Helva

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Nieuwleusen

Leeftijd

2 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

23-04-2024

Oorsprong van dier

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Helva is een schat van een hond! Zacht en rustig van karakter; ze blaft nooit. In huis is het een lieve, aanhankelijke knuffelkont. Ze ligt graag achter de stoel en beschouwt dit als een veilig plekje. Houdt van spelletjes en snackjes op vaste momenten waarvoor ze je ook komt halen. Aanlijnen, afdrogen, oogjes schoonmaken enz. vindt ze prima. Het is een hond die structuur, vaste rituelen en voorspelbaarheid prettig vindt. In het gezin waren ook 2 katten aanwezig met wie zij goed kon opschieten.

Van plotselinge harde geluiden zoals vuurwerk, metaal en gassende motoren schrikt Helva nog steeds. Ze trekt dan flink aan de riem en wil vluchten.

Wij zoeken adoptanten in een rustige woonomgeving, die – bij voorkeur – ervaring hebben met een onzekere hond. Het zou fijn zijn als er al één (of meer) sociale honden aanwezig zijn, aan wie zij zich kan optrekken. Tijd en geduld zijn belangrijke sleutelwoorden.

Verhuishond Helva

Ras
Kruising
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiekosten zijn € 475,--, hierbij inbegrepen zijn de kosten voor sterilisatie, vaccinatie, chip, Europees paspoort en het transport naar Nederland.

In oktober 2023 kwam Helva naar Nederland en zat in de opvang bij een ervaren gastgezin met 2 sociale honden. Vanuit deze gastopvang is Helva in november bij een gezin geplaatst. Helva bleef de wandelingen in haar nieuwe woonomgeving erg spannend vinden. De decemberperiode met vuurwerk hielp natuurlijk ook niet. Van plotselinge harde geluiden zoals vuurwerk, metaal en gassende motoren schrikt ze nog steeds.

Alhoewel haar nieuwe baasjes wisten dat het langere tijd zou gaan duren voordat zij gewend zou zijn en meer zelfvertrouwen zou krijgen, brak een nare enkelblessure de vrouw des huizes op. Deze blessure heeft een aantal maanden nodig om te genezen. Helva kan onverwacht trekken tijdens het wandelen als ze een situatie spannend vindt. Omdat Helva echt op de vrouw des huizes was gericht (die het meest met haar bezig was), konden de andere gezinsleden het uitlaten niet opvangen. Haar familie heeft daarom gevraagd om Helva te herplaatsen. Helva zit sinds eind maart in een hondenpension in Nieuwleusen (bij Zwolle). In het pension heeft zij een maatje met wie zij graag speelt.

Helva belandde als jonge pup in het asiel. Ze groeide voorspoedig op en had het privilege dat ze met een stuk of 40-50 andere honden in het vrije gedeelte tussen de keuken en de kennels overdag verbleef. Veel plek om rond te lopen en te spelen. De honden hier hebben het meeste contact met de verzorgers, vrijwilligers en bezoekers.

De naam “Helva” stamt af van het Arabisch en is een populair, zoet gerecht in Turkije. Het wordt met sesamzaad, suiker, honing en plantaardige olie bereid. Helva doet haar naam eer aan, het is een lieve hond.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar