Max

Verhuishond

Woonplaats

Noord-Scharwoude

Leeftijd

6 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

02-05-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Max woont nu 5 jaar bij mij, zijn eerste levensjaar heeft hij doorgebracht bij andere mensen.

Het is een hele leergierige hond die graag actief bezig is en op pad gaat. Je kan hem echt alles aanleren. Op dit moment gaan wij iedere week samen naar de hondenschool en doen wat gehoorzaamheid en behendigheid.

Max speelt heel graag met de bal, vindt schapendrijven leuk en eigenlijk alles wat actief is. Hij kan ook heel goed alleen zijn en rustig slapen thuis.

Ik heb na heel lang twijfelen toch de keuze gemaakt om een nieuw huis voor Max te gaan zoeken omdat wij zijn verhuisd vanaf Texel waar wij op een boerderij woonde en waar mijn ouders ook altijd op hem paste. Nu doe ik alles alleen en heb daarnaast ook nog een fulltime baan dus kan ik hem niet meer de nodige aandacht geven.

Nu klinkt dit verhaal tot nu toe erg positief, maar Max is een hond met een grote gebruiksaanwijzing, en dat maakt dat hij zeker niet voor iedereen geschikt is.

Bij de vorige eigenaren is hij niet gesocialiseerd in zijn puppy tijd waardoor hij heel onaardig reageert op alle andere dieren. Hij is wel samen hier met de katten, en ook vaker samen met andere honden maar dan kan hij soms erg jaloers overkomen wat ten nadele kan zijn van de andere dieren. Ik denk dat de juiste training dit wel op kan lossen of kan verbeteren.

Wat betreft kinderen weet ik het niet heel goed, maar Max is geen hond die echt alles toelaat. Meestal loopt hij dan weg en geeft zijn grenzen aan dus dat is prima. Borstelen of de dierenarts vind hij heel spannend en kan dan wat happen.

Max is een bordercollie wat een heel bijzonder ras is, waar je wel de nodige kennis van moet hebben en die vaak last hebben van angst of gedragsproblemen. Ze zijn gefokt voor het schapendrijven en dat maakt dat ze ook andere dingen kunnen gaan drijven of achter auto's en fietsen aan kunnen jagen. Max heeft dit heel erg gehad met auto's. Het gaat gelukkig best goed mits je weet hoe je ermee om kan gaan. Maar als hij overprikkeld is dan merk je dat het wel erger wordt.

Als laatste wil ik nog even zeggen dat Max in het verleden wel kippen en konijnen heeft gedood. Ook als hij bijvoorbeeld bij een ren is waar dieren zitten dan blijft hij daar constant omheen lopen en geeft de dieren geen rust. Dus een combinatie met zulke dieren is niet aan te raden. Omdat wij op een boerderij woonde heb ik hem geleerd om ratten te vangen, nu we in een dorp wonen gebeurd dit uiteraard niet meer maar hij kan wel langs sloten lopen en zoeken naar de holletjes

Als ik een juiste match vind voor Max dan is hij hier nog altijd welkom voor vakantie en/of weekend oppas.

Verhuishond Max

Ras
Border Collie
Adoptiekosten
150-275
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Ik woon alleen en heb een fulltime baan om mijn huis te kunnen betalen. Ik beschik ook niet over de financiële middelen om hem een aantal dagen per week naar de opvang te brengen dus denk ik dat hij beter naar een gezin toe kan gaan die meer tijd met hem door kan brengen en lekker met hem wilt gaan trainen.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar