Pip

Verhuishond

Woonplaats

Raamsdonksveer

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

16-04-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Voor onze lieve pip zijn wij op zoek naar een gouden mandje. Wij kunnen haar helaas niet het leven geven wat zij verdiend.

Pip is een lieve, zachtaardige hond met een onzeker karakter. Zij heeft moeite met te veel prikkels waardoor ze gestrest kan raken. Wij zoeken voor haar een baasje die hier alle tijd voor heeft, en misschien zelfs al wat ervaring. Zelfs zijn wij wel al een tijd bezig met een hondencoach om haar gedrag en welzijn te verbeteren. Een nieuwe eigenaar mag altijd contact met haar opnemen.

Vreemde mensen vind pip spannend. Ze kijkt graag eerst de kat uit de boom en komt dan voorzichtig kennismaken. Geef je haar de tijd en heb je eenmaal haar vertrouwen gewonnen dan is het een schat van een hond, en een heerlijke knuffelkont.

Ze vind het dan ook heerlijk om samen te spelen,samen puzzelen,en ook op hersenwerk is zij helemaal gek. Dit is ook goed voor haar om haar stress weer naar beneden te krijgen na het krijgen van te veel prikkels.

Andere honden vind pip erg spannend, zeker grote honden, zij heeft zichzelf aangeleerd om gewoon maar heel hard te blaffen want dan gaan de andere honden wel bij haar vandaan. Wij zijn hier hard mee aan het trainen ze maakt hier zeker wel al kleine stapjes in.
Met honden van haar eigen formaat of kleiner gaat het vaak wel goed, ze heeft even rustig de tijd nodig om kennis te maken, maar ook hier geld als het vertrouwen eenmaal gewonnen is dan kan ze heerlijk spelen. Wij denken daarom ook dat het voor pip heel erg fijn zou zijn als zij bij een stabiele hond van haar eigen formaat in huis mag komen wonen. Binnen is pip een rustige hond.

Pip vind het niet fijn om alleen thuis te blijven. Ze kan nu soms wel 2 uurtjes alleen thuis blijven maar dit moet niet dagelijks zijn of meerdere keren op een dag want dan kan ze stress vertonen en soms van slag raken.
wij zoeken voor haar een baasje die alle tijd heeft om haar dit weer rustig aan te leren zodat ze langer alleen thuis kan blijven of gewoon veel thuis is voor pip want dat vind ze het fijnste.

Kinderen vanaf een jaar of 8 die goed weten wanneer ze haar rust nodig heeft zijn voor pip geen probleem om mee samen te wonen.


Pip reageert erg gevoelig op bepaalde eiwit bronnen. Wij hebben haar laten testen en op dit moment doet zij het erg goed op konijn (runner) ook de trainers van konijn vind ze heerlijk. Wij geven haar ook wat supplementen om haar te ondersteunen in haar allergie.

Wij hopen via deze weg een baasje voor onze lieve pip te vinden die alle tijd en energie heeft om haar te helpen weer zelfvertrouwen te krijgen en weer een gelukkige hond te worden.

Verhuishond Pip

Ras
Labradoodle
Adoptiekosten
150-275
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Nee, kan moeilijk alleen zijn
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Wij kunnen haar helaas niet het leven geven wat pip verdiend, we zoeken voor pip iemand die consequent is, rustig en geduld heeft, veel zelfvertrouwen heeft om te trainen met pip. Zie ook toelichting bij omschrijving.

We vragen 275 euro adoptiekosten, dit ook zodat we zeker weten dat iemand echt oprecht geïnteresseerd is in pip. Ze gaat ook niet zomaar met de eerste de beste mee. dit is inclusief alle spullen. Mand, riem tuig, borstel, speelgoed enz.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar