Dobby

Verhuishond

Woonplaats

Zeewolde

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

19-09-2023

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Met pijn in ons hart zoeken wij een nieuw onderkomen voor onze viervoetige vriendin, Dobby.

In maart van dit jaar verwelkomden we Dobby als nieuw lid van ons gezin, nadat we haar uit het asiel in Zandvoort hadden gehaald. Met een achtergrond als gered fokteefje, kwamen we er al snel achter dat haar verleden haar diep getekend had. De advertentie waarschuwde ons voor haar angstige en schrikachtige aard, wat ertoe leidde dat we onmiddellijk een hondenpsycholoog inschakelden. Met de hulp van de psycholoog deden we ons uiterste best om Dobby een veilige en liefdevolle omgeving te bieden waarin ze zich thuis kon voelen. Hoewel we veel vooruitgang hebben geboekt, moeten we nu na een half jaar toegeven dat we haar groei en geluk niet verder kunnen bevorderen.

Om Dobby's kwaliteit van leven te verbeteren, is er meer tijd en energie nodig dan we als gezin kunnen bieden. Het doet ons pijn te erkennen dat we onze maximale capaciteit hebben bereikt om haar te ondersteunen in haar verdere ontwikkeling.

Na uitvoerig overleg met de hondenpsycholoog zijn we tot de conclusie gekomen dat Dobby's volgende thuis moet voldoen aan specifieke criteria om haar de beste kansen te bieden:

We zoeken een energiek stel of een alleenstaande die al ervaring heeft met het omgaan met angstige honden. Een huishouden zonder jonge kinderen, maar wel met een actieve hondenvriend die haar kan helpen sociale vaardigheden op te bouwen. Gezien haar angst voor katten, zouden er bij voorkeur geen katten in het nieuwe huis moeten zijn. Belangrijk is dat Dobby viermaal daags kan worden uitgelaten en toegang heeft tot veel buitenruimte. Een rustige omgeving waar ze kan wennen aan haar nieuwe omgeving en waar haar triggers tot een minimum worden beperkt, zou ideaal zijn.

Even wat kenmerken van Dobby: ze is een prachtige bruin/grijze Labrador & Golden Retriever mix, een teefje van ongeveer drie jaar oud en ze is gesteriliseerd. Vanwege haar verleden krijgt ze medicatie om haar te helpen ontspannen en om te gaan met haar angsten. Ondanks haar moeilijke verleden is Dobby een liefdevolle ziel zonder enige kwaad in haar. Ze is speels en sociaal met andere honden, maar heeft tijd en geduld nodig om mensen en onbekende geluiden en voorwerpen te vertrouwen.

Als jij of iemand die je kent denkt te voldoen aan deze criteria en Dobby een warm en zorgzaam thuis kan bieden, neem dan alsjeblieft contact met ons op. We zouden graag een kennismakingsgesprek regelen om te zien of het een perfecte match kan zijn.

Verhuishond Dobby

Ras
Labrador/retriever
Adoptiekosten
Doneren aan vhd
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Nee
Gehoorzaam
Nee
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Nee
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Ja
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Zie verslag

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar