Dash

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Margraten

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

10-04-2024

Oorsprong van dier

Curacao

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Wat een pareltje is die Dash, een totaal eigen karakter, een aanhankelijke lieve bron van energie! Dash heeft helaas een aantal grote teleurstellingen gehad, maar gelukkig merk je daar niet zoveel van! Dash is ontzettend graag buiten, regen of zon, het maakt hem niet uit, als hij maar kan snuffelen, rennen en spelen. Hij vindt het leuk om af en toe te kijken wat je aan het doen bent. Ik vind hem een echte boerderijhond! Niet snel onder de indruk van iets. Hij staat zijn mannetje!
In de roedel gaat het met de ene hond beter dan met de andere. Dash kan soms erg fel reageren. Spelen met Dash? Een hele dikke JA! Hij speelt enorm graag, of het nu rennen achter een bal aan is, of lekker stoeien, hij vindt het geweldig! Stoeien met kleine kinderen zou ik niet adviseren, omdat Dash zijn eigen kracht niet kent!
Aan nieuwe mensen moet Dash altijd even wennen, maar als je hem met rust laat en hem zijn eigen tempo laat bepalen dan is Dash je beste vriendje! Een druk gezin met veel verloop van mensen zou niet het beste voor hem zijn. Hij is een bench gewend. Helaas heeft hij hier bij de vorige baas te vaak en te lang in moeten zitten, maar hij heeft er geen afkeer van. Hij kan wel wat territoriaal reageren als hij er bijvoorbeeld wat lekkers in krijgt.
Autorijden: als de deur op een kiertje staat zit Dash er al in. Hij gaat ontzettend graag met je mee op avontuur, het liefst zit hij (in mijn auto) als een baas voorin om onderweg mee te kijken! Spelen met andere honden vindt Dash leuk, hier geldt hetzelfde als voor de mens de ene hond vindt hij leuk, de andere heeft hij niets mee.
Ik kan gerust met Dash loslopen, als hij alleen is zonder andere honden om zich heen luistert hij perfect! Hij gaat graag op onderzoek uit maar dan is vaak één keer roepen voldoende. Als zijn focus op een andere hond ligt dan willen zijn oren wel eens uitgeschakeld worden. Begrijpelijk ook, want alle energie gaat dan in de focus en het spelen zitten.
Water vindt hij overigens ook helemaal geweldig. Of hij kan zwemmen weet ik niet, omdat ik nergens een mogelijkheid heb om met hem te zwemmen. ‘s avonds ligt hij ontzettend graag tegen je aan (of op je als er geen plek is) en als hij je echt lief vindt krijg je waarschijnlijk ook nog een dikke kus van hem.
Wat wij zoeken voor Dash:
Een energieke baas die echt voor hem gaat! Die veel tuin heeft waar hij lekker kan snuffelen, spelen en rondrennen, of iemand die echt met hem bezig gaat zijn. Veel wandelen, eventueel een training volgen in Agility. Dash is ontzettend beweeglijk, hij kan springen als een hert en zoals eerder beschreven is hij niet snel bang.
Ben jij zijn ultieme baasje? Die hem meeneemt op avontuur en hem de knuffels kan geven die hij zo ontzettend verdient? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismaking.
Rescue Paws Curacao is een stichting die staat voor transparantie. Wij vinden dat een toekomstige gouden bank alle ins en outs over de hond moet weten. Zowel de positieve dingen als de dingen waar nog aan gewerkt moet worden.

Verhuishond Dash

Ras
Westpointer
Adoptiekosten
150-275
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Nee
Honden
Nee
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Dash is een echte pechvogel, ging van adres naar adres. Helaas was er steeds geen tijd voor Dash. Nu verblijft hij al enige tijd bij een lieve foster. Waar hij een fijne, stabiele hond is geworden. Met veel energie. Met de ene hond gaat hij goed, met een ander niet. Daarom beter niet bij andere honden plaatsen.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar