Xavi

Stichting

Oppashond - Gastgezin

Soort Oppas

Gastgezin

Woonplaats

Griekenland

Leeftijd

4 jaar

Laatste update

25-07-2024

Oorsprong van dier

Griekenland

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Speelse Xavi (M) werd eind oktober 2021 vastgebonden aan een boom gevonden bij de beruchte havenhokken. De havenhokjes dienden als opvang voor een aantal honden voordat de Safe Haven er was. Hij was duidelijk een huishond en hij was compleet in de war van de situatie waar hij zich nu in bevond. Hij was een goedzakkie, een lieverd. De eerste dagen had hij het zo moeilijk. In mei 2022 mocht ook Xavi naar de inmiddels geopende Safe Haven. Je zag aan hem dat het hem veel had gedaan, achtergelaten worden, paar maandjes in de havenhokken en toen naar de Safe Haven. Hij was wat voorzichtiger geworden.
Xavi is ongeveer 4 jaar en inmiddels is hij weer helemaal zichzelf en ontzettend mensgericht! Het maakt hem niet uit wie er zijn kennel binnenkomt. Alles is goed, kinderen, volwassen. Hij is dol op aandacht of samen met de bal spelen. Op zich kan Xavi ook met andere honden, maar omdat hij zo mensgericht is kan dit juist ook een beetje wrijving veroorzaken. Hij wil alle aandacht. Misschien komt dit wel door de manier waarop hij is achtergelaten.
Xavi heeft nogal wat mooie stappen gemaakt! Hij is echt een leuk en gezellig, kleiner hondje (die wel een kilootje te veel heeft). Gelukkig vindt Xavi buiten aan de lijn wandelen helemaal fantastisch en zou hij bij voldoende beweging die kilootjes allemaal kwijt kunnen raken.
Na een lange periode van alleen zijn, mocht Xavi naar een grotere kennel die vrijgekomen was. Omdat het voor hem een nieuwe kennel was, hebben we meteen een maatje geïntroduceerd en dus zit hij nu een grotere, niet dominante, Griekse herder kruising. Ze doen het echt heel leuk samen en zijn ook al een paar keer samen ontsnapt naar het middengebied (woopsie).
Xavi heeft een gezellige energie en is naast actief ook lui en vooral gezellig. Hij houdt van aandacht en een knuffel en kan goed met sommige honden. Hij is fantastisch met mensen en kinderen. Xavi zou het ook heel goed doen als enige hond in een gezin of bij een stel of bij iemand alleen! Hij is je grootste trouwe vriend.
Wat verwachten wij van de foster? Dat Xavi geliefd wordt, alsof het een eigen toevoeging aan het gezin is en dat Xavi langzaam meegenomen wordt in het Nederlandse leven en wij (middels foto's filmpjes en updates) op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, zodat we hem, wanneer de foster aangeeft dat hij daar klaar voor is, kunnen promoten.

Een foster kan bij ons ook kiezen voor de optie tot adoptie. U heeft dan 10 dagen de tijd om te voelen/kijken of u en Xavi goed bij elkaar passen. Mocht dat zo zijn dan gaat na die 10 dagen de fosterperiode om in een adoptie. Mocht dat niet zo zijn laat u dat ook na uiterlijk 10 dagen weten en zullen wij Xavi voor het publiek gaan promoten. Hij blijft dan dus wel bij u, maar totdat er een juiste match voor haar gevonden is. U kunt hier alles over lezen op onze website.

Oppashond Xavi

Ras
onherleidbaar

Periode

    Vanaf Juni 2024

Wensen

Ervaring
Nee, niet noodzakelijk
Referenties
Nee, niet noodzakelijk
Vergoeding
Nee, ik zoek een vrijwilliger

Thuissituatie

Honden
Ja
Katten
Onbekend
Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja

Karakter

Angstigheid
Nee
Zindelijk
Onbekend
Uitlaten
Ja
Commandos
Nee
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar