Lana

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Landgraaf

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

30-04-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Lana (V) Herplaatsing geb. 20-03-2020 schofthoogte 55cm en 32kg (overgewicht)
Voor Lana wordt, geheel buiten haar schuld, een herplaatsing verzocht.
In het huisje van Lana is een grote verandering gekomen, waardoor er voor haar een nieuw huisje gezocht moet worden.
Lana kwam in 2020 naar Nederland en werd in het beste huisje met de liefste adoptanten geplaatst. Al snel volgde een tweede hondje (Romy) via ons en met de katjes was het een heel compleet gezinnetje. I
In december 2023 werd er een mooie aanvulling aan het gezin, baby Ivy, geboren en hoewel de honden en katten haar meteen opnamen en er geen onvertogen blafje of miauwtje geweest is, werkt het niet meer. Ivy is 6 handen vol, ze kan niet neergelegd worden en alle tijd en aandacht gaat dus in de verzorging van baby Ivy zitten. De adoptanten geven aan dat zij zich schuldig voelen naar de dieren en dat ze de dieren naar hun maatstaven 'verwaarlozen'. De dieren hebben hier geestelijk en lichamelijk last van. Voorheen gingen ze twee keer per dag 1 a 1,5 uur per keer (los) naar het bos en nu mogen ze al blij zijn als ze 2 keer 20 minuten naar het kleine bos onderaan de straat gaan. De hondjes komen aan in gewicht en beginnen ook, door verveling, ongewenst gedrag te vertonen. De adoptanten hebben al veel geprobeerd, maar de situatie wordt onhoudbaar en zij nemen dus op de enige manier die nog mogelijk is verantwoordelijkheid en nemen met veel verdriet afscheid van hun eens zo mooie en liefdevolle roedeltje.
Lana was voor de komst van Ivy een super sociale hond. Zij is een echte gezinshond. In huis was ze super lief. De visite die kwam werd vrolijk begroet, en tijdens de wandeling, waar ze vrijwel altijd los liep, kon ze het alijd goed vinden met andere honden.
Dit veranderde allemaal met de komst van Ivy. Lana werd heel beschermend en probeerde de roedel continu bij elkaar te houden. Wanneer iedereen op de bank zit en de bel gaat, is er niets aan de hand, maar als de bel gaat wanneer iemand afwezig is, dan laat ze zich heel hard horen. Er kwam meer toeloop vanwege de kraamtijd en visite werd niet altijd meer getolereerd; het rustige bestaan was er niet meer en naast blaffen probeert ze de mensen ook echt weg te jagen. Voorheen liep alles langs, zonder dat er een blaf te horen was en nu moet overal wat van gezegd worden. De rest van de roedel volgt Lana's voorbeeld. Tijdens de kleine wandelingen is Ivy altijd mee en ook hier is het gedrag veranderd; ze probeert de mensen uit de buurt van de roedel te houden door uit te vallen. De adoptanten pakken dit extern aan.

We willen graag dat Lana weer kan zijn wie ze was. De lieve, sociale hond, die niet alles hoefde te regelen. We gunnen haar weer die rust. Wij zoeken een adoptant die haar hier in kan begeleiden, die haar de tijd en rust kan bieden die ze zo nodig heeft.

Net als voor onze fosters houden wij ook bij de adoptanten een procedure aan. Deze begint met het invullen van een intake. Na het invullen van de intake houden wij een intakegesprek en als deze voor beide partijen positief werd ervaren gaan we over tot een (virtueel) huisbezoek. Pas als dat allemaal is afgerond kunnen we beoordelen of een een juiste match hebben tussen hond en mens.

Verhuishond Lana

Ras
compleet onherleidbare mix
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Door veranderde gezinssituatie en de grootte van de roedel, is het voor de adoptanten niet mogelijk meer Lana de zorg te geven die ze verdient. zij hebben de stichting verzocht te bemiddelen bij het herplaatsen van Lana.

adoptiekosten EUR 475,00
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar