Soekie

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

Cuijk

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

21-06-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Lieve, mooie Soekie. Wat ontzettend verdrietig voor jou én voor je liefhebbende baasjes dat je maar niet kunt wennen aan het lieve, oude hondje en aan de andere kat thuis. Nu krijg je eindelijk zulke goede zorg, die je verdient, en nu ben je nog niet gelukkig. Wij gaan heel erg ons best doen om voor jou een heerlijk thuis te vinden waar ook zoveel van je wordt gehouden en waar je hopelijk voor altijd mag blijven wonen!

Wat zoeken wij voor Soekie uit Zutphen?

1. een thuis met liefde en aandacht, waar ze halve dagen of anders maximaal 2 volle werkdagen per week alleen thuis is

2. een plek zonder kinderen en dus ook bij baasjes zonder kinderwens

3. een thuis zonder honden en katten

4. een plek met een fijne buitenruimte, dat kan een catproof balkon of dakterras zijn, een katveilige tuin waar ze niet uit kan ontsnappen, of een tuin met een kattenren

Verhuiskat Soekie

Ras
onbekende kruising halflangharig
Adoptiekosten
€100-€275
Reden herplaatsing
Klikt niet met andere huisdieren

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Nee
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

kleur en kenmerken: cypers, halflangharig, met een prachtige pluimstaart

grootte/bouw: veel mensen vinden het fijn om te weten of een kat groot, zwaar of juist heel licht of klein is. Soekie oogt dikker dan ze werkelijk is. Ze weegt maar 2,5 kilo!
raskat: nee, onbekende kruising

binnen of buiten: Soekie komt op dit moment geheel niet buiten. We zoeken voor haar een thuis met een veilige buitenruimte. Dat kan een catproof balkon of dakterras zijn, een volledig afgezette katveilige tuin of een tuin met een kattenren

jachtinstinct: ja, maar ze heeft op dit moment niet veel mogelijkheden om te jagen
gewend aan kattenluikje: nee
maakt goed gebruik van de kattenbak: ja, Soekie is prima zindelijk
gebruikt een krabpaal: ja, ze krabt zowel horizontaal als verticaal, dus het is belangrijk dat ze beide mogelijkheden krijgt in haar nieuwe thuis

gewend aan kleine dieren: nee en gezien haar goede vangstkunsten met vliegjes en haar fanatieke gedrag naar vogels die ze buiten ziet, is ze niet geschikt om te plaatsen bij vogels of andere huisdieren (knaagdieren of konijnen)

lief naar mensen in het gezin: ja
wordt graag geaaid of geknuffeld: ja, als zij zelf het initiatief neemt
mate van aandacht nodig: we zoeken een thuis waar ze halve dagen of anders maximaal 2 volle werkdagen per week alleen thuis is
komt op schoot: ja
laat zich optillen: dat laat ze wel toe, maar niet omdat ze het prettig vindt
eenkennig of op zichzelf: beiden niet specifiek, ze zoekt momenten van rust voor zichzelf, maar zoekt mensen ook op
bang voor vreemde mensen: bang is een groot woord, wel wat terughoudend en onzeker
speels: ja en daar groeit ze nog steeds in!
mate van miauwen: normaal
laat zich kammen: als het steeds even kort is, dan accepteert ze dat
slaapkamer: voor veel baasjes is het fijn om te weten of een kat gewend is op de slaapkamer te komen. Dat mag Soekie en ze is rustig ‘s nachts, ligt lief op bed te slapen
dieetvoer: nee, ze eet brokjes en blikvoer
medicijnen: nee
laatste datum van vaccinatie/inenting: 5 september 2023
in bezit van vaccinatieboekje of dierenpaspoort: ja
voor het laatst behandeld tegen vlooien en wormen: de afgelopen 5 maanden 1x homeopathisch ontwormd (dat drijft actief wormen af dus is iets anders dan met kruiden)

bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: nee, ze is in september 2022 gelukkig getest op FIV en FeLV en negatief bevonden!

reden van herplaatsing: ondanks een zeer zorgvuldige en langdurige introductie met de hond en kat thuis, blijkt ze helaas geen match te zijn met de andere dieren
te betalen door de nieuwe eigenaar: € 200,- en dat is inclusief kosteloze begeleiding door de eigenaresse, die klassiek homeopaat voor dieren is
het overnamebedrag is bedoeld voor: de eigenaresse

spulletjes die de nieuwe eigenaar indien gewenst mee krijgt:
- een kattenmeubel
- mandje
- speelgoed
- kattenbak
- een kleine hoeveelheid voer

woonplaats: Zutphen
er is sprake van een proeftijd van 2 maanden. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaat Soekie terug naar haar baasjes en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor haar

we vinden het fijn als je de eigenaresse gedurende de proeftijd op de hoogte houdt van hoe het gaat met Soekie. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

Historie
Arme Soekie heeft al heel wat meegemaakt. Oorspronkelijk kwam ze als kittentje van 3 maanden oud uit Spanje, samen met haar twee broertjes. Na een maand in de opvang werd ze geadopteerd door een Belg. Een week na plaatsing (!) is ze opnieuw afgestaan aan een Belgische opvang omdat de adoptant allergisch bleek te zijn. Na een maand werd ze bij adoptanten in Nederland geplaatst. Daar heeft ze een jaar gewoond. En weer moest ze weg omdat er ‘geen tijd meer was’ voor haar. In januari 2024 heeft haar huidige eigenaresse haar geadopteerd. Net als op haar eerdere woonadressen was ze toen nog erg angstig. Maar in de fijne, liefdevolle en stabiele thuisomgeving waar ze nu woont, ontwikkelde ze zich in 5 maanden tijd heel vlot tot een leuke, zelfverzekerde kat. Haar vrouwtje kreeg de indruk dat Soekie bij haar eerdere adressen niet de ondersteuning en manier van omgang kreeg die ze nodig had.

Karakter en gedrag
Haar vrouwtje vertelt:
“Ik heb het poesje Soekie genoemd. Ik schreef het eerst als Sookie, naar de kok uit de serie Gilmore Girls (ook een beetje kort en rond maar wel lief ), totdat ik ontdekte dat Soekie een verkorte versie van de Antilliaanse naam Soekarsie is en dat betekent ‘meisje van blauw bloed’. Aangezien het wel een prinsesje is vond ik die schrijfwijze wel toepassend voor haar.”

Naar vreemde mensen is ze angstig, onzeker en terughoudend. Met alles dat ze in haar korte leventje heeft meegemaakt is dat natuurlijk niet vreemd. Het is geweldig hoe ze zich in 5 maanden tijd heeft ontplooid tot zo’n leuke, zelfverzekerde en aanhankelijke poes. Ze zal in het juiste thuis ook zeker nog verdere positieve stappen maken in haar gedrag.

Vanaf haar ‘eerste adoptie’ is ze altijd enige kat geweest. Bij haar huidige eigenaresse kwam ze samen te wonen met een andere kat. Helaas gaat het helemaal niet goed. Na een langzame en zorgvuldige introductie leek het in eerste instantie wel aardig te gaan, maar bij interactie loopt de spanning bij Soekie al snel hoog op. Dan bedenkt ze dat de aanval de beste verdediging is… en dan gaat het mis. Ze woont nu ook samen met een bejaarde Cairn Terriër die niet naar haar omkijkt. Ze vindt hem erg eng, blaast naar hem en valt het hondje zelfs aan als hij te dicht in de buurt komt. Stukje bij beetje went ze wel aan het hondje, maar een stressloos thuis zonder andere dieren zou voor Soekie veel fijner zijn.

In het begin was Soekie bang en onzeker en hapte ze als ze onverwacht werd benaderd. Logisch ook, zo’n jong poesje moet nog heel veel leren en ook dat aaien heel erg fijn is! En reken maar dat ze dat heeft ondervonden, ze hapt vrijwel nooit meer. Ze blijkt veel behoefte aan menselijk contact te hebben en wil graag bij je liggen.
We zoeken dan ook een thuis waar ze zo weinig mogelijk alleen thuis is.

Vreemde mensen zijn nog wel een beetje spannend. Het is niet zo erg dat ze onder een kast duikt van angst als er bezoek komt, maar ze is wel terughoudend en onzeker. Met name mannen lijkt ze niet te vertrouwen.

Soekie miauwt niet veel. Omdat de katten helaas gescheiden van elkaar moeten leven om gevechten te voorkómen, laat Soekie wél horen dat ze het niet leuk vindt als ze in een aparte ruimte zit en ze haar baasjes kan horen door te miauwen.

Voeding
Ze krijgt 2x daags een half kuipje natvoer (tonijn; kip vond ze minder lekker) en ze heeft permanent brokjes tot haar beschikking (beiden van Greenwoods). Daar doet ze het goed op!

Gezondheid
Soekie is qua bouw wat kort/gedrongen, met een naar het lijkt minder ontwikkelde achterhand. Dit doet haar figuur optisch geen goed. Ze lijkt veel dikker dan ze daadwerkelijk is! Ook haar achterhand heeft zich in haar fijne thuis beter ontwikkeld, dus we verwachten dat dit ook nog wel wat beter en sterker kan worden.

Soekie staat nu op homeopathische en spagyrische middelen om haar angst en onzekerheid te behandelen. Haar vrouwtje is klassiek homeopaat voor dieren, wat heeft Soekie het daarmee getroffen! Deze homeopathische begeleiding wil het vrouwtje van Soekie kosteloos blijven geven bij haar nieuwe baasje(s), als de adoptant(en) daar ook voor openstaat. In ieder geval heel graag gedurende de eerste periode, om de verhuizing voor Soekie makkelijker te maken. Superlief!

Soekie is nog jong en er zijn verder geen bijzonderheden over haar gezondheid bekend. Er is een vaccinatieboekje met betrekking tot haar komst naar Nederland. Een dierenartsdossier, zoals we dat normaal gesproken bij iedere herplaatser aanbieden, is er simpelweg niet. Normaal gesproken zit er altijd een gezondheidsverklaring van een Spaanse dierenarts als een kat naar een ander land verhuist, maar helaas heeft het vrouwtje van Soekie die ook niet gekregen. Misschien is het ergens blijven liggen omdat ze in haar korte leventje al 3x verhuisd is.

In Nederland is ze gesteriliseerd en de eigenaresse heeft daar geen dossier van gekregen. Ze probeert dat nog op te vragen, maar waarschijnlijk zal er niet veel bijzonders in staan.

Reden van herplaatsing
Haar vrouwtje vertelt:
“Soekie heeft tijd nodig om haar onzekerheid en angst kwijt te raken en dan zal ze een superlieve, aanhankelijke kat worden. Ze weet wat ze wil en niet wil. Ze moet nu echt op haar forever plekje terechtkomen, om niet nog meer aan haar trauma bij te dragen.”

Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in haar nieuwe thuis, dan wil de eigenaresse haar echt graag terug in huis nemen.

Interesse?
Wij zijn het best en het snelst bereikbaar via e-mail. Liever niet bellen over de katten die een thuis zoeken! Stuur in plaats daarvan een gemotiveerde mail met uitleg over je jezelf, je huis en thuissituatie en natuurlijk wat je Soekie uit Zutphen kunt bieden. Door de drukte kan het een aantal dagen duren voordat we kunnen reageren, hoewel we reacties op de katten die een thuis zoeken natuurlijk voorrang geven op alle andere mails. Wij beantwoorden iedere mail! Denk je dat je geen reactie van ons ontvangen hebt? Controleer dan je map met ongewenste e-mail of je spambox. Denk je erover om een kat te adopteren? Download hier gratis onze informatiebrief voor baasjes, met handige tips!

Belangrijk!
Ook in dit bericht de belangrijkste tip: geef je adoptiekat een eigen, AFGESLOTEN kamer om te wennen! Dit kan een aparte ruimte zijn in huis of een afgebakend stukje van bijv. de huiskamer, als je geen aparte kamer hebt.

Voor katten is een nieuwe, grote omgeving heel erg bedreigend en dit leidt tot erg veel stress bij een kat. Een kat geeft zélf wel aan wanneer hij de rest van het huis wil gaan verkennen en dát is pas het moment om de kamerdeur open te doen. Bij sommige katten is dat al binnen een paar uur, andere katten kunnen daar wel een aantal dagen voor nodig hebben, voordat ze dat durven. Bezorg je adoptiekat geen onnodige stress en pak het op de juiste manier aan, ook als je dat eerder nooit zo gedaan hebt.

Soekie is in de bemiddeling voor herplaatsing sinds 25 mei 2024

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar