Rosa

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Haren Gn

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

14-05-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Lieve Rosa is samen met haar broertje en zusje als pup van 2 mnd gedumpt en voor het hek van de Safe Haven achter gelaten. Haar eerste 1,5 jaar heeft ze daar doorgebracht. In april kwam haar kans om naar Nederland te komen en die hebben we gepakt voor dit lieve meisje. Rosa mocht in foster komen in Nederland bij een heel lief gezin. Voor voorzichtige maar o zo lieve Rosa was dit een geweldige kans! Nu ze in Nederland is, is ze op zoek naar haar forever family. Lieve Rosa is inmiddels dus al een paar weken in Nederland en wat maakt die voorzichtige lieve meisjes al veel stappen.

Vanaf de Safe Haven mocht ze vanaf een week voordat ze zou gaan vliegen al met de vrijwilligers mee naar hun verblijfhuisje, om een soort van geleidelijke overgang voor haar te creeren en haar alvast een beetje te laten wennen aan in huis wonen. En wat vond ze het daar heerlijk. (en wat vonden de vrijwililgers het heerlijk) De eerste dag is ze mee geweest naar het strand. Dat koppie van haar was onbetaalbaar , die glans in haar oogjes. Ja, hoe voorzichtig ze ook is, dit meisje verdient haar familie.. Elke dag ging ze mee in de auto en mocht bij de safe Haven in een aparte buitenruimte verblijven tot het werk gedaan was. Nooit meer een Safe Haven hond. Op Schiphol was zij degene die steun bood aan een andere fosterhond en ze stapte dapper door de drukte heen.
In huis is zij echt al gewend. Op letterlijk het eerste plasje in Nederland na, is zij compleet zindelijk en in huis met de fosters is ze lief en ontspannen. Ze laat met lieve kwispels zien dat ze het leuk vindt als ze wakker zijn en naar beneden komen, of als ze thuis komen of in de kamer zijn en zoekt ze zelf ook steeds vaker op om even geknuffeld en geaaid te worden. Ze vindt het heerlijk om met haar kop in je handen te kruipen. Hoe lief!
Het wandelen aan de lijn gaat ook al heel goed. Ze trekt niet aan de lijn, en ook het passeren van fietsers en andere honden gaat elke dag beter. Ze kruipt steeds meer uit haar schulp. En sokken! Daar houdt ze van, vooral om die af te pakken haha!
Nu laat ze af en merken met een blafje dat er iemand door het hekje binnenkomt en ze dit een beetje spannend vindt en dit aangeeft. Als de visite dan gaat zitten en dat gewoon negeert is het goed. Maar dit vindt Rosa nog een beetje spannend en moet ze nog leren. Zoveel dingen zijn natuurlijk ook nog steeds nieuw voor haar en ze is nog volop aan het wennen aan een gezinsleven.

We zijn op zoek naar iemand (of een gezin) die haar echt de tijd geeft te wennen, die veel geduld heeft maar wel meteen ziet hoe zon lieverd Rosa is. Ze doet ze het al zo goed, maakt al zoveel stapjes... maar zal nog heel veel moeten leren en Rosa doet dat op haar eigen o zo lieve maar voorzichtige manier. Dus iemand die echt voor haar wil gaan, met haar wil zijn en pas later meer met haar wil doen. Iemand die haar laat zijn wie ze is, haar laat opbloeien en de stapjes laat zetten, die zij wil maken. Rosa is een gevoelige meisje, die al heeft laten zien hoe ze opbloeit als ze de aandacht krijgt die ze zo verdient.

Verhuishond Rosa

Ras
onherleidbare mix
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Sinds kort is Rosa in foster in Nederland. Ze is naar Nederland gekomen om vanuit haar foster gezin op zoek te gaan naar haar forever home! We hopen dat doordat ze in Nederland in foster is, haar kansen op adoptie worden vergroot terwijl ze ondertussen al leert en ervaart hoe het is om mee te draaien in een gezin.

Adoptiekosten EUR 475,00
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar