Kaya

Verhuishond

Woonplaats

Soesterberg

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

26-04-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Kaya is een kruising. Haar moeder is een herder/labrador en haar vader een echte golden retriever. De tekening heeft ze van haar opa; Hollandse herder. Ze komt uit een nest in NL van 11 puppies. Kaya is vriendelijk, eigenzinnig, zelfstandig en op haar eigenwijze aanhankelijk. Ze weet goed aan te geven wat ze wil, kan heel leuk spelen met haar hondenvrienden. Ze is geen allemansvriend naar mensen, wel nieuwsgierig. Verder is ze heel gevoelig en is gebaat bij een rustige omgeving en een baas die nog met haar wil verdergaan met trainen.
Ze vertoont soms wat uitvalgedrag wanneer haar stressemmer al gevuld is en nadat ze tweemaal is aangevallen door een andere hond. Ze loopt op straat daarom nooit los, in het bos vindt ze mensen zonder hond eng en kan ze blafferig (wat intimiderend kan overkomen) tegen doen. Kortom het is géén easy going hond, maar zie je in het leven meer kansen en uitdagingen dan kan zij de vriend voor het leven zijn. Ze heeft best veel vrienden onder honden, één heeft hier (wat langer geleden) ook gelogeerd voor 4 dagen en dat ging prima (kruisingsteckel die Kaya tot zijn vrouw heeft gebombardeerd!)
Ik denk dat ze het met een andere evenwichtige en niet grote hond het samen heel gezellig kan hebben. Met de kleinkinderen kan ze overweg, maar die zijn ook allen 14+. Veel geloop in en uit huis zal ze als onrustig ervaren.
Ze hoeft hier geen trap te lopen (komt niet boven) maar buiten heeft ze dat wel geoefend. Trap op gaat goed, trap af maan ik haar tot voorzichtigheid, want anders gaat ze te snel en zou ze kunnen vallen. Ze is niet gesteriliseerd zodat ze een nestje kon krijgen, maar door ziekte van haar baas is dat niet gelukt.
Lichamelijke afwijking: aan het einde van de staart zit een knik (afwijking) en met afdrogen hou ik er rekening mee dat die plek gevoelig is.
In het voorjaar heeft ze wat last van haar ogen, maar geregeld met afgekoeld gekookt wat schoonmaken helpt. Kaya heeft alle basisvaccinaties gehad om haar immuniteit te helpen opbouwen, maar de jaarlijkse herhalingsshots laat ik niet geven.
Voeding: ze lust alles, maar reageert op Rund dus dat vermijd ik in voer/snacks.

Verhuishond Kaya

Ras
Kruising Retriever/Herder
Adoptiekosten
150-275
Reden herplaatsing
Gezondheidsproblemen

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Nee
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Onbekend
Honden
Onbekend
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Nee
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Nee
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Nee
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Sinds 1,5 jaar zorg ik voor mijn zieke man en dat blijkt steeds moeilijker te combineren met een energieke hond. De ziekte van mijn man (zonder uitzicht op verbetering) heeft ook impact op haar (gedrag) en door onvoldoende tijd/aandacht en vermoeidheid ontwikkelde ze de eerder genoemde gedragsproblemen.
Ze is echter nog steeds heel leerbaar en met de juiste aandacht, humor, liefde en geduld kan dit zeker veranderen.
Het is een mooie, gezonde hond die ook nog een nestje zou kunnen krijgen. We willen graag een perfecte match voor haar en vragen daarom 275,00 euro. Ze heeft een respectvolle, geduldige en consequente leider nodig die haar de baas is en voldoende tijd en energie heeft om verder met haar te trainen.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar