Isabella

Verhuiskat

Woonplaats

Voorburg

Leeftijd

11 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

07-05-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Isabella is een lieve en rustige poes van bijna 11 jaar oud. Het is geen typische schootkat maar ze komt in de avond wel graag gezellig naast je zitten op de bank en vraagt gedurende de dag geregeld om een aaitje. Als ze zich echt op haar gemak voelt komt ze soms ook op schoot, maar ze heeft ook wel haar eigen ruimte nodig. Wij hebben haar op 1,5 jarige leeftijd overgenomen van een fokker en bij de fokker heeft zij ooit een nestje gehad. De fokker herplaatste haar omdat ze niet goed samen kon met hun andere katten en daar stress van kreeg. Toen wij haar kregen hebben we haar laten steriliseren en een groot deel van haar gebitje laten trekken omdat ze last had van tandvleesontstekingen. Omdat haar vacht snel klitten krijgt en ze niet zo dol is op borstelen (ze laat het wel toe maar vindt het niet prettig) scheren we haar vacht 2x per jaar, dit doen we overigens gewoon zelf met een dierenscheerapparaatje. Ook knippen we zelf haar nageltjes en maken we regelmatig haar oogjes schoon met een washandje. Ze heeft artrose en loopt hierdoor soms een beetje moeilijk. Bij onze dierenarts krijgt ze af en toe een injectie met Solensia en daarmee houden we de pijnklachten onder controle. Ook is het belangrijk om haar de juiste brokjes van Royal Canin Veterinary Diet te geven omdat ze met andere merken in het verleden weleens last kreeg van diarree. Dit voer en de spulletjes voor de vachtverzorging krijgen jullie uiteraard van ons mee. Sproeien, ongelukjes naast de bak of dingen slopen heeft ze gelukkig nooit gedaan. Haar karakter is heel mild en rustig, ze zal je nooit krabben of bijten. Het liefste ligt ze gewoon lekker bij je in de buurt te dutten in het zonnetje.

De reden dat we haar willen herplaatsen is omdat we merken dat ze met de komst van ons zoontje aandacht tekort komt. Inmiddels is ons tweede kindje onderweg en zijn we bang dat dit alleen maar erger gaat worden. We hebben hier lang over getwijfeld vanwege haar leeftijd, maar indien we echt een goed adres kunnen vinden via deze site is het het overwegen wel waard. Afgezien van de artrose is het namelijk een gezonde kat en denken wij dat zij nog jaren mee kan. We vinden het wel heel belangrijk dat ze in een rustig huishouden terecht komt zonder andere katten, honden en kinderen. Isabella houdt namelijk niet van drukte en dat is precies de reden dat we overwegen haar te herplaatsen. Het is absoluut geen buitenkat maar een balkon of afgesloten tuin zou ze heerlijk vinden. Wij wonen zelf op een flat met balkon.

Al haar spulletjes (krabpaal, kattenbak, voer, scheerapparaat, reismand etc) krijgen jullie er uiteraard bij. Geld interesseert ons niet maar wij willen gewoon dat zij echt heel goed terechtkomt.

Verhuiskat Isabella

Ras
Pers
Adoptiekosten
Geen
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Nee
Honden
Nee
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

Reden herplaatsing: we kunnen haar niet meer genoeg aandacht geven

Adoptiekosten: geen, wij willen alleen een heel goed adresje waar zij alle rust en aandacht krijgt

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar