Nina

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

's-Gravenhage

Leeftijd

5 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

24-04-2024

Oorsprong van dier

Portugal

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Nina werd afgestaan aan het Portugese asiel, omdat haar eigenaresse opgenomen moest worden in een verzorgingstehuis. Wat zal ze Nina vreselijk missen, want het is echt de liefste hond die een mens zich kan wensen.

Nina is zachtaardig, aanhankelijk en bescheiden. Ze is heel rustig, maar heeft de schattigheidsfactor van een pup. Wie haar ziet wil haar knuffelen en ook als ze rustig ligt te slapen, moet je je inhouden om haar met rust te laten. Iedereen die haar aait, zegt verbaasd: ‘wat is ze zacht!’. Nina laat echt alle harten smelten.

In huis is ze rustig, ze heeft (nog) niet geblaft en ze kan ’s nacht rustig in haar eigen mand slapen. Ze is zindelijk en sloopt niet. Ze loopt vaak nog met haar staart tussen de poten, maar als ze zich ergens eenmaal meer thuis gaat voelen, zal ze meer gaan ontspannen. Hoewel ze op dit moment nog maar twee weken in haar opvanggezin is, past ze zich al heel erg goed aan, kan al korte momenten alleen zijn en maakt goed contact met haar foster. Nina lijkt geen nare ervaringen in het verleden te hebben, maar is zachtaardig en gevoelig van karakter. Daarom past ze bij mensen die zelf ook zachtaardig en rustig zijn. Veel drukte en stemverheffingen zouden niet prettig zijn voor haar.

Nina hecht zich snel aan haar nieuwe mensen en luistert ook goed wanneer ze geroepen wordt. Tijdens de wandeling houdt ze je goed in de gaten. We hebben de indruk dat ze oplet dat ze niet weer in de steek gelaten wordt, wat natuurlijk logisch is na wat haar is overkomen.

We hebben haar niet met kleine kinderen getest, maar verwachten dat ze hier net zo lief mee is als met grotere kinderen en volwassenen. Uiteraard blijft het belangrijk dat een volwassene toezicht houdt en kinderen leren hoe ze met een hond om moeten gaan.

Nina is sociaal met andere honden. Ze gaat zonder angst naar andere honden toe om kennis te maken, maar zonder opdringerig te zijn. Wandelen vindt ze leuk en ze is dan zeker energieker dan binnen. We verwachten dat het ook wel leuk zal vinden om met sommige honden te spelen, want we hebben al wel voorzichtig spelgedrag gezien. Ook vindt ze het leuk om zelf maar haar eigen speelgoed te spelen. Hoe meer ze went en zich op haar gemak gaat voelen, hoe meer haar speelsheid waarschijnlijk naar boven zal komen.

Nina het is geen hond die dagelijks uren hoeft te rennen en ravotten. Dagelijkse snuffelwandelingen in een fijn park zijn als basis genoeg voor haar, afgewisseld met regelmatig een fijne wandeling in de natuur.

In de twee autoritjes tot nu toe werd Nina misselijk in de auto. We weten nog niet of dit komt door stress of door wagenziekte en hebben ook nog niet uitgeprobeerd of het minder is als ze naar buiten kan kijken tijdens het rijden. Als het wagenziekte is, zijn er nog verschillende medicijnen die uitgeprobeerd kunnen worden.

Van verkeer of drukte op straat lijkt Nina niet erg onder de indruk. Ze blaft soms wel naar joggers.

Verhuishond Nina

Ras
nvt
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Weinig actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. Daarom komt de hond eerst in een opvanggezin in Nederland. Op deze manier leren we de hond goed kennen en kunnen we geïnteresseerde adoptanten veel informatie geven over de hond. De geïnteresseerde kan de hond ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen.

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut. Elke hond wordt voor vertrek bekeken door een dierenarts en eenmaal in Nederland voert onze eigen dierenarts ook nog een gezondheidscheck uit. Ook wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van mediterrane ziektes. Zo heeft de adoptant de maximaal haalbare zekerheid over de gezondheid van de hond. Doordat we kleinschalig werken, kunnen we op deze zorgvuldige en betrokken manier honden plaatsen. 



Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie en je telefoonnummer of bel ons op. Heb je na het verkennende telefoongesprek nog steeds interesse? Dan kun je een afspraak maken om de hond te ontmoeten. Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant. Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen en (in geval van een pup) de hond moet laten steriliseren/castreren zodra dit medisch verantwoord is. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen.

Het adoptiebedrag is €450. In het adoptiebedrag zit inbegrepen: vaccinaties volgens Europese regelgeving, internationaal paspoort, microchip, een gezondheidscheck door een dierenarts (voor vertrek in Portugal èn na aankomst in NL), bloedonderzoek naar mediterrane ziektes, de reis naar Nederland, behandeling tegen wormen, vlooien en andere parasieten en (als de leeftijd van de hond dit toelaat) ook de sterilisatie/castratie. Ook krijgt elke adoptant zo lang en zo vaak als nodig gratis begeleiding van een zeer ervaren vrijwilliger van de stichting.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar