Lima

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Lochem

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

08-05-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Kijk eens wat een mooie zwarte parel! Lima is met haar gitzwarte vacht en haar opstaande oortje een prachtige verschijning. Ze verblijft bij een gastgezin in Nederland en hier is ze langzaam aan het wennen aan het leven in een huis. Ze werd in Spanje namelijk achtergelaten door een jager bij de shelter. Waarschijnlijk heeft ze geen fijn leven gehad. Dit merken we aan het feit dat ze mannen niet heel prettig vindt. Gelukkig zit ze nu in opvang bij een vrouw. Lima is erg lief en kruipt langzaam uit haar schulp. Hiervoor heeft ze tijd en geduld nodig. Langzaam geeft ze je dan het vertrouwen, zolang ze de stapjes maar zelf mag zetten. Als er andere honden aanwezig zijn geniet ze hier zichtbaar van. Ze is dan een stuk enthousiaster en wil spelen. Voor Lima is het dan ook een must dat er al een andere hond aanwezig is, bij voorkeur een galgo.
Lima is zindelijk en loopt buiten aan de lijn prima mee. Ze geniet van de wandelingen. Kinderen vindt ze ook spannend.
Eenmaal thuis geniet ze van een snuffelmat of een kauwstaaf en kruipt dan lekker tegen je aan.
Voor Lima zoeken we bij voorkeur een vrouw als adoptant die haar samen met een andere galgo liefdevol verder gaat begeleiden. Die ook begrijpt dat Lima nog wat geduld en tijd nodig heeft, maar ziet wat voor prachtige hond er onder haar onzekerheid zit. Een rustige omgeving zal haar hierbij ook goed doen.

Verhuishond Lima

Ras
Galgo
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiebijdrage bedraagt 415 euro.

Wat bepaalt de hoogte van de adoptie-bijdrage?
We spreken van adoptie-bijdrage en niet over adoptie-prijs. Het geld dat u betaalt is een bijdrage aan de shelter waar de betreffende hond vandaan komt. Onze stichting betaalt voor elke hond eenzelfde bedrag, ongeachte leeftijd, grootte, verblijfperiode in de shelter en gezondheid. Voor dit bedrag wordt de hond voorzien van een chip, ingeënt, vinden uitgebreide bloedonderzoeken plaats, gecastreerd of gesteriliseerd (indien mogelijk gezien de leeftijd), wordt de hond behandeld tegen parasieten en krijgt hij een paspoort. Daarnaast vraagt de Spaanse overheid nog administratiekosten die de shelters moeten betalen. Verder zit in dit bedrag de transportkosten voor de hond. De honden komen per gespecialiseerd wegtransport naar Nederland. Wij zijn aanwezig bij de aankomst en begeleiden de honden en de adoptanten.

Waarom is de bijdrage voor alle honden even hoog?
De bijdrage voor een hond kan gezien worden als een ondersteuning van de shelter/protectora/ stichting. Uw betaalt dus niet zozeer voor “uw” hond, maar u maakt het mogelijk dat alle vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen. De adoptie-bijdrage dekt doorgaans niet volledig de kosten die gemaakt zijn voor uw hond. Een hond die gevonden is, behandeld of soms zelfs geopereerd moest worden, gesteriliseerd, soms lange tijd medicatie moet slikken, soms dieetvoer nodig heeft en soms jaren in een shelter verblijft heeft uiteraard veel meer gekost dan uw adoptiebijdrage. Een shelter is volledig afhankelijk van giften. Het bedrag dat wij de shelter betalen staat vast, ongeacht de voorgeschiedenis en de gemaakte kosten. Dit bedrag is “markt-conform”. Wij willen niet bepalen wat een hond “waard” is. Is een oude hond minder waard? Wanneer ís een hond oud? Daarom hanteren wij voor alle honden dezelfde bijdrage. Er verblijven ook honden die misschien nooit geadopteerd zullen worden, maar zij moeten natuurlijk ook eten, behandeld worden, een dak boven hun hoofd hebben. Alle honden in de shelter worden gesteriliseerd en dit kan door uw bijdrage. Kortom: u koopt geen hond, u ondersteunt goed werk!
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar