Dexter
Dexter

Dexter

Verhuishond

Woonplaats

Amsterdam

Leeftijd

11 maand(en)

Geslacht

Reu

Formaat

Groot (vanaf 55 cm)

Laatste update

06-09-2024

Oorsprong van dier

Portugal

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Dexter is heel aanhankelijk en speels. Hij is super vrolijk en altijd in voor een knuffel. Hij wil graag nieuwe dingen ontdekken en veeeeel rennen en met andere honden spelen. Er zit echt geen kwaad in. Hij is lief tegen katten maar wil wel met ze spelen. Hij wil eigenlijk met iedereen wel spelen. Hij is waaks en heeft een diepe blaf, maar nooit agressief. Dexter is gevoelig en expressief hij heeft een baas nodig die ook een zacht hart heeft net als hij maar hem ook veilig doet voelen. Hij kan nml nog best wat bang zijn voor grote reuen en verstopt zich dan achter zijn baas, totdat hij merkt dat het goed is. Dexter kan enorm hard rennen, echt impressive en rent elke andere hond eruit. Hij vindt het leuk om naast de fiets te rennen( maar nog niet te lang omdat hij nog in de groei is) Het liefste laat hij dan ook zien hoe hard hij werkelijk kan (als een paard in galop). Dexter heeft prachtige witte tanden en hij kauwt ook graag op dingen. Zo kan hij zichzelf lang vermaken door op een goed bot of stok te bijten. Het is echt nodig dat Dexter een tuin heeft en ruimte. Hij is geen hond voor in een appartement (Of je moet driekwart van de dag met hem kunnen wandelen)
Dexter is echt de liefste en grappigste hond die je je maar kunt voorstellen.
Er is 1 ding aan hem dat wat lastig is maar waarvan de dierenarts zegt dat hij daar over heen zou kunnen groeien en er zijn pilletjes voor... hij is wagenziek.
Hij kan tot 20 min in een auto zitten en kwijlt dan een beetje van de stress, maar langer dan dat zou ik voor nu niet aanraden zonder pil, anders gaat hij kotsen. Echt zielig.
Hij is verder super sociaal en makkelijk in de omgang. Hij geeft zoveel liefde en natuurlijk zoekt hij een liefdevol mens waar hij veel plezier mee kan maken. Andere gezellige honden erbij vindt hij alleen maar leuk .Hij kan vrij rondlopen en luistert best goed. Hij komt altijd terug. Het is een prachtige en bijzondere hond en hij geeft enorm veel liefde.

Verhuishond Dexter

Ras
Podenco
Adoptiekosten
Doneren aan verhuisdieren
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Nee
Vacht
Kortharig
Formaat
Groot (vanaf 55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Heel actief
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Nee

Toelichting

Dexter is naar Nl gekomen omdat hij via een stichting geadopteerd was. Zijn baas( die ik niet ken) had nog nooit een hond gehad en zelfs 2 honden geadopteerd in hartje Amsterdam. Dexter werd na zijn transport naar NL eerst opgevangen door Jona. Zij werkte als vrijwilligster voor de Stichting , deed de bemiddeling en zou hem naar zijn adoptie adres brengen. Na 2 weken belde de man Jona dat hij de hond niet meer wilde, het niet aankon en zich vergist had. Jona nam toen contact op met de Stichting(waar ze als vrijwilligster voor werkte en nu dus niet meer) maar die gaven aan dat ze er niets aan gingen doen omdat hij dus al geadopteerd was. Jona heeft Dexter toen opgevangen. Ik kwam Jona tegen en had meteen een enorme klik met Dexter, wat een geweldige en lieve hond! Jona vertelde mij het verhaal en ze zou die week daarna naar Brazilië op vakantie gaan. ik heb toen voorgesteld om Dexter 3 weken op te nemen. We zijn nu inmiddels al 3 vakanties verder en het is duidelijk dat Dexter echt niet op 3 hoog in Amsterdam hoort. Ons beider situatie is er ook niet naar dat hij kan blijven, hoe graag we het ook zouden willen, het lukt niet op deze manier en het breekt mijn hart. Ik hou echt heel veel van deze hond. Ik zou er eigenlijk voor willen verhuizen maar dat ligt niet in de mogelijkheden nu en Jona gaat in December emigreren en kan hem ook niet meenemen. Wel zou ik graag in contact blijven en me beschikbaar stellen om af en toe op te passen en eventueel te kijken wat de mogelijkheden zijn als jullie bv op vakantie gaan en hij niet mee zou kunnen. Ik hoop zo erg dat hij een fijn, warm thuis gaat vinden met veel aandacht en ruimte.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar