Kleintje

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Burgerbrug

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

15-07-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Dit lieve meisje wordt in het opvanggezin liefkozend Kleintje genoemd. In januari 2024 is ze samen met haar vier pups in Spanje gevangen met een vangkooi. Haar pups waren allemaal snel geadopteerd en Kleintje moest naar het overvolle asiel.
Wat er in haar jonge leventje is gebeurd weten we niet, we denken dat ze altijd op straat heeft geleefd, misschien is ze daar ook geboren. Want een huis en aan de lijn lopen heeft ze waarschijnlijk nooit gekend aan haar gedrag te zien.
Ze is nog jong, anderhalf jaar oud en zou toch moeten spelen. Maar we denken dat ze ook dat nooit heeft kunnen doen, ze heeft waarschijnlijk alleen maar moeten overleven en zorgen voor haar pups.

Sinds 25 mei zit ze bij een opvanggezin dat was geraakt door haar verhaal. Ze hebben vier jaar geleden zelf een hondje geadopteerd die ook was gevangen met een vangkooi, ook met vier pups.

En opeens was daar na een maand bij ons in opvang de omslag bij Kleintje! Ze heeft gewoon de eerste weken vanuit de box onze honden Caro en Lago heel lang en goed geobserveerd en de knop is om. Ze loopt nu door het hele huis en komt ’s avonds gezellig bij ons in de serre liggen. Overdag ligt ze graag buiten op de bank in de kapschuur in de tuin. Ze went al aardig aan de buitengeluiden en het lukt haar zelfs om daar te slapen. ‘s Morgens komt ze ons samen met onze Caro blij begroeten, zo leuk om haar blij te zien! Ze is al helemaal gewend aan de routine van het hondenleven hier, ze komt in de keuken erbij staan als we hun eten klaar maken en ook de snacktijden en wandeltijden heeft ze nu goed door.
Ze vindt vreemde mensen nog erg eng maar ons vertrouwt ze inmiddels. Ze neemt snacks uit de hand aan en we mogen haar al kriebelen, ze heeft nu door dat dat toch wel heel erg fijn is.
De rondjes op het dorp vindt ze nog erg spannend vanwege de vele buitengeluiden maar ze heeft veel steun aan onze Caro en blijft dicht bij Caro lopen.
Ook gaan we nu met de auto op pad om in een rustig gebied even te gaan wandelen. Ze springt hup zo de auto in, onze Caro achterna. Daar kan ze aan een langere lijn lopen en heeft dus meer vrijheid, maar ze blijft bij ons en onze honden in de buurt.
Wat zijn we trots op haar, de mooie stapjes die ze al heeft gezet. We zijn er nog niet maar we zijn op de goede weg.
Het 3 dagen-3 weken-3 maanden proces (ze hebben 3 dagen nodig om terug tot zichzelf te komen, 3 weken nodig om te merken wat jouw routine is en 3 maanden om zich thuis te voelen) klopte bij al onze vorige opvangers, alleen Kleintje heeft iets langer de tijd nodig gehad.


We zoeken voor haar een rustig thuis (geen druk gezinsleven) met een tuin in een rustige woonomgeving en een stabiel hondenvriendje of vriendinnetje

Voor Klein zijn we op zoek naar een familie:

– die zich bewust is van het feit dat ze de tijd nodig heeft om mensen te vertrouwen.
– met één of meerdere honden waar ze van kan leren.
– zonder kleine kinderen, dat zou voor Klein te druk en te spannend zijn.
– die in een rustige omgeving woont met een tuin.

Het opvanggezin kan al je vragen beantwoorden over haar.

Verhuishond Kleintje

Ras
Mix
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Nee
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiebijdrage bedraagt 415 euro.

Wat bepaalt de hoogte van de adoptie-bijdrage?
We spreken van adoptie-bijdrage en niet over adoptie-prijs. Het geld dat u betaalt is een bijdrage aan de shelter waar de betreffende hond vandaan komt. Onze stichting betaalt voor elke hond eenzelfde bedrag, ongeachte leeftijd, grootte, verblijfperiode in de shelter en gezondheid. Voor dit bedrag wordt de hond voorzien van een chip, ingeënt, vinden uitgebreide bloedonderzoeken plaats, gecastreerd of gesteriliseerd (indien mogelijk gezien de leeftijd), wordt de hond behandeld tegen parasieten en krijgt hij een paspoort. Daarnaast vraagt de Spaanse overheid nog administratiekosten die de shelters moeten betalen. Verder zit in dit bedrag de transportkosten voor de hond. De honden komen per gespecialiseerd wegtransport naar Nederland. Wij zijn aanwezig bij de aankomst en begeleiden de honden en de adoptanten.

Waarom is de bijdrage voor alle honden even hoog?
De bijdrage voor een hond kan gezien worden als een ondersteuning van de shelter/protectora/ stichting. Uw betaalt dus niet zozeer voor “uw” hond, maar u maakt het mogelijk dat alle vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen. De adoptie-bijdrage dekt doorgaans niet volledig de kosten die gemaakt zijn voor uw hond. Een hond die gevonden is, behandeld of soms zelfs geopereerd moest worden, gesteriliseerd, soms lange tijd medicatie moet slikken, soms dieetvoer nodig heeft en soms jaren in een shelter verblijft heeft uiteraard veel meer gekost dan uw adoptiebijdrage. Een shelter is volledig afhankelijk van giften. Het bedrag dat wij de shelter betalen staat vast, ongeacht de voorgeschiedenis en de gemaakte kosten. Dit bedrag is “markt-conform”. Wij willen niet bepalen wat een hond “waard” is. Is een oude hond minder waard? Wanneer ís een hond oud? Daarom hanteren wij voor alle honden dezelfde bijdrage. Er verblijven ook honden die misschien nooit geadopteerd zullen worden, maar zij moeten natuurlijk ook eten, behandeld worden, een dak boven hun hoofd hebben. Alle honden in de shelter worden gesteriliseerd en dit kan door uw bijdrage. Kortom: u koopt geen hond, u ondersteunt goed werk!
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar