Louis
Louis

Louis

Verhuishond

Woonplaats

Barneveld

Leeftijd

1 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

03-08-2024

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Louis is een lieve en mega enthousiaste cockapoo van 1,5 jaar oud. Louis is wat onzeker en dat zie je terug in het contact met andere honden. Hij kan dan wegrennen met de staart tussen de benen of hij gaat snauwen (aanval is de beste verdediging). Toch zijn er ook hondjes uit de buurt waar Louis wel goed mee op kan schieten en vrolijk mee speelt. Dit zijn vaak de hondjes van zijn eigen formaat. Louis luistert naar heel wat comando's heel goed (zit, af, plaats, hier, blijf). Wat Louis echt nog moet leren is het comando "los". Hij kan snel iets zien als zijn bezit en dan laat hij het niet snel los. Wanneer je dan boos gaat worden of het bruut wil afpakken zal hij grommen. Vaak is het hoe meer aandacht hier op gevestigd word hoe meer hij het wil hebben of zelfs op eet. Het leren van het comando 'los' is dus echt iets waar het nieuwe baasje aandacht aan moet besteden.
Louis is daarin tegen absoluut geen sloper. Hij heeft nog nooit een slipper, schoen of kussen kapot gemaakt als wij weg waren.
Zoals ik al zei is Louis onzeker. Voor een deel zit dat denk ik toch in zijn karakter aangezien het hele nest waar hij uit komt wat onzeker is, maar ook heeft Louis wat vervelende momenten beleefd als pup. Zo heeft hij een nare ervaring gehad bij een trimsalon, is hij als pup gebeten daar een hond uit de buurt en stormde er een groep kinderen op hem af toen hij net twee dagen bij ons was.
Wij zien dat nu terug in zijn gedrag. Zelf hebben wij een zoon van 7 en daar is hij erg alert op. Het toch wat drukkere en onvoorspelbare wat kinderen met zich meebrengen geeft Louis onrust. Hij ligt er dan steeds alert bij. Omdat wij zien dat dit alleen bij kinderen zo is denken wij dat het beter is dat Louis een thuis heeft waar geen kinderen wonen of oudere kinderen die zijn gedrag ook meer kunnen lezen. Ook denken wij dat Louis zich thuis zou voelen in een rustige omgeving. De stad is echt een no go voor Louis. Hij raakt dan volledig "overprikkeld".
Wanneer Louis in een rustige omgeving zich bevindt is het echt een schat. De grootste knuffelkont die er bestaat. Hij is graag bij je, maar kan ook gerust een uur of 4/5 alleen zijn.
Louis ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar zo'n vacht vraagt veel aandacht, wees je daar van bewust!
Door zijn nare ervaring als pup bij de trimsalon is het ook belangrijk dit rustig met hem op te bouwen. We hebben inmiddels een trimsalon gevonden die zo ontzettend lief en geduldig is met Louis dat het natuurlijk het meest ideaal is als hij hier zou blijven.
Louis is actief en energiek. Hij wordt 3 keer per dag uitgelaten waarvan 1x een grote ronde (Denk aan 45/60 min).

Met pijn in ons hart zoeken we een nieuw thuis voor Louis. De hoofdreden is toch dat we zien dat het met jonge kinderen niet goed matcht. We hebben zelf een jonge zoon die vaak vriendjes mee neemt naar huis en zien in onze toekomst ook graag een gezinsuitbreiding.
Nu Louis nog jong is lijkt het ons beter om een nieuw passend thuis te vinden.

We vragen alleen te reageren als je serieus geinteresseerd bent en echt in het profiel past.
Louis heeft iemand nodig die tijd voor hem heeft, het leuk vind om nog nieuwe comando's aan te leren en vooral iemand die duidelijk is.

Verhuishond Louis

Ras
Cockapoo
Adoptiekosten
€150-€275
Reden herplaatsing
Kan niet met kinderen

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Onbekend
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Ja
Kan in auto
Ja

Toelichting

Louis kan niet met hele kleine kinderen. Hij is erg onzeker en schrikt van onverwachtse bewegingen. Wij zijn een gezin met een jonge zoon en zien gezinsuitbreiding ook voor ons. Louis past helaas niet binnen ons gezin.
De kosten voor adoptie kunnen we in overleg vaststellen, maximaal 275.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar