Baby

Verhuishond

Woonplaats

Gouda

Leeftijd

6 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

30-03-2024

Oorsprong van dier

Bulgarije

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Met pijn in mijn hart herplaats ik mijn Baby. Hopelijk lukt dat bij iemand of een stel zonder jonge kinderen die geduld met hem heeft. Ik weet wel dat zodra Baby zich eenmaal aan iemand overgeeft, diegene de meest lieve en trouwe hond krijgt. Het liefst in een straal van 40 km van Gouda zodat ik in de beginfase nog vlug kan helpen als dat nodig is.

Baby was bij aankomst in Nederland (komt uit Bulgarije) een angstig hondje die overal bang voor was: mensen, dieren, geluiden, etcetera. Voor geluiden (zoals harde knallen, vuurwerk, lawaai e.d.) is hij totaal niet meer bang. Sterker nog, dat vindt hij soms fascinerend. Ook dieren vindt hij nu hartstikke leuk. Maakt niet uit of het honden, katten of andere soorten dieren zijn. Als het beweegt, vindt hij het leuk en fascinerend. Maakt hem ook niet uit of het een grote hond is die lelijk tegen hem doet. Dus al zijn angsten zijn uiteindelijk in korte tijd goed gekomen behalve zijn angst voor mensen. Hij hecht zich helaas alleen aan mij. Maar ook dat ging in het begin niet van een leien dakje. Alleen lukt het mij en mijn familie helaas niet om hem verder te socialiseren. Terwijl het een kleine knuffelaar is die door zijn angst voor mensen veel aandacht en liefde van andere mensen misloopt. Snoepjes aannemen durft hij overigens wel, maar de stap daarna lukt niet. Daar is die kleine weer te sluw en koppig voor.

Vanwege mijn nieuwe werk kan ik hem nu niet meer overdag meenemen, en met zakenreizen wordt het een lastiger probleem. Ik kan hem nog niet bij anderen alleen laten of mensen op hem laten passen. Hij laat namelijk niemand bij hem toe (om zijn riem aan te doen). Ik moet hem dan steeds in zijn bench achterlaten met zijn riem aan zodat anderen hem nog wel kunnen uitlaten. Hij loopt dan wel lief mee. Maar daarna moet hij weer in de bench (zodat hij nog een keer kan worden uitgelaten). Dat is natuurlijk niet fijn voor die kleine. Lange dagen alleen in een bench, en met veel minder aandacht dan hij gewend was. Ook zijn twee maatjes (ook Chinese naakthonden) zijn inmiddels overleden. Dat waren twee oude mannetjes die beide 16 jaar oud zijn geworden waarvan 1 vorig jaar moest laten inslapen en de ander 2 maanden geleden..

Ik wil dat Baby een veel beter leventje krijgt dan dat ik nu aan hem kan geven. En hoop dat anderen het wel lukt om hem verder te socialiseren zodat hij veel meer aandacht en liefde krijgt die hij verdient (en volgens mij stiekem toch graag wil).

Verhuishond Baby

Ras
Chinese naakthond
Adoptiekosten
Doneren aan vhd
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Nee
Vacht
Kortharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Reden van de herplaatsing is in de advertentie aangegeven (werk en tijdgebrek). Adoptiekosten zijn voor mij niet belangrijk, zolang die kleine maar bij een goede adres terechtkomt. De kosten dan wel donatie aan stichting verhuisdieren zijn meer om (zoals deze website ook aangeeft) te voorkomen dat handelaren met de dieren aan de haal gaan. Die kleine krijgt natuurlijk wel al zijn persoonlijke spullen zoals bench, kleedjes, jasje(s) en dergelijke mee. Dus wel fijn als er gedoneerd wordt aan stichting verhuisdieren zodat de website nog lang in de lucht blijft voor dit soort onverwachte of noodgedwongen situaties van herplaatsen.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar