Alina

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Nieuwegein

Leeftijd

11 maand(en)

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

05-04-2024

Oorsprong van dier

Noord-Macedonië

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Haal de lente in huis met Alina ❤ . Alina is een prachtig hondje dat zich vlot aanpast aan het leven in Nederland. Ze is van nature blij en vrolijk en maakt makkelijk contact. Ze kan even terughoudend zijn in een nieuwe situatie maar leert iedere dag weer nieuwe dingen in en om het huis.
Ze is geheel zindelijk en loopt prima aan de lijn. Het tuigje omdoen vraagt wat handigheid, eenmaal om loopt ze er prima mee. In huis ligt ze graag aan je voeten maar ze vindt ook haar rust in de bench of mand. Ze is nog niet gewend aan alleen zijn, dat wordt nu heel langzaam opgebouwd in het gastgezin. Ze gebruikt de bench met het deurtje open wel als rustplaats. ’s Nachts slaapt ze bij bij het gastgezin in een mand op de slaapkamer.

Alina is een jonge hond die nog veel moet leren en soms wat ondeugend is maar ze laat zien dat ze snel nieuwe dingen oppakt. Ze speelt graag met een knuffel, touw of kong en vindt het leuk om samen te stoeien. Ze heeft bij het spelen of in haar enthousiasme soms nog de neiging om in handen te happen zoals pups dat doen. Een tuin is voor haar niet per se nodig als ze op een dag maar regelmatig haar energie kwijt kan in lekkere wandelingen. Het gastgezin neemt haar af en toe mee naar een omheind hondenveld waar ze lekker los kan rennen. Ze gaat goed om met andere honden en wil graag met ze spelen.

Alina is geboren in mei 2023 en heeft een schofthoogte van 45-50 cm en weegt 16 kilo. Ze is gesteriliseerd en gevaccineerd en in het bezit van Europees paspoort. Het is een jonge, energieke hond die goed tot haar recht komt bij mensen die tijd en energie in haar kunnen en willen steken. Vanwege haar speelse karakter plaatsen we haar niet in een gezin met kinderen onder de 12 jaar. Een andere hond als maatje zou ze leuk vinden maar is niet noodzakelijk. Met wat liefde en aandacht is ze een echte aanwinst voor ieder gezin.

Verhuishond Alina

Ras
Kruising Retriever
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiekosten zijn 475 euro, hierbij inbegrepen zijn de kosten voor sterilisatie, vaccinatie, chip, Europees paspoort en het transport naar Nederland.

Struga is een kleine plaats aan het meer van Ohrid in Macedonië, die de laatste jaren door steeds meer Nederlandse toeristen wordt bezocht. Straathonden zijn hier heel gewoon. Beti, een plaatselijke dierenbeschermster en contactpersoon van stichting Wereldhonden, doet wat ze kan door de honden bij te voeren en te castreren. Kwetsbare honden zoals pups en gewonde honden geeft zij onderdak op haar boerderij. Alina was een van die honden die zij als pup vond.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar