Carlo

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Veendam

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

16-06-2024

Oorsprong van dier

Roemenië

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Karakter: Carlo is een aanhankelijke en zachtaardige knuffelkont voor de mensen die hij kent. Tegenover onbekenden is hij afwachtend en wat onzeker. In een rustig thuis is hij binnen een heel relaxte lobbes, buiten maakt hij graag lange wandelingen in de natuur of op het platteland. Voor een passende eigenaar is Carlo een fantastische vriend voor het leven, met een hart van goud!

Profiel adoptant:
-Lieve mensen met honden-ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden.
-Ervaring met een berghondenras is een pré;
-Een niet te druk huishouden (niet veel bezoek), waar rust, ruimte en regelmaat is;
-Een huis in een rustige woonomgeving (dorps of landelijk) en met een goed omheinde tuin.
Dan kan Carlo de eerste week wennen in huis en tuin, voordat er gewandeld wordt. Ook op de langere termijn is een tuin erg fijn, Carlo gedijt goed met één of twee lange wandeling(en) per dag en daarnaast regelmatig buiten op eigen terrein.
-Carlo kan zowel als enige hond worden geplaatst, als bij een al aanwezige sociale hond. Een stabiele teef aan wie hij zich kan optrekken als hij onzeker is, zou fijn zijn. Toch is Carlo vooral baasgericht, dus als enige hond in huis geplaatst worden is ook zeker een goede optie.

Gedrag in huis:
Carlo is erg lief en aanhankelijk naar zowel de volwassen mensen als naar de kinderen in zijn gastgezin. Wanneer hij voldoende heeft kunnen wandelen, lekker snuffelen en wat spelen, is hij in huis een heel rustige hond. Hij is gek op eten; zijn voergerichtheid helpt bij zijn training. Carlo is ook gevoelig, van een lichte stemverheffing is hij al onder de indruk. Zoals alle honden maar een hond als Carlo in het bijzonder leert hij snel door zijn gewenste gedrag te belonen.
Onbekend bezoek wordt met geblaf onthaald. Carlo is waaks en op zo'n moment vooral ook onzeker. Maar als de visite eenmaal gesetteld is en Carlo gewoon negeert, dan komt hij na een tijdje voorzichtig snuffelen. Bij sommige mensen is het dan al gauw goed en wordt hij graag geaaid, bij anderen blijft hij liever op afstand en gaat dan ergens rustig liggen.
Carlo kan prima een tijdje alleen thuis zijn; hij is gewend aan een bench en voelt zich daar prettig in. De eerste periode in een nieuw thuis kan alleen zijn niet meteen van hem verwacht worden; hij moet zich eerst veilig en vertrouwd voelen voordat die training kan worden voortgezet.

Gedrag buiten: Carlo gaat graag mee wandelen, aan een lange lijn en in een rustige omgeving waar je weinig mensen, honden en verkeer tegenkomt. In een drukkere omgeving is Carlo onzeker en dan zorgen alle indrukken er voor dat zijn stress emmertje snel vol zit. Maar ga je lopen in een plattelandsomgeving dan is - na gewenning vanzelfsprekend - wandelen met Carlo een ontspannen feestje voor zowel baas als hond.

Carlo's zelfvertrouwen en de band met een nieuw baasje zouden baat hebben bij activiteiten zoals hersenwerk, bezoeken aan een snuffeltuin voor honden en mantrailen/speuren. Hij is een heerlijke hond om samen (kalme) activiteiten mee te ondernemen!

Carlo vindt autorijden oké, hij wordt niet wagenziek. Bij het instappen is hij (nog) aarzelend en heeft hij even hulp nodig. Medische bijzonderheden:

Carlo is niet gecastreerd. Vanwege het effect van castratie op gedrag raden we dat voorlopig ook af. Ons team kan hierover meer vertellen en adviseren. Carlo is volledig ingeënt en heeft een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft hij een gezondheidscheck gehad.

Verhuishond Carlo

Ras
Mix
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Nee
Vacht
Langharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Achtergrond:
Cara, Carla, Cory en Carlo... Vier nog heel jonge puppy's, gevonden bij een flatgebouw dichtbij Elisa's woning. Gedumpt, aan hun lot overgelaten. Ook al was en is het asiel al overvol, Elisa heeft ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. Ze kregen een plekje in haar asiel.
In november 2023 is een aantal van onze teamleden een week lang op bezoek geweest bij Elisa's asiel in Roemenië, waarmee we nauw samenwerken. Ze hebben ook met Carlo geknuffeld en gewandeld. Carlo is een schat! Hij genoot van de aandacht, is onzeker maar erg lief.
De foto's en vooral de filmpjes onderaan deze pagina geven een goede indruk van hem. Eén van deze teamleden, tevens ervaren gastgezin, bood opvang voor hem aan en Carlo is op 25 november bij hen gearriveerd. Naar aanleiding van een extreem verdrietig overlijden is Carlo op 19 april verhuist naar een ervaren gastgezin in Veendam.

De adoptiebijdrage die voor Carlo, 350 Euro bedraagt, komt volledig ten goede aan de honden uit Roemenië. We hanteren lagere tarieven voor oude(re) honden en honden met een bepaalde aandoening/beperking, omdat we ook hen graag een kans geven. Dit betekent wel dat de som van de adoptiebijdragen bij lange na niet kostendekkend is; we zijn daarom ook afhankelijk van donaties. Van de adoptiebijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

- ontvlooiing en ontworming
- vaccinaties (cocktailenting en rabiësvaccinatie)
- chip en Europees paspoort
- sterilisatie/castratie
- snap 4Dx test op hartworm en op de tekenziekten ehrlichia, anaplasma en ziekte van Lyme.
- (onvoorziene) medische kosten
- opvangkosten voor onze honden in Roemenië
- transportkosten van Roemenië naar Nederland
- reiskosten van vrijwilligers in Nederland, bijv. voor het afleggen van een huisbezoek
- de importmelding en de registratie van de chip bij de Nationale Databank Gezelschapsdieren
------------
Wij bemiddelen uitsluitend honden in Nederland (in België hebben we geen netwerk voor huisbezoeken en nazorg).
------------
Onze stichting houdt zich aan de nieuwste wet- en regelgeving m.b.t. de import en registratie van honden.
Onze selectie- en plaatsingsprocedures zijn zorgvuldig; naast een intake gesprek maakt ook een huisbezoek onderdeel uit van deze procedure. We bieden onze gastgezinnen en adoptanten begeleiding en nazorg; hondengedragsdeskundigen en een dierenarts maken deel uit van ons advies- en begeleidingsteam.
Naast de bemiddeling van honden ondersteunen we ook sterilisatie acties in Roemenië zelf.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar