Kaya

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Amsterdam

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

28-04-2024

Oorsprong van dier

Hongarije

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Heeft u serieuze interesse in Kaya? Dan ontvangen we graag een e-mail met een toelichting op wat u haar kunt bieden. Daarna nemen wij contact met u op. Gelieve niet te bellen.

Herplaatsing Kaya – verblijft in Amsterdam

Kaya is een superlieve hond die een aantal jaar in een gastgezin in Hongarije heeft gewoond en sinds begin maart in Nederland is geadopteerd. Helaas is er geen klik met de al aanwezige hond en zoeken we voor haar een blijvend mandje.

Kaya is een gecastreerd teefje van 4 jaar. Ze is suikerzoet, ontzettend zachtaardig en mensgericht, en knuffelen is haar allergrootste hobby! Kaya houdt van mensen en aandacht en ligt het liefst de hele dag tegen je aan om te knuffelen. Ook met vreemde mensen is Kaya sociaal, als de visite snoepjes heeft wordt dat zeer gewaardeerd.

Qua energie is Kaya binnenshuis vooral een rustige hond, een echte diva. Ze houdt van haar wandelingen maar vindt luieren op de bank ook heerlijk. Het is een lenige en elegante dame en als ze achter een balletje aanrent maakt ze gracieuze sprongen. Met behulp van trainingssnacks toont zij zich heel leergierig, ze leert heel snel. Ook reageert ze goed op positieve verbale beloningen, ze wil graag pleasen. Kaya is een hond die kan genieten van lange wandelingen en een hondensport of cursus zou heel leuk voor haar zijn en goed voor de band.

Kaya was voorheen niet gewend om vaak aan de lijn te lopen. Toch heeft ze dit fantastisch opgepakt, ze trekt niet aan de lijn en loopt netjes mee. Ook is Kaya niet bang voor verkeer en kan ze zelfs de prikkels in Amsterdam al goed aan en gaat mee in de tram en metro.

Kaya kan heel goed met andere honden overweg. Bij de opvang kwamen er vele verschillende honden over de vloer, pups en volwassen honden, reuen, teven, groot en klein. Ze leefde in een roedel van gemiddeld 10 honden in wisselende samenstellingen. Toch is Kaya wel echt een mensenhond en ze hoeft zeker niet bij een andere hond geplaatst te worden.

Als ze tijdens een wandeling een andere hond ziet laat zij zich even horen van opwinding, want daar wil ze graag meteen naartoe. Dit stukje mag nog iets verder getraind worden, dat ze de aandacht erbij houdt, maar hierin heeft ze al mooie stappen gemaakt. Kaya loopt op bepaalde stukken los en wil dan andere honden even uitchecken, maar ze komt ook direct weer mee als je doorloopt. Kaya checkt uit zichzelf voortdurend in tijdens een wandeling, ze is erg baasgericht en houdt je goed in de gaten.
Kaya is gezond, geen moeilijke hond, en autorijden vindt ze helemaal leuk.

Wat voor plekje zoekt Kaya?
We plaatsen Kaya niet bij katten, daar kan zij niet mee overweg.
Ze kan bij een hond geplaatst worden, als deze hond vooral zijn eigen gang gaat en niet verwacht dat Kaya veel gaat spelen, want Kaya is bij voorkeur met haar mensen bezig. Als enige hond zal zij ook prima gelukkig zijn. We zoeken iemand die veel aandacht aan haar kan besteden, van knuffelen houdt en het leuk vindt om mooie wandelingen met haar te maken en haar ook verder wil uitdagen (cursus, sport, hersenwerk). Kaya kan bij grotere kinderen geplaatst worden, kleine kinderen vindt zij een beetje te druk.

Verhuishond Kaya

Ras
Mix
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Nee
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptievergoeding voor Kaya bedraagt € 295,--
Dit is een tegemoetkoming in de kosten van transport, dierenartskosten en castratie.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar