jonge) kinderen erg spannend en blijft ver bij ze uit de buurt, wat betekend dat ze soms lange tijd buiten blijft.
We zoeken vooral een nieuw baasje waar Kira weer een beetje tot rust kan komen. Door haar territoriale karakter is het beter dat ze niet uit de tuin kan en dat er in de tuin geen vreemde katten komen. Daarnaast denk ik dat ze minder stress ervaart wanneer er geen (jonge) kinderen bij haar in huis wonen.
Het doet ons pijn in het hart om haar weg te doen, maar we kunnen hier helaas niet de stressfactoren voor haar wegnemen, maar gunnen haar wel rust en liefde.
We hopen van harte dat er iemand is die haar een rustige plek kan bieden, zodat ze weer de lieve aanhankelijke speelse poes kan worden die ze voorheen was.
Adoptie bijdrage €75.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar