Ezra

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Hilversum

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

04-04-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Deze prachtige Mastin Espagnol is geboren op 20 maart 2023 samen met zijn broers en zus in Murcia (Spanje) op een boerderij waar de omstandigheden erbarmelijk waren. Moeder en pups zijn daar van gered en in opvang terecht gekomen. Daar leerde ze de echte wereld pas een beetje kennen. Omgang met andere honden, wandelen aan de lijn en vooral de mens leren kennen.

Vooral deze lieve Ezra had daar moeite mee. Er werd gekeken wie Ezra in Nederland kon opvangen en helpen de eerste stappen te maken zodat die door een persoon geadopteerd kan worden met ruime ervaring met mastins en hem nog de laatste stap laat maken naar een goed leven wat hij zeker verdiend.

Hij is bij de opvang hier in Nederland van een zeer bescheiden weggetrokken hond die van frustratie in van alles ging bijten en met behulp van een kynologisch instructeur geworden wat die nu is. Ipv alles stuk knagen zoals zijn mand, luidspreker en stroomkabels kiest die nu voor een touw, koeienbeen en een bal.
Het wandelen gaat nu van bij elk vreemd geluidje verstijven naar negeren. Hij is zindelijk dat wil zeggen dat hij buiten plast en poept. Op straat duikt die graag ver de bosjes in om daar te poepen. Hij is dan rondom afgeschermd en voor zijn gevoel veilig.

Waar die nu in de opvang zit komt die eindelijk wat tot rust begroet elke ochtend heel kwispelend zijn opvang en komt ook bij hem zitten op de bank. Soms zelfs op schoot. Hij laat zich lekker borstelen, masseren en plukken. Hondjes die op bezoek komen benaderd die rustig om kennis te maken. Bezoek in de vorm van een mens vind hij toch wel wat eng, maar kiest er voor de persoon uit de weg te gaan ipv kennis te maken tot het bezoek is gaan zitten en hem niet benaderen komt die wel uit zijn schulp en komt die even snel ruiken en gaat meteen weer terug naar zijn plaats.

We snappen dat de band die hij nu heeft opgebouwd heel lang heeft geduurd en bij herplaatsing weer opnieuw een band zal moeten krijgen en een terugval zal onvermijdelijk zou zijn, maar u krijgt er natuurlijk de juiste begeleiding bij. We geven hem graag een kans opdat hij een super maat voor de juiste persoon die met veel geduld en toewijding hem wil adopteren vinden zal. Pre met een beneden verdieping waar die zijn eigen veilige plek heeft en ruime omheinde tuin.

Ezra is gezond en heeft geen afwijkingen. Hij kan wel soms vanuit een bepaalde hoek wel lief en loens kijken. Katten is die niet gewend bij de opvang. Op straat wil die er niet achteraan rennen, maar vind het wel reuze interessant. Hij heeft voor vertrek uit Spanje alle benodigde vaccins gehad.

Verhuishond Ezra

Ras
Mastin
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Nee, kan moeilijk alleen zijn
Trappen lopen
Nee
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptie kosten bedragen 375 euro ivm de gedrags problematiek van ezra
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar