Bodhi

Verhuishond

Woonplaats

Oosterhout

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

26-04-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Bodhi zou graag bij een leuk, actief mens terecht komen (of meerdere leuke mensen). Iemand die heel graag elke dag even met hem speelt, die graag lange wandelingen maakt in het bos of op andere plekken zonder auto's waar hij los kan. Ook fantastisch zou het zijn wanneer je een grote tuin hebt of misschien wel een boerenerf!

Bodhi is geen stadshond. Hij woont dan wel in een stad, maar gaat minimaal een keer per twee dagen naar het bos of de hei. Dan volgt hij je op een afstandje, want hij speelt graag met de honden die er dan zijn en begroet tussendoor alle baasjes. Hij is gek op mensen, Met kinderen kan hij ook heel goed. In de buurt is hij geliefd bij kinderen. Het is een heel vriendelijk hond die niet snel zal grommen naar andere honden.

Binnen ligt hij graag lekker tegen je aan of hij volgt al je acties door in dezelfde kamer aanwezig te zijn. Wel vindt hij het belangrijk dat jij de weg wijst. Hij wordt er onzeker van wanneer hij dat zelf moet bepalen. Verder speelt Bo graag met knuffels en kauwt hij graag op een bot. Het is een enorme lieverd!!

Bodhi kan gemakkelijk vier uur alleen zijn. Dan blaft hij niet. Hij is dan wel erg blij wanneer je er weer bent. Voor Bodhi zijn we echt op zoek naar een goede match. Iemand met voldoende tijd (niet fulltime werkend) en een echt hondenliefhebber. Mocht je meer willen weten, neem dan even contact met ons op.

Verhuishond Bodhi

Ras
Border Collie/Australian Shepherd
Adoptiekosten
150-275
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Nee
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Wij zijn een gezin met een alleenstaande ouder en dat beperkt onze bewegingsvrijheid. Daarnaast zou Bodhi graag meer aandacht willen. Door werk en andere activiteiten krijgt hij meestal niet de aandacht waar hij zo naar verlangt. Hij maakt graag lange wandelingen in het bos of op de hei.
Onze voorkeur gaat uit naar een persoon of gezin die veel tijd voor hem heeft en waar hij zich prioriteit nummer 1 (oké, 2 zo nu en dan is ook goed) voelt! Veel aandacht, veel los in de buitenlucht en liefde zijn sleutelwoorden! Kennis van het ras is een vereiste.

Bij gehoorzaamheid hebben we 'nee' geantwoord. Bodhi komt niet wanneer je dat vraagt. Hij vindt het leuk om 'pakkertje' te spelen. Bij gedragsproblemen hebben we 'nee' geantwoord. Bodhi is echter bang van vuurwerk en van claxons van auto's. Ook gaat hij achter auto's aan wanneer hij de kans krijgt en dat is gevaarlijk. Hij kan dan ook niet los in de buurt van auto's.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar