Matthias
Matthias

Matthias

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

Rotterdam

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

20-09-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Dit dier is onafscheidelijk van

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Knuffelkatjes Gino en Matthias

Gino is zo’n kat die meteen op je afkomt als hij je ziet. Hij zal elke bezoeker begroeten en komt heerlijk knuffelen en spelen als hij de kans krijgt. Matthias is in het begin een beetje verlegen maar hij is snel te verleiden met een lekker snoepje.

Gino en Matthias zijn broertjes, geboren in de zomer van 2023. Beide katten zijn ontzettend lief en zachtaardig. Ze zijn stapelgek op mensen. Ze vinden het heerlijk als je ze over hun buikjes aait en komen echt om je aandacht vragen. Gino “praat” graag tegen je en zal antwoord geven als je tegen hem praat. Ze reageren zelfs op sommige “opdrachten” zoals een puppy.

De broertjes zijn gedumpt op een plek waar vrijwilligers regelmatig katten voeren. Ze hebben waarschijnlijk een huis gehad want ze vielen op doordat ze mensen volgden en mauwden om een knuffel en wat aandacht te krijgen. De vrijwilliger die ze vond nam ze mee om ze te laten steriliseren. Daarna zouden ze weer teruggezet worden op de plek waar ze gevonden waren. Maar toen vond de vrijwilliger vlakbij die plek een kat die bruut vermoord was. Omdat Gino en Matthias mensen zo vertrouwen en achter iedereen aan lopen, zouden zij een groot risico lopen om hetzelfde lot te ondergaan. Ze zijn te lief voor op straat. Ze horen in een liefdevol huis. En dat zoeken we nu voor ze.

Ze moeten absoluut samen blijven want ze zijn dol op elkaar. Ze slapen samen, wassen elkaar en voelen zich veilig bij elkaar. Met andere katten kunnen ze leren samen te leven maar ze zullen dan rustig geïntroduceerd moeten worden. Ze zijn absoluut vriendelijk. Honden en kinderen kennen ze niet. Maar omdat ze zo lief zijn denken we dat ze wel bij grotere kinderen kunnen.

Ze gebruiken graag een kattenbak met een deksel er op en zijn gewend aan pellets in de bak. Ze vinden eten erg lekker. We raden een goede kwaliteit voer aan voor gesteriliseerde katten omdat ze van goedkoop voer soms diarree krijgen. Ze zijn dol op zakjes natvoer.

Spelen doen ze graag. Balletjes zijn favoriet en “hard” speelgoed vinden ze ook leuk. Zachte kattenspeeltjes en touwtjes zullen ze opeten dus die raden we niet aan. Matthias kan wat fanatiek en bezitterig worden en een beetje grommen. Maar hij zal nooit iets doen als je het speelgoed afpakt. Het hoort gewoon bij het spel en is enthousiasme. Ze zijn allebei heel erg lief tegen iedereen.

Ze zijn gewend om binnen te wonen dus we zoeken een huis voor ze waar ze ook binnen zullen blijven, met bijvoorbeeld een raam om naar buiten te kijken of een veilig afgeschermd balkon, of eventueel een katveilige tuin. Ze mogen niet los op straat want ze kunnen gemakkelijk met iemand meelopen omdat ze zo vriendelijk zijn.

Ze zijn gecastreerd, volledig ingeënt, gechipt, negatief getest op Felv en FIV. En ze hebben een paspoort.
Wie is de gelukkige die deze kanjers een huisje geeft?

Verhuiskat Matthias

Ras
europeesche korthaar
Adoptiekosten
€100-€275
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Onbekend
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

De adoptiekosten bedragen € 210,- per kat
- Al onze katten zijn ingeënt,gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, medisch gecheckt, FIV/Felv gecheckt

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar