Essy

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Brouwershaven

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

30-04-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Essy (V) is een van de 19 pups die allemaal tegelijkertijd bij onze shelter gedumpt werden. De Kopanaki gasstation pups zijn daar gevonden, in de kofferbak van een auto gezet en afgeleverd aan de poort van de safe haven. De verantwoordelijke gemeenteambtenaar gaf niet thuis en dus opende wij de poorten, maar konden ze alleen in een grote kippenren gezet worden. Er zijn namelijk geen ruimtes meer beschikbaar op de overvolle safe haven. De gasstationpups zullen een middelmaat worden, wanneer volgroeid. Beide ouders zijn onbekend

Essy was vanaf het begin af aan de meest gevoelige. Ze liet zich makkelijk hanteren en hield wel van een knuffel. Het harde en drukke leven van de safe haven was echter lastig voor haar. Toen het tijd werd om achter de kenneldeuren te verdwijnen, werd het voor Giannis teveel en hij besloot Essy bij zich te houden bij de caravan crew, na haar sterilisatie. Toen bleek dat zij veelvuldig gepest werd, in de hoek gedreven werd en zelfs gebeten werd en vlak erna een incident plaatsvond met dodelijke afloop, werd eindelijk een foster voor haar gevonden. Iemand die er speciaal was voor de honden die in gevaar zijn. Een ervaren foster met een eigen (grotere) roedel met honden van elk formaat. Essy ontwikkelde zich op de safe haven, in voorbereiding op haar reis naar Nederland, heel goed. Ze ging steeds vrolijker mee op wandeling, was altijd geïnteresseerd in alles wat iedereen deed en kwam steeds vaker een knuffel halen.
Op Schiphol liep zij dapper, al steundzoekend bij Rosa, mee en bij thuiskomst verliep de kennismaking met de andere hondjes perfect. Zij is heel onderzoekend, is graag bij je in de buurt en heeft nog geen ongelukje in huis gehad. De foster neemt haar bewust nog niet mee op wandeling, hoewel ze merkt dat ze dat wel graag zou willen. Essy is nooit alleen, want de foster loopt in twee rondes met haar roedel en dus zijn er altijd hondjes bij Essy terwijl ze die uurtjes zonder mens thuis is. Ze is dan erg blij wanneer de foster weer thuiskomt en geniet dan van een knuffel. Wanneer je haar plotseling in het voorbijgaan aanhaalt, kan ze nog een beetje schrikken, hier zal ze gerust snel aan wennen. Ze eet heel goed en gaat lekker mee met de roedel. In de tuin 'assisteert ze' bij het tuinieren: loopt over de vijver, graaft kuiltjes, rent met Murphy, maar weet ook heel goed wat in het zonnetje liggen is. Ze slaapt goed door en ligt in haar eigen mandje in de gang, met zicht op de foster.

We hopen dat doordat ze in Nederland in foster is, haar kansen op adoptie worden vergroot terwijl ze ondertussen al leert en ervaart hoe het is om mee te draaien in een gezin.

Net als voor onze fosters houden wij ook bij de adoptanten een procedure aan. Deze begint met het invullen van een intake. Na het invullen van de intake houden wij een intakegesprek en als deze voor beide partijen positief werd ervaren gaan we over tot een (virtueel) huisbezoek. Pas als dat allemaal is afgerond kunnen we beoordelen of een een juiste match hebben tussen hond en mens.

Verhuishond Essy

Ras
compleet onherleidbare mix
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Sinds kort is Essy in foster in Nederland. Ze is naar Nederland gekomen om vanuit haar foster gezin op zoek te gaan naar haar forever home! We hopen dat doordat ze in Nederland in foster is, haar kansen op adoptie worden vergroot terwijl ze ondertussen al leert en ervaart hoe het is om mee te draaien in een gezin.

Adoptiekosten EUR 475,00
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar