Zuzu

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Emmeloord

Leeftijd

9 maand(en)

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

25-04-2024

Oorsprong van dier

Cyprus

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

een mooi hondje en ondeugend hondje. Ze loopt graag mee buiten maar op het moment zijn kinderen en bepaalde honden nog wat angstig. Ze heeft soms nog momenten dat ze zich compleet vastzet en geen pootje meer verplaatst. Ze heeft een beetje rust nodig om te kunnen bijstellen ze is toch nog wel een vluchtgevaar. Zodra ze binnen bij jou staat in de veilige omgeving van de schutting word ze soms een lekkere snuffelkont die graag haar neus achter na gaat. Soms eindigt een snuffelbui ook in iets wat ze ook graag doet. Je tuin even onderuit graven. Graven is toch iets wat ze erg graag doet. Ze luistert wel uiteindelijk maar corrigeren kan makkelijk bij haar ze neemt dan er wel haar tijd even voor en komt dan maar weer naar binnen. Soms bekijkt ze haar werk nog even.
Ze is nog erg onzeker als het gaat om kinderen. Ze kan gewoon meelopen op een huis vol visite. Ze moet dan even kunnen beslissen of ze er uit komt, haar geheime plekje in de woonkamer achter mijn schilderskist. Mijn neefje van elf is geen probleem. Schoolplein is nog niet te doen, we proberen het bij kleine speelplaatsen waar weinig kinderen.
Andere honden vindt ze erg leuk en speelt dan ook graag met de hond van de foster. Dit doet ze soms wel een beetje onbehouwen. Als je er bij zit en haar drukke gedrag een beetje kan bijsturen en ze dan toch even heerlijk rustig met elkaar kan laten spelen zie je ook dat Zuzu ook heel lief is en graag door het spelen nu wel kon luisteren naar de correcties. Ze is graag bij je. In het begin wist ze niet wat ze met de trap aan moest. Toen ik boven stond schoon te maken en even met de was bezig was begon ze te blaffen dat ze bij mij wilde zijn. Ik corrigeerde haar een paar keer met nee. Een poosje later staat tot mijn verbazing het hondje dat niet de trap op wilde toch op mijn overloop. Ze heeft graag een plek bij jou, ze ligt zonder begeleiding ook graag op je bank. En ze heeft wel door wat haar plaats is maar zijn haar puber uitbarstingen van lekker ravotten en spelen met speelgoed dat kunnen ook je pantoffels zijn als je even niet oplet. Ze wil het graag met senior doen maar met een mens heeft ze toch dan een moment dat ze niet zo goed weet hoe ze met jou kan spelen. Naast het graven vind ze het fijn om even dan graag even lekker in de tuin rennen. Sinds kort heeft ze af en toe op de heuvel direct achter mijn schutting dat ze aan de riem toch de zoomies krijgt en van enthousiasme even lekker wilde rennen dit word afgeschermd met groene zone. Om de hoek word het een ander verhaal, dit is een meer straat toneel dan begint de snuffelaar die toch alles even scherp in de gaten moet houden. Mensen aan de overkant, mensen op fietsen, mensen met andere honden, het word allemaal goed in de gaten gehouden.. Tijdens zo snuffelgedrag kan de ze toch wel aan de riem trekken. Dit is eigenlijk wel weer te corrigeren. Ze gaat er dan echt even voor. Het is voor haar een leuke toevoeging om met geur spelletjes te spelen. Een snuffel mat of een spelletje dat er eten tijdens het het snuffelend spelen er uit vallen. Ze is ook erg gek op grote beenbotten, kluifmateriaal waar ze heerlijk mee op haar plek kan blijven.. Ze is een vrolijke, lieve eigenwijze dame.

Verhuishond Zuzu

Ras
kruizing
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Ervaring met honden is een pre en dan met name honden uit het buitenland. Zuzu, komt uit een shelter uit Cyprus en zit momenteel bij een foster in Emmeloord. Hier kan ze rustig bijkomen en wennen aan het leven in NL. De adoptiekosten dekken alle gemaakte kosten, Sterilisatie, vlucht naar NL gezondheidsverklaring, paspoort, chip, registratie databank, Inentingen.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar