Barak
Barak

Barak

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Den Helder

Leeftijd

2 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

25-07-2024

Oorsprong van dier

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Barak is in februari naar Nederland gekomen en verbleef in een hondenpension totdat er een opvanggezin beschikbaar was. In het opvanggezin woonde hij met 2 andere honden. Hij toonde zich als een lieve, sociale hond, zowel naar mensen als soortgenoten. Hij werd eind maart geplaatst in een gezin met 1 kind van 6 jaar.

Na 2 maanden hebben zijn baasjes helaas gevraagd om voor Barak een ander huis te zoeken. Barak voelde zich niet helemaal op zijn gemak bij het jongetje en de vriendjes die over de vloer komen. Hij genoot wel van het knuffelen met zijn baasjes en luisterde al best goed. Barak is in zijn element op het hondenveld en speelt graag met andere honden. Mensen met hond vond hij prima, mensen zonder hond die contact zochten, vond hij lastig. Hij kon dan – puur uit onzekerheid – blafferig en/of grommerig reageren. Sinds juni verblijft Barak in een gastgezin met een 11-jarige reu.

Het gastgezin bevestigt dat Barak erg aanhankelijk is en graag knuffelt. Hij vindt het heerlijk om buiten in de tuin te liggen. Wel is hij waaks, en blaft hij behoorlijk als er iemand langsloopt. Maar wanneer zijn gastmoeder aangeeft dat het genoeg is, luistert hij. Barak is gevoelig voor harde geluiden en geschreeuw vindt hij eng.

Hij eet en drinkt goed en wacht keurig op zijn eten. Je kunt de etensbak gewoon bij hem weghalen. Barak is wel wat angstig, als je zijn bak neerzet, moet je verder niet op hem letten, dan gaat hij vanzelf naar z’n eten. Als je voordat hij aan het eten is naar hem toeloopt, gaat hij op z’n rug liggen.

Hij is prima aan de lijn, hij moet dan even wennen, maar loopt wel mee. Barak kan loslopen in een losloopgebied. Hij blijft in de buurt van zijn maatje, de herdershond en komt terug als zijn opvangmoeder roept. Mensen alleen vindt hij spannend. Zijn gastmoeder doet hem dan aan de lijn, dan is het oké. Bij visite gaat hij blaffen. Het beste is om hem eerst apart te zetten en vragen of de visite hem negeert.

Barak is een heel lief en zachte hond met een rugzakje. We zoeken daarom ervaren hondenmensen met een rustig huishouden die Barak de juiste begeleiding kunnen geven.

Verhuishond Barak

Ras
Kruising
Adoptiekosten
€275-€500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiekosten zijn 475 euro, hierbij inbegrepen zijn de kosten van castratie, vaccinatie, chip, Europees paspoort en het transport naar Nederland.

Barak kwam als volwassen hond in het asiel. Zoals zoveel andere honden dook Barak opeens in het dorp Göcek op. Vrijwilligers namen hem mee naar het asiel. In het begin was Barak nogal ongelukkig in de kennel tussen de andere honden. Na verloop van tijd wende hij aan zijn nieuwe omgeving en het leven in het asiel. Hij werd een stuk vrolijker.

In februari 2024 kwam Barak naar Nederland. Vanuit een gastgezin is Barak geadopteerd. Alhoewel wij toen dachten dat Barak een beginnershond kon zijn, vond hij visite bij de adoptanten toch wel spannend. Met alle vriendjes van het 6-jarig zoontje die over de vloer kwamen, was dat lastig. Daarom is in overleg met besloten een nieuwe plek voor Barak te zoeken. Momenteel verblijft Barak in Den Helder bij een gastouder en haar herdershond. Dat gaat goed.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar