Melia
Melia

Melia

Verhuiskat

Woonplaats

Delft

Leeftijd

8 jaar

Geslacht

Poes

Laatste update

26-07-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Deze poes komt uit de kittenrescu, zij was met een nest bij mij gebracht via bekende van deze rescu, maar sinds mijn tante en hun penningmeester is overleden lijkt de resu organisatie ook overleden te zijn. Ze kwam vermagerd binnen, totaal ondergesocialiseerd.
De kittens waren met 8 weken nog nauwelijks 200 gram en zij was een graten pakhuis. Ik heb 2 kittens, op haar na en twee kittens die kunnen blijven, gezond en fit vriendelijk en herplaats kunnen krijgen. Zij doet het prima met mijn 6 grote honden, maar mijn andere katten daar moet ze niets van weten. Hoe veel kennis en kunde ik ook heb ingezet ik krijg haar niet ontspannen en dus kan ik haar helaas niet zelf houden. Ze is nog niet gecastreerd. Ze is absoluut een binnen kat. Buiten geprobeerd met een tuigje, maar ze durft geen stap te verzetten, terwijl ze binnen met het tuigje gewoon loopt. Dus ze is een echte binnen poes, die het beste op haar plek is bij iemand zonder katten en wel eventueel met honden zou prima zijn. Mijn 6 grote honden is ze oké mee met sommige heeft ze daadwerkelijk contact en is vriendelijk en respectvol. Ik zou haar zelf nooit bij kinderen laten al was het maar omdat ik niet weet hoe ze reageert op kinderen. Ik ga dat ook niet uittesten en vraag dit zelf ook niet te willen. Dit omdat ik haar gedrag niet kan herleiden. Neem geen risico's is mijn advies. Ik ben honden gedragsdeskundig coach en begeleidster. Ook al mijn bezoekers kunnen gerust haar aaien en ze zoekt ook contact. Nu na anderhalf jaar van rehabiliteren kan ik enkel opzoek gaan naar een plek waar zij alleen maar met mensen en of honden die goed met katten zijn kan samen wonen. Het is echt een schat, maar ik kan haar gewoon niet dat geven wat zij nodig heeft. Ze is fit gezond, mankeert fysiek niets. Ze is ongechipt ongecastreerd en zonder paspoort gebracht, Ze eet goed heeft goede ontlasting is ontwormt ontvlooid. Naar de dierenarts heb ik haar enkel voor een gezondheidscheck gebracht, maar toen was ze nog maar net binnen en zodoende moesten we eerst afwachten hoe het zou gaan of en wie het zou overleven. Nu moeders nog. Ik ben echt serieus bezig geweest, heb alle trucs en handvatten gebruikt ingezet etc. Maar ze kan echt niet bij of met of samen met andere katten. Niet volwassen, geen poezen nog katers leeftijd maakt niet uit. Ze wordt echt feitelijk een doodsbang dier die letterlijk op leven en dood vecht, wat niet nodig is, maar in haar beleving dus wel zo werkt. Zelfs mijn oudste wijster rustigste kater van 16 jaar kan haar niet tot bedaren brengen en hij is de tovenaar hier in huis hij zorgt praktisch voor alles wat binnenkomt en zorg nodig heeft.
Dus heeft u plek voor deze ontzettend geweldig lieve poes en kunt u haar garanderen dat ze nooit samen hoeft te leven met andere katten en enkel honden die met katten zijn opgegroeid dan hoor ik het graag. Ze moet gechipt geënt en nog een paspoort krijgen dit is op kosten van de nieuwe eigenaar. Inclusief deze plaatsingskosten van 75 euro. Ik vraag dit zodat ik weet dat ik met een oprecht en serieuze nieuwe eigenaar te maken heb die haar liefdevol gaat opnemen en zorgen voor haar tot ze wellicht ook 32 wordt?! Vragen stel ze gerust.

Verhuiskat Melia

Ras
Europese korthaar
Adoptiekosten
€50-€75
Reden herplaatsing
Klikt niet met andere huisdieren

Algemene info

Geslacht
Poes
Gecastreerd
Nee
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Ja
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Nee
Gevaccineerd
Nee
Gechipt
Nee
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

Zoals eerder benoemd in eerste stukje.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar