Lua

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Zelhem

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

30-04-2024

Oorsprong van dier

Portugal

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Lua is vier jaar oud en werd als zwervend puppy van vier maanden gevonden en aan de ketting gelegd. Ze is heel lief, ontzettend mensgericht en ze leert snel. We denken dat ze het goed zou doen als huishond en wat zou ze graag iemands maatje zijn! Aan het leven binnenshuis moet ze wel nog wennen en ze heeft daarin in het begin veel rust en voorspelbaarheid nodig.

Lua ziet eruit als Portugese podengo, maar haar gedrag doet vermoeden dat er ook andere rassen in zitten. Ze luistert namelijk ontzettend goed en vindt het ook echt leuk om samen te werken. Na een paar keer oefenen kon ze al apporteren (samen met tennisballen spelen vindt ze super leuk) en commando touch. Als ze eten krijgt, gaat ze netjes zitten. Natuurlijk motiveert voerbeloning haar, maar ze doet dingen ook echt omdat ze het leuk vindt als je tevreden bent over haar. Hondentraining en fun trainingen zoals behendigheid zou ze ook heel leuk vinden.

We hebben in de vragenlijst ingevuld dat ze geen jachtinstinct heeft, omdat ze meer bezig is met haar mensen dan met wild. Maar dat wil niet zeggen dat ze samen kan wonen met loslopende konijnen/cavia's/ratten etc. Doordat ze zo baasgericht en gehoorzaam is, zou het ons niet verbazen als ze na training op veel plekken los kan lopen.

Lua zal spanning niet snel uiten in probleemgevend gedrag. Dat is natuurlijk heel fijn, maar dat maakt het extra belangrijk om heel goed op te letten dat je niet teveel van haar vraagt. Daarom zoeken we iemand met ervaring die goed lichaamstaal kan lezen.

Momenteel is ze in opvang in een behoorlijk prikkelarme omgeving. Ze heeft al wel gewandeld in prikkelrijke omgeving en dat ging heel erg goed. Ze reageert niet op verkeer of drukte en herstelde goed. Af en toe een uurtje drukte is natuurlijk wel heel iets anders dan continue prikkels. We willen haar dan ook niet in een stad plaatsen.

We denken dat Lua nog enorm ver kan ontwikkelingen en zich in alle opzichten als perfecte huishond zal leren te gedragen. Wat we alleen niet kunnen voorspellen, is hoever haar prikkeltolerantie kan groeien. Onze ervaring is dat dit in de loop van de tijd nog ver kan ontwikkelen, maar het zou kunnen dat hier een plafond aan zit.

Hoe ze met kinderen is, hebben we niet getest, maar we denken dat kleine kinderen te druk en onvoorspelbaar voor haar zijn. Met oudere kinderen die gewend zijn met honden om te gaan, zou ze wel samen kunnen leven. Naar vreemden is Lua in eerste instantie terughoudend, maar niet onvriendelijk. Als je eerst samen een stukje gaat wandelen en zorgt dat ze zich niet bedreigd hoeft te voelen, is ze al snel vrienden. Als ze uit haar comfort zone gehaald wordt en gedwongen wordt contact te maken (zoals bij de dierenarts), onderwerpt ze zich.

Met andere honden is Lua aan de riem sociaal, d.w.z. ze negeert ze en als een andere hond haar wil besnuffelen, laat ze dat gebeuren. Los met andere honden vindt ze moeilijk. Met een stabiele sociale hond zou ze waarschijnlijk wel goed kunnen samenleven.

We zoeken voor Lua iemand met ervaring en veel begrip en geduld, die ook echt de tijd kan nemen voor haar training/ontwikkeling. Wie de tijd heeft en de moeite neemt om deze diamant te polijsten, zal uiteindelijk een hond hebben waar iedereen jaloers op is. Lua heeft namelijk een zeldzaam goed karakter en je kan een heel sterke band met haar opbouwen.

Verhuishond Lua

Ras
Portugese podengo kruising
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. Daarom komt de hond eerst in een opvanggezin in Nederland. Op deze manier leren we de hond goed kennen en kunnen we geïnteresseerde adoptanten veel informatie geven over de hond. De geïnteresseerde kan de hond ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen.

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut. Elke hond wordt voor vertrek bekeken door een dierenarts en eenmaal in Nederland voert onze eigen dierenarts ook nog een gezondheidscheck uit. Ook wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van mediterrane ziektes. Zo heeft de adoptant de maximaal haalbare zekerheid over de gezondheid van de hond. Doordat we kleinschalig werken, kunnen we op deze zorgvuldige en betrokken manier honden plaatsen. 



Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie en je telefoonnummer of bel ons op. Heb je na het verkennende telefoongesprek nog steeds interesse? Dan kun je een afspraak maken om de hond te ontmoeten. Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant. Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen en (in geval van een pup) de hond moet laten steriliseren/castreren zodra dit medisch verantwoord is. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen.

Het adoptiebedrag is €450. In het adoptiebedrag zit inbegrepen: vaccinaties volgens Europese regelgeving, internationaal paspoort, microchip, een gezondheidscheck door een dierenarts (voor vertrek in Portugal èn na aankomst in NL), bloedonderzoek naar mediterrane ziektes, de reis naar Nederland, behandeling tegen wormen, vlooien en andere parasieten en (als de leeftijd van de hond dit toelaat) ook de sterilisatie/castratie. Ook krijgt elke adoptant zo lang en zo vaak als nodig gratis begeleiding van een zeer ervaren vrijwilliger van de stichting.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar