Swieber

Verhuishond

Woonplaats

Nijmegen

Leeftijd

8 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

22-04-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Dit is Swieber, een 8 jarige gecastreerde reu. Swieber is ontzettend lief, trouw en zo nu en dan een echte knuffelbeer. Hij komt geregeld bij ons op schoot liggen maar hij ligt ook graag op zijn eigen plekje. Swieber doet geen vlieg kwaad maar is wel alert. Als hij de kans krijgt houdt hij alles in de gaten wat er buiten gebeurt, en blaft daar af en toe ook naar. Hij is een echte mensenhond, wat betekent dat hij heel enthousiast is als er mensen binnenkomen of als hij aandacht krijgt op straat. Dit kan soms een beetje overweldigend overkomen voor anderen. Swieber is niet zo gewend om in de buurt van andere honden te komen, maar dit gaat waarschijnlijk wel goed wanneer hiermee geoefend wordt. Ook is hij nooit in aanraking geweest met (kleine) kinderen, naar verwachting gaat dit goed maar dat weet ik niet 100% zeker.

Helaas zoeken wij voor onze lieve viervoeter een nieuw thuis omdat er binnen het gezin sprake is van ernstige ziekte en binnenkort met overlijden. Wegens deze omstandigheden heeft Swieber de afgelopen periode niet de zorg kunnen krijgen die hij nodig heeft en verdient. Aan liefde en aandacht geen gebrek, maar aan alle andere dingen kan helaas niet meer voldaan worden. Swieber vindt het heerlijk om te wandelen maar omdat hij door de omstandigheden nu overgewicht heeft gekregen kan hij nu geen lange stukken lopen. Naar verwachting gaat dit steeds beter wanneer hij weer wat meer in vorm komt. Hij kan wel trekken aan de lijn, vooral uit enthousiasme. En hij kan loslopen in omheinde gebieden of plekken waar geen andere mensen en honden zijn. Swieber heeft last van zijn oren, hiervoor krijgt hij medicijnen. De kosten hiervoor zijn 10 euro per maand.

Omdat zijn baasje wegens ziekte altijd thuis was lijkt het ons fijn als hij in een huishouden komt waar er vaak iemand thuis is. We gunnen hem zo een fijne nieuwe plek waar hij voor de rest van zijn leven kan blijven. Je hebt aan Swieber een vriend voor het leven!

Verhuishond Swieber

Ras
Onbekend
Adoptiekosten
100-150
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Nee
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Nee
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Ja
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Nee

Toelichting

Wegens ziekte en naderend overlijden van baasje zoeken wij een nieuw thuis voor Swieber. We willen 100 euro vragen voor de adoptie, dit omdat wij beseffen dat Swieber al een wat oudere hond is.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar