Loef

Verhuishond

Woonplaats

Woerden

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

06-05-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Loef is een kruising terriër. Om precies te zijn een mix van Jack Russel Terriër, Border Terriër en Duitse Jachtterriër. Hij weegt ongeveer 10 kilo.

Loef is slim, leergierig, sterk en energiek. Hij luistert goed en is dol op spelletjes en dingen leren. Apporteren kan hij uren volhouden (gelukkig stopt hij wel als je de bal wegstopt). Zoekspelletjes vindt hij ook heel leuk. En hij geniet van lekker wandelen en zijn neus volgen.

Loef is een echte terriër. Dus hij zit snel hoog in zijn energie. Maar hij kan zich ook goed beheersen. Bijvoorbeeld door op commando te blijven liggen als je een bal weggooit en hem pas daarna te gaan zoeken. Of door op zijn eten te wachten, net zolang tot je zegt dat hij mag 'aanvallen'.

Ook is het een echte knuffelkont. Hij vindt het heerlijk om bij je te liggen en te chillen. Dan komt hij echt tot rust.

Voor wie is Loef een geweldige hond?
We zoeken voor Loef een baasje dat echt tijd voor hem kan maken. Om zijn energie kwijt te kunnen heeft hij in elk geval 1 lange (30/45 minuten) uitdagende wandeling per dag nodig. Liefst met de nodige afwisseling en wat losloopmogelijkheid.
Ook heeft Loef een baas nodig die liefdevol grenzen stelt. Loef is opgevoed met een ‘positieve trainingsmethode’. Dus belonen wat goed gaat en niet bestraffen wat niet goed gaat. Dit werkt voor hem heel goed.
Loef kan een paar uur alleen zijn, maar vond dat heel lang heel moeilijk. Daarom is hij gebaat bij een baas die niet te veel van huis is. Je moet er rekening mee houden dat je het ‘alleen zijn’ in het begin weer rustig moet opbouwen.
Loef kan niet zo goed tegen drukte (zie 'Reden herplaatsing). Daarom is hij het best af bij iemand die alleen is, of met z’n tweeën, of bij een gezin met oudere kinderen waar het niet te druk is.

Verhuishond Loef

Ras
kruising Border Terriër, Jack Russel en Duitse Jacht Terriër
Adoptiekosten
150-275
Reden herplaatsing
Kan niet met kinderen

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Onbekend
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Ja
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Loef kan snel onrustig zijn. Dat gebeurt vooral als er te veel prikkels zijn. Te veel andere honden, te veel mensen, te veel geluid of te veel beweging om hem heen. Dan gaat hij blaffen en dat gebeurt vervolgens steeds sneller en heftiger als er een nieuwe prikkel is. Hij is in zo’n geval echt niet op zijn gemak.

Bij ons thuis, met 3 jonge kinderen, is het vaak druk en rumoerig. Zeker als er vriendjes van de kinderen over de vloer zijn. En dat gebeurt heel vaak. Dit zorgt voor veel onrust bij Loef. Hij gaat dan heel veel blaffen, springen, in de deur hangen en heen en weer rennen. Dat is voor hem en voor ons niet fijn.

De situatie is al heel erg verbeterd. Mede dankzij ondersteuning met Clomicalm-pillen. Toch denken we dat het in ons gezin nooit echt fijn zal worden voor Loef. Met pijn in ons hart hebben we de conclusie moeten trekken dat hij ergens anders beter af is.

We verwachten dat hij de clomiclam-pillen kan afbouwen zodra hij in een rustigere omgeving woont. Ze kunnen wel nog helpen om het alleen zijn weer op te bouwen in zijn nieuwe huis.

Adoptiekosten: €200,-

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar