Storm

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Groningen

Leeftijd

5 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

26-07-2024

Oorsprong van dier

Roemenië

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Verslag van opvanger Storm.

Mijn naam is Lyanne en Ik ben vrijwilliger bij de Stichting als o.a. noodopvanger voor hondjes die om wat voor reden dan ook, niet langer kunnen blijven bij hun huis om uiteindelijk weer een mooi plekje voor ze te vinden.

Vandaag wil ik jullie meenemen in mijn ervaring met Storm als opvanghondje.
Op 4 januari werd ik gebeld met de vraag of ik Storm wilde opvangen. Storm is een vijf jaar oud reutje dat drie jaar aan een ketting heeft gezeten in Roemenië. Daarna werd hij geadopteerd door een lief gezin, maar helaas was het geen goede match.
Toen Storm diezelfde dag nog werd gebracht zag ik een alert maar nieuwsgierig hondje. Nadat zijn mensen weg waren heeft hij lekker gegeten en hebben wij hem rustig laten verkennen. Storm is een onzeker en angstig hondje maar in plaats van zich klein te maken en bibberen, probeerde storm zich staande te houden door zich veel stoerder voor te doen dan dat die is. Uitvallen naar honden en voertuigen hoorde hier o.a. bij.
‘S Nachts werd geblaft. Toen ik beneden kwam, werd ik vrolijk begroet maar zodra ik zijn tuigje om wilde doen kreeg ik toch een waarschuwing. Aanraking is nog te snel. We doen het rustig aan. De eerste dagen werken wij aan vertrouwen en respect.
Bij het uitlaten viel hij uit naar andere honden maar de andere honden bleven er rustig onder en negeerden hem en gaven daarmee de boodschap dat Storm bluft. Alles onder het laafje onzekerheid. Dit gaf ons de hoop dat dit snel te verhelpen was. Met rust en structuur, respect voor zijn (en wederzijds onze) persoonlijke ruimte en regels draaide hij ontzettend snel om! Wat een leukerd zat er onder die laag spanning en wat kan je dan als opvanger trots zijn op de groei die je hem ziet maken.
Met storm zijn wij nadat hij goed gewend was elke dag gaan lopen, en zochten we de dingen op waar hij moeite mee had. Zoveel mogelijk honden en nieuwe mensen ontmoeten en uiteindelijk niks uit de weg gaan. Wat kan je dan als opvanger soms voor joker lopen kan ik je vertellen. Samen met Storm wandelen met een winkelwagen, De container kwam mee op wandeling, vuurwerk afspelen op een boxje. Raar met je handen zwaaien, knisperen met zakken en aaien met gekke voorwerpen, noem maar op. (verslag verder onder aan de pagina)

Verhuishond Storm

Ras
herdermixje
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De buurt is het gelukkig nu wel gewend. Enfin, het heeft zijn vruchten afgeworpen. Storm heeft zo ontzettend veel geleerd. Hij is een stabiele, blije reu die heerlijk in zijn vel zit. Hij is zijn angst kwijt. Hij kent de basiscommando’s, kan even alleen thuisblijven en loslopen. De meeste honden vind hij nu wel oké en vindt hij zelfs leuk om mee te spelen. Hij luistert keurig en is eigenlijk een hele makkelijke, leuke hond. Regelmatig krijgt hij complimentjes van de mensen die wij tegenkomen tijdens het wandelen. Ze zeggen hoe goed hij het doet en wat een topper hij is.
Als nood opvanger is voor mij het laatste stukje aangekomen. Het is tijd om een passend huis vinden voor Storm. En daar stokt het wat. Er komt maar weinig aanvragen voor Storm. Sinds deze week is storm 6 maanden (!) bij mij in opvang en dat is veel te lang. Ik gun Storm zijn eigen voor altijd thuis met lieve mensen die net zo blij van hem worden als wij zijn. Dus daarom ook de oproep. Mocht je nieuwsgierig zijn naar Storm dan ben je van harte welkom om meer over hem te vragen. Ik vertel uiteraard graag meer over hem.

Met vriendelijke groet,

Lyanne
Wat wij zoeken voor Storm is een baasje met ervaring. Een druk gezin past niet.

Ben jij klaar om Storm een liefdevol thuis te bieden? Neem dan snel contact met ons op via mail, whatsapp of telefoon.

De adoptiebijdrage is € 375,-. Deze bijdrage wordt voor 100% gebruikt voor onze maandelijkse sterilisatieprojecten in Roemenië. Er zit ook een goed safety tuigje bij het adoptiebedrag in.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar